Skip to content

Принтове. Свойства на елементите на принтовете. Част втора

Продължавам със свойствата на елементите на принтовете от миналия път.

Ако си пропуснала този урок, можеш да го прегледаш тук.

Размер

Т.е. колко са големи елементите в принта. И познай какви биват? Точно така – големи и малки. Има, обаче, и средни.

Скала на елементите на принтовете

При избора на размер на принта трябва да съобразиш ръста си. Колкото си по-висока, толкова по-големи елементи на принта можеш да сложиш. За ниските дами не е препоръчително да носят дрехи с големи принтове (например някакви огромни цветя), защото направо ще се изгубят в тях.

И за средните по размер дами, както се досещаш – средни по размер принтове са идеални. Все пак, имай предвид, че изборът на принтове зависи много и от личността ти и твоя стил. Ако си, например, драматична личност с нисък ръст, дребничките елементи в един принто просто няма да са ти от полза.

Гъстота

Колко гъсто разположени са елементите на принта. Тук се включва и още един елемент и това е фонът. До колко фанът се вижда определя дали един принт е с гъсто разположени или пръснати елементи.

Гъстота на елементите на принтовете

Когато можеш да се фокусираш върху отделните елементи на принта и има повече видим фон (негативно пространство се нарича още), тогава принтът е с малка гъстота. Такива принтове са подходящи за слаби хора, защото придават обем.

Нагъчканите елементи с почти никакво до никакво негативно пространство помежду им, принципно действат по-отслабващо, защото окото се шашва и не може да се фокусира върху един елемент, а кръжи из дрехата.

Подредба

Има ли накаква подредба на елементите или са просто хаотично разпръснати? Начинът, по който са подредени елементите в принта на дадена дреха, създават така начечените „фокуси“. Не, не правят магии, не изскачат зайци и не хвърчат гълъби.

Подредба на елементите на принтовете

Принтът е така създаден, че да насочва погледа към определени места. С принт можеш и много лесно да прикриваш и подчертаваш зони по избор.

Дамите с класически стил биха предпочели по-подредени елементи, докато по-ексцентричните биха заложили на пръснати свободно елементи без никаква забележима подредба. Може и да е до настроение, ти си решаваш.

Прочети тук:

Първа част

Фонът в принтовете

Стилове принтове

Как да избираш дрехи с принтове за гардеорба си и кои са подходящите за теб ще ти разкажа по време на консултацията Анализ на Цветовете. Повече за нея, можеш да разбереш, като натиснеш бутона долу. 

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен