Skip to content

Научи се да прикриваш, започни да подчертаваш!

Колко процента от облеклото ти служи за прикриване и колко за подчертаване? Нека позная- наблягаш предимно на прикриване, а?

Особено ако си убедена, че има какво да прикриваш, няма сила на Земята, която да те накара да не продължаваш в същия дух, нали? Да, ама Аdvanced Style Аdvice е точно мястото, където ще разбереш, че има начин да обърнеш палачинката в полза на подчертаването!

Разбирам и знам, колко е важно за теб да прикриеш частите, които не харесваш в тялото си и колко лесно можеш до толкова да те обсеби идеята за прикриване, че да забравиш какво имаш за подчертаване.

Нека ти разбия едно твое убеждение

Колкото повече прикриваш, толкова повече разкриваш и подчертаваш точно тези места, които искаш да прикриеш. Ти си мислиш, че прикриваш, а реално направо натрапваш своите „недостатъци“ на вниманието на околните.

Точно това, което се опитваш да направиш и си мислиш, че постигаш, е точно обратното. 

Как да прикриваш?

Когато искаш да прикриеш която и да е част от тялото си, трябва да се съобразиш с някои правила на прикритието. Кои са те?

Цветовете

Няма какво да се лъжем, най-добрите цветове за прикриване са тъмните, особено пък черното е направо идеалният камуфлаж.

Там е работата, че прекомерното използване на тъмни цветове не работи в полза на прословутото прикриване, а напротив. Когато се облечеш цялата в черно (или там тъмно нещо, сиво, кафяво), човек няма за какво да се хване, т.е. нещо което да го разсее.

Тогава става ясно, че криеш нещо и много бързо става още по-ясно какво. Ако си използвала черни дрехи, които седят по теб, те очертават това, което имаш за прикриване, особено ако е на дневна светлина.

Когато искаш да използваш тъмни цветове за прикриване, задължително добави някакъв контрастен, светъл цвят на място, което искаш да подчертаеш. Можеш също да използваш невероятната сила на аксесоарите и да насочиш погледите към тях, а не към тъмната част, която искаш да прикриеш.

Кройката

Ако искаш да прикриваш, не е нужно да носиш само широки дрехи. Много често широките дрехи добавят допълнителен обем на тялото. Да, отдолу ти е комфортно и никой не вижда какво се крие, но става ясно, че скритото е доста, даже изглежда, че е доста повече от реално наличното.

За да прикриваш успешно, използвайки кройката на дрехата, гледай материята да минава възможно най-близо до кожата ти, като не очертава формите. Платът трябва да подминава зоната на прикритие, без да я очертава и без да създава допълнителен обем.

Тесните еластични дрехи в тъмни цветове също не ти вършат работа, защото те очертават всичко. Да, действат вталяващо, но не действат прикриващо.

Количество плат

Колкото повече дипли има дрехата, толкова по-огромна ще изглеждаш. Ограничи количеството материал около местата, които искаш да прикриеш.

Тези дипли, за които ти говоря, спадат към извитите линии, за които съм те съветвала тук. Извитите линии служат за привличане на вниманието, а ти нали уж искаше да прикриваш?

Когато се увиеш с 3 тона плат, който се нагъва, плисира, седи на волани и къдри, ще прикриеш само формите отдолу, но не и съответното място. 

Ако си решила да прикриваш, използвай възможно по-малко извити линии около тези места. Не трупай пласт след пласт отгоре, защото така само засилваш усещането за обем.

Разсейване

Вече ти загатнах за този вариант. За да ти се получи прикриването, е нужно да разсееш погледа. Криеш нещо, като насочваш погледа към друго нещо. То е като игра.

Толкова е елементарно и ефективно!

За целта използвай контрастни и светли детайли. Постави ги на местата, които би искала да подчертаеш. Както вече казах, това може да стане с аксесоари. Но можеш да използваш и отделни дрехи или елементи в дрехите.

Искаш да прикриеш широк ханш – сложи си едно хубаво цветно колие и никой няма да се сети да погледне към ханша.

Имаш коремче? Какви прекрасни цветни панталони си подбрала, така добре ти седят! Имаш широки рамене? Оооо, какъв страхотен колан и как добре си го вързала с панталона и обувките, тц-тц-тц!

От всичко прочетено до тук, нека преговорим, за да е ясно как да прикриваш

Използвай тъмни цветове, без никакви детайли по дрехите на съответните места. Материята да минава покрай мястото, без да го очертава или да придава допълнителен обем. Количеството й да е толкова, че да покрива. Избягват се всякакви хоризонтални и извити линии. Разсейвай с аксесоари и светли ярки цветове.

Започни да подчертаваш

Така, да си дойдем на думата. Подчертаването е антиподът на прикриването, но за прилагането му, са нужни също някои трикове.

Кои са силните ти страни?

Крайно време е да престанеш да мислиш за това какво още да прикриеш и да започнеш да мислиш какво имаш за разкриване.

В тази статия съм изброила 9 дамски части които заслужават да бъдат подчертани и не включват дупе, гърди и крака (но и те могат да са обект на подчертаване, ако желаеш). Прегледай ги, избери си някоя част и започни да я подчертаваш.

Цветовете

При подчертаването можеш да си позволиш по-ярки цветове. Използването на принтове може да ти помогне и при подчертаването и при прикриването.

Фонът в принтовете е много важен елемент, който можеш да използваш. Ето тук съм описала как.

Използвай принтове на местата, които според теб заслужават да бъдат забелязани и високо оценени. Ако искаш да подчертаеш краката си, заложи на шарени и светли панталони или поли. Ако желаеш да наблегнеш на лицето си, сложи нещо цветно и ярко около врата и деколтето.

Детайли

Можеш да използваш различни видове детайли по местата, които искаш да подчертаеш. Това могат да са всякакви панделки, декорации, пайети, бродерии, къдрички, открояващи се копчета, а бе каквото се сетиш.

Ако имаш хубава талия, сложи едно коланче там, подчертай я с висока талия на полата или панталона.

Кройка

Колкото по-тесни са дрехите, толкова повече можеш да подчертаеш с тях. Освен това, една разчупена и интересна кройка веднага ще привлече погледите.

Когато пазаруваш дрехи, можеш да избереш такива с нестандартни кройки (те седят винаги много неадекватно на закачалките). Тези дрехи са създадени за подчертаване на определени зони от тялото ти.

Съветвам те горещо винаги да обръщаш внимание на нестандартните кройки в магазините, защото точно те могат да се превърнат в любимите ти помощници в подчертаването и прикриването.

Айде сега да направим един бърз преговор

За да подчертаваш, е нужно да знаеш с какво разполагаш – кои са твоите преимущества. На тези места можеш да използваш светли и ярки цветове, интересни кройки и всякакви детайли, които са ти на сърце.

Когато използваш подчертаването в облеклото си, ти прилагаш и прикриването, защото отвличаш вниманието от „скривалищата“ ти. За да прикриваш успешно, ще трябва да се научиш да подчертаваш.

Прикриването и подчертаването трябва да вървят ръка за ръка в облеклото и стила ти. Едното не може без другото, защото се губи баланса.

Прекаленото прикриване води до нежелано подчертаване, а безразборното подчертаване води до загуба на фокус и си е чист кич.

Искаш ли да те науча как точно да прикриваш, подчертаваш и да избираш подходящи дрехи за това? Натисни бутона долу за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: