Skip to content

Как да съчетаваш различни материи и текстури?

Случвало ли ти се е да се нагласиш едно хубаво, но да имаш усещането, че нещо липсва, че облеклото ти е някак скучно? Това може да се дължи на материите, които си използвала.

 

Един от начините да внесеш повече интерес и движение в облеклото си, е да използваш различни материи с различни текстури. Но, колкото и лесно да звучи, има някои правила, които е добре да следваш, за да не изглеждаш сякаш нямаш огледало у вас.

Тези съвети са специално за Зара:

„Здравей,

Прекрасен блог, поздравления!

Би ли могла да направиш тема за съчетаване на различни материи и текстури ?

Благодаря ти много!

Поздрави,

Зара“

Зарита, ето какво трябва да съобразиш, когато искаш да смесваш материи в облеклото си.

 

Ниво на рафинираност при смесване на материи

До колко материята е елегантна или небрежна е от голямо значение при съчетаването на материи. При креативен и бунтарски стил съчетание между раздърпана тениска и сатенена пола може да се получи страхотно.

Все пак за предпочитане е съчетаването на материи от едно и също ниво или поне второ с трето или второ с първо.

Имай предвид, че нивото на рафинираност (за което можеш да прочетеш тук) на памучните, но едноцветни дрехи или такива с някакъв принт, е по-високо и могат по-лесно и успешно да се съчетават с материи от по-високо ниво на рафинираност.

 

Обем – принцип на координацията

Не съчетавай 2 обемни материи, по-скоро избери една гладка и една пухкава (релефна). Например можеш да си сложиш сатенената пола с пуловер, който е с много обемна плетка.

Съчетанието между гладки и текстурирани платове е много добър начин да приложиш играта със смесването на материи в облеклото си.

 

Цветове и смесване на материи и текстури

Ако си решила да смесиш повече от 2 материи, е най-добре да се ограничиш в палитрата. Иначе ще стане една лудница от материи, цветове, текстури. Все пак, не пречи да пробваш, но гледай да не изглеждаш като клоун.

Избери си коя дреха ще бъде акцент. Останалите подбери в по-неутрални цветове.

Можеш да използваш различни материи при монохромно облекло, за да му придадеш повече интерес. Ако си с нисък цветови контраст и ти отиват повече монохромни облекла, това е страхотно решение.

 

Как да смесваш различни материи и текстури

 

Подчертавай и прикривай с материи

Смесването на различни материи може много да ти помогне в играта на прикриване и подчертаване. Сега… тук може наистина да стане голяма игра, защото някои материи хем прикриват, хем подчертават.

Важното е  да определиш коя част от тялото си искаш да подчертаеш. Там използвай по-ярки цветове на материята. Местата, които искаш да прикриеш, е добре да са в по-тъмни и неутрални цветове.

Ако съчетаваш гладка и текстурирана материи, сложи гладката на мястото, което искаш да прикриеш. Но имай предвид, че блясъкът (като при сатена, който е и гладък) е по-забелязващ се. Тогава това с гладкото на онова място за прикриване не важи.

Текстурирана материя с тъмен цвят в съчетание с гладка материя в светъл цвят ще насочи вниманието към светлата дреха. Но пак и тук има изключения и трябва да се пробва, да се види.

 

Мога да ти помогна в съчетаването на материи и текстури по време на консултацията Изграждане на Функционален гардероб. овече за нея ще разбереш от бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: