Принтове. Свойства на елементите на принтовете. Част втора ~ Advanced Style Advice
Принтове част втора

Принтове. Свойства на елементите на принтовете. Част втора

Продължавам със свойствата на елементите на принтовете от миналия път.

Ако си пропуснала този урок, можеш да го минеш тук.

Скала.

Т.е. колко са големи елементите в принта. И познай какви биват? Точно така – големи и малки. Има и средни де. Както и да е.

Скала на елементите на принтовете

При избора на скала на принта трябва да съобразиш ръста си. Колкото си по-висока, толкова по-големи елементи на принта можеш да сложиш. За ниските дами не е препоръчително да носят дрехи с големи принтове (примерно някакви огромни цветя, ми то 2 божура и приключва принта), защото направо ще се изгубят в тях.

И за средните по размер дами, както се досещаш – средни по размер принтове са идеални.

Гъстота.

Колко гъсто разположени са елементите на принта. Тук се включва и още един елемент и това е фонът. До колко фанът се вижда определя дали един принт е с гъсто разположени или пръснати елементи.

Гъстота на елементите на принтовете

Когато можеш да се фокусираш върху отделните елементи на принта и има повече видим фон (негативно пространство се нарича още), тогава принтът е с малка гъстота. Такива принтове са подходящи за слаби хора, защото придават обем.

Нагъчканите елементи с почти никакво до никакво негативно пространство помежду им принципно действат по-отслабващо, защото окото се шашва и не може да се фокусира върху един елемент, а кръжи из дрехата.

Подредба.

Има ли накаква подредба на елементите или са просто хаотично разпръснати? Начинът, по който са подредени елементите в принта на дадена дреха, създават така начечените „фокуси“. Не, не правят магии, не изскачат зайци и не хвърчат гълъби.

Подредба на елементите на принтовете

Принтът е така създаден, че да насочва погледа към определени места. С принт можеш и много лесно да прикриваш и подчертаваш зони по избор.

Дамите с класически стил биха предпочели по-подредени елементи, докато по-ексцентричните биха заложили на пръснати свободно елементи без никаква забележима подредба. Може и да е до настроение, ти си решаваш.

След като научи какви са свойствата на елементите на принтовете, сподели в коментарите дали използваш принтове в облеклото си и какви са техните свойства.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *