Skip to content

Принтове. Свойства на елементите на принтовете. Част първа.

Дрехите с принт са едни от най-полезните в твоя гардероб и това се дължи на възможността им да бъдат акцент, който може да освежи всяка комбинация. Днес ще ти разкажа какви са елементите на принтовете и как да ги разбираш.

 

Едва ли си се замисляла до сега за всичките характеристики, които може да притежава един принт, затова те съветам да четеш внимателно и да си направиш една оценка на наличните ти принтове и до колко са подходящи за теб.

Нека разясня още нещо – принтове наричам всички щампи, шарки и десени.

 

Контраст

Контраст на принта

Това е чисто и просто разликата в светлината на цветовете на принта. Контрастът може да е висок (черно и бяло, примерно) или нисък (различни близки нюанси на един цвят). В зависимост от това какъв е твоят натурален контраст (между очи, коса и кожа) ще ти отива висок или нисък контраст. Принципно хора с тъмна коса, светли очи и кожа са с висок контраст, докато тези със светла коса и очи са с нисък. Схвана ли ми идеята? Добре.

 

Брой цветове

Цветове брой

Броят на цветовете в принта е важен при избора на дреха, защото може както да натовари визията ти, така и да седи някак безлично. Ако натуралният ти цветови контраст е по-голям (сини очи, руса коса, примерно), можеш да си позволиш по-шарени принтове. Многото цветове направо ще те отнесат, ако оцветяването на косата, очите и кожата ти не е много разнообразно.

 

Интензитет

Интензитет на принтове

Бива мек и притъпен до ярък и ясен. Отново зависи какви са твоите натурални цветове. Ако ти седят добре ярки цветове, подбирай принтовете си в такива. По-меките, опушени и притъпени цветове и принтове са за жени с по-нежни и меки черти и цветове.

 

Прочети тук:

Втора част

Фонът в принтовете

Стилове принтове

 

Как да избираш дрехи с принтове за гардеорба си и кои са подходящите за теб ще ти разкажа по време на консултацията Анализ на Цветовете. Повече за нея, можеш да разбереш, като натиснеш бутона долу. 

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен