Skip to content

Какъв е твоят цветови контраст и как ти помага да подбираш цветовете в облеклото си?

След като си разбрала идеята на контраста, описана ето тук, е време да те запозная и с идеята на цветовия контраст в оцветяването ти.

 

Цветовият контраст представлява разликата в цветовете на оцветяването ти. А именно какъв цвят са косата, очите и кожата ти и как се отнасят един към друг.

 

Какъв може да е цветовият контраст?

Най-добре да отидеш да си припомниш уроците за цветния кръг тук и после да се върнеш да дочетеш, защото ще използвам термините от тамошните съвети.

Та! Цветовият ти контраст може да бъде:

 

Монохромен цветови контраст

Монохромен цветови контрастТова е, когато цветовете ти са еднакви (кафява коса, кафяви очи, примерно) и цветовият контраст между тях е нисък. В този случай най-добре ще ти седи облекло в един цвят. Например, тъмно сини дънки със тъмно син пуловер.

Общо взето, дрехите ти е добре да са в монохромната гама, защото добавянето на друг цвят от колелото, ще ти дойде в повече и ще краде от вниманието.

Когато се обличаш в един цвят, изглеждаш хармонично.

Същото важи и за използването на принтове. Ако си с нисък цветови контраст, подбирай принтовете си в монохромни гами. Примерно в тъмно зелено със светло зелено и ярко зелено.

Имай предвид, че всеки друг цвят, различен от избрания от теб за основен, ще бъде акцент в облеклото ти. Не слагай такива цветове на местата, които искаш да прикриеш, но използвай такива цветове, за да придадеш акцент. Това може да е под формата и на аксесоар (в зеления аутфит да добавиш нещо жълтичко – коланче, бувки, чанта, шал…).

 

Аналогов цветови контраст

Аналогов цветови контрастКонтрастът отива към среден. Аналоговите цветове седят близо един до друг в цветния кръг. Това са, например, жълто и зелено или червено и оранжево.

Оцветяването ти може да спада в тази категория, ако имаш руса коса и зелени очи, например. Кестенявата коса може да бъде с различни оттенъци и ако е с червен, а очите ти са кафяви, това също е аналогов цветови контраст (кафявото спада към оранжевото).

Най-подходящите цветови съчетания ще са винаги тези, които са близки до цвета на косата, очите и кожата ти.

Ако спадаш в тази група, е добре да носиш дрехи в цветни съчетания, които да хармонират на оцветяването ти.

Какво ще рече това? Ами, да си избереш 2 цвята, които са аналогови в цветния кръг и да разиграеш съчетанията около тях. Можеш, например, да облечеш една синя блуза със зелен панталон.

 

Допълващ цветови контраст

Допълващ цветови контрастТова е вече високият цветови контраст, при който цветовете са разположени срещуположно в цветния кръг. Примери за допълващ цветови контраст е червена коса със зелени очи, руса коса със сини очи.

В тази категория включвам и триадите и четириъгълното отношение (повече за тях тук, нали). Тук попадат хора с по-разноцветно оцветяване, както и хора, които са променили цвета на косата си (в червено, синьо, зелено, лилаво) и той е различен от цвета на очите.

Колкото повече различни цветове имаш в оцветяването на косата, очите и кожата си, толкова по-шарени дрехи можеш да носиш. Винаги трябва да носиш повече от един цвят в облеклото си, защото монохромните съчетания ще те накарат да изглеждаш скучна и безлична.

Супер подходящи за хора с висок цветови контраст са разноцветните принтове. В зависимост кои са твоите цветове, подбирай принтовете си спрямо тях и ще изглеждаш винаги във върхова стилна форма.

 

Цветови контраст при различните сезони

Сега ще те объркам тотално, приготви се.

Има случаи, в които твоят цветови контраст може да е нисък, но ти да понасяш много добре разноцветни съчетания. Това е често случая с дамите с оцветяване Пролет и Есен – те много елегантно могат да носят над 3 цвята наведнъж.

Докато ние Зимите направо се губим сред повече от 2 цвята. Но и при дами с оцветяване Зима може да се разиграят интересни и подходящи многоцветни съчетания.

Тук вече на помощ идва личния стил на дамата и нейните индивидуални нужди и предпочитания, които обсъждаме подробно по време на консултацията Анализ на Цветовете.

Лятото, да, дамите с оцветяване Лято могат да носят няколко цвята, но там условието е да се преливат нежно един към друг, без резки граници.

 

За да запишеш своя час за Анализ на Цветовете и да вземем да разнищим твоя контраст, кои и колко цвята да носиш, използвай бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: