Skip to content

Фонът в принтовете

Един от най-важните елементи на принта/десена е неговият фон. Върху него се разиграва цялата идея на принта и независимо, че е на заден план, играе основна роля в начина, по който ще изглежда и работи целия десен.

 

Отсъствието на фон също е показателно за принта. Това обикновено се наблюдава при много гъстите принтове. Колкото по-малко фон се вижда и елеметите са по-гъсто разположени, толкова принтът ще действа по-вталяващо.

Наличието на повече видим фон, означава, че другите елементи на десена са пръснати. Такива принтове създават усещането за повече обем и по-добре да не ги използваш, ако искаш да прикриеш или вталиш дадена зона.

Фон в принтовете

 

Фонът се използва и за създаване на зони на фокус, където погледът да бъде насочен и зоната да бъде подчертана

Обикновено на обширен фон се разполагат по-големи елементи (като големи цветя, геометрични форми, някакви рисунки…). Такива принтове са създадени за високи и едри хора, а по-дребните е добре да ги ибзягват, защото ще се изгубят в тях.

 

Фонът може да бъде както едноцветен, така и многоцветен (направо цял принт)

Обиковено многоцветни фонове са животинските принтове или класическите – раие, каре, точки. Тогава принтът става много интензивен и трябва да се внимава при избора. Ако самата ти не си особено шарена (косата, очите, кожата ти не са разноцветни), по-добре избягвай толкова натруфени принтове.

Фонът в принтовете многоцветен фон

Една дама с кестенява коса, зелени очи и лунички няма да има никакъв проблем да сложи нещо по-шарено, защото така ще създаде хармония между естествената си многоцветност и тази на принта. Представяш ли си я?

 

Черното и бялото в принта могат и да играят ролята на фон и зони на фокус

Черно и бяло като фон и зона на фокус в принта

Поставени на определени места и използвани с помощта на контраста, те ще привличат погледа повече от другите елементи на принта.

 

Прочети тук:

Първа част

Втора част

Стилове принтове

 

Как да избираш дрехи с принтове за гардеорба си и кои са подходящите за теб ще ти разкажа по време на консултацията Анализ на Цветовете. Повече за нея, можеш да разбереш, като натиснеш бутона долу. 

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен