Skip to content

Принципи на координацията – обем, форми и линии

Принципите на координацията засягат съгласуването на елементите в облеклото. Използването на тези принципи в избора на дрехи, може да ти помогне да изглеждаш по-хармонично, да внесеш баланс и да използваш определен контраст, за да придадеш акцент на правилното място.

 

Почна ли да се чудиш какво се случва? Недей, сега ще ти обясня всичко.

 

Принцип на координацията на Обема

Правилно предполагаш – това е принципът, който прилагаме, избирайки дрехи с различен обем.

Този принцип на координацията на обема гласи – 1 обемна дреха наведнъж; 1 тясна дреха наведнъж!

Ако сложиш няколко обемни дрехи наведнъж, рискуваш да изглеждаш много по-голяма, отколкото си. Изборът на изцяло тясно облекло, от друга страна, може да изглежда простовато и дори вулгарно.

Най-добрите съчетания се получават при използването на обемни и тесни дрехи едновременно:

Принципи на координацията

 

 

Принцип на координацията на сходните Форми

При принципа на координацията на сходните форми трябва да търсиш и съчетаваш подобни форми, както при отделните дрехи в облеклото си, така и при отделните елементи на дрехите и аксесоарите.

Принцип на координацията

Когато не е спазен принципът на сходните форми, дрехата или облеклото може да ти изглеждат малко странни и дори претрупани от несъответстващи си детайли. Хармонията се нарушава.

Можеш да нарушаваш този принцип, като използваш различни форми на определени места и създадеш целенасочен контраст. Но, ако държиш на хармонията в облеклото си, спазвай принципа на сходните линии и няма да имаш грижи.

Не всички дрехи са направени със сходни форми на детайлите. Това е с цел да се постави акцент, да се подчертае определена област.

 

 

Принцип на координацията на сходните Линии

Също като принципа на сходните форми, този на линиите иска от теб да координираш сходни линии в облеклото си.

Ако ще са прави – да са прави, ако ще са диагонални – да са диагонални. Съчетанието на прави и извити линии ще създаде контраст и ще наруши хармонията. Ако точно това е целта ти, защото стилът ти е драматичен (например), давай смело и мешай линиите.

Принципи на координацията

Но има случай, когато просто трябва да спазиш този принцип на координацията на сходните линии, иначе облеклото ти ще изглежда някак тотално извън синхрон.

Мога да ти покажа нагледно как работят принципите на координацията с наичните ти дрехи по време на консултацията Изграждане на Функционален гардероб. Това е само едно от малкото предимства на тази консултация, за която можеш да разбереш повече чрез бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: