Принтове. Свойства на елементите на принтовете. Част първа. ~ Advanced Style Advice
Принтове Свойства на елементите на принтовете

Принтове. Свойства на елементите на принтовете. Част първа.

Въпреки че принтовете не са сред най-популярните трендове напоследък, искам да те запозная с тяхната същност и току виж започнеш да гледаш на тях с интерес и желание за притежание. Все пак тук се учим и трябва да обхванем всичко, което касае облеклото и стила, нали така?

Ще започна с елементите на принтовете, като съм сигурна, че до сега грам не си се и замисляла за нещата, които следва да ти изброя. Чети сега, вади лист и химикалка и си води записки, ако ти е нужно. Часът започна.

Контраст.

Контраст на принта

Това е чисто и просто разликата в цветовете на принта. Контрастът може да е висок (черно и бяло, примерно) или нисък (различни близки нюанси на един цвят). В зависимост от това какъв е твоят натурален контраст (между очи, коса и кожа) ще ти отива висок или нисък контраст. Принципно хора с тъмна коса, светли очи и кожа са с висок контраст, докато тези със светла коса и очи са с нисък. Схвана ли ми идеята? Добре.

Брой цветове.

Цветове брой

Броят на цветовете в принта е важен при избора на дреха, защото може да те натоварва или да ти седи едно такова – „мех“ – никакво. Ако натуралният ти контраст е по-голям, можеш да си позволиш по-шарени принтове. Многото цветове направо ще те отнесат, ако си блондинката от горния пример

Интензитет.

Интензитет на принта

Бива мек и притъпен до ярък и ясен. Отново зависи какви са твоите натурални цветове. Ако ти седят добре ярки цветове, подбирай принтовете си в такива. По-меките, опушени и притъпени цветове и принтове са за жени с по-нежни и меки черти и цветове.

Част втора можеш да прочетеш тук.

До тук какво ще кажеш? Какви принтове подбираш или би подбрала за себе си? Давай в коментарите своите предпочитания.

Ако тези съвети са ти харесали и искаш повече хора да научат за тях, сподели ги с бутоните долу.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *