Skip to content

12 начина да прикриеш коремчето си

„Сузи, моля те да напишеш нещо за прикриване на коремчето. Не ми харесва как винаги ми се очертава под блузите и като седна си личи колко е набръчкано. Особено тежко е положението в онези дни. Кажи какво да правя?“

Ох, разбирам те прекрасно! За мен това е зоната, която се стремя да прикривам преди всяка друга. Проблемът при мен е, че гърдите ми са малки, а коремчето ми стърчи пред тях (такава ми е структурата на тялото).

Пробвала съм какво ли не (тренировки, отслабване, гълтане) и пак – коремчето изпъква и не мога да си позволя никакви дрехи, които очертават торса ми.

Но ето някои решения, които ми помагат да замажа положението.

как да скриеш коремчето

 

Широки блузи

Блузи, които седят по-широко около корема, не го очертават, а подминават зоната тактично. Избягвай носенето на тениски с повече еластан, защото те са с права кройка, която веднага лепва на подутото коремче и го очертава едно хубаво.

Най-прикриващата кройка е като камбана или А-образна.

Средна талия

Панталоните и дънките, които имат талия, която стига точно под пъпа, действат най-прикриващо. Ако талията минава над пъпа, коремчето отдолу се очертава повече. Ако талията е по-ниска, сланинките започват да преливат.

Нееластични материи

Използвай материи, които не съдържат еластан или поне е в някакво ниско количество (до 5%). Колкото по-еластична е материята, толкова повече ще се лепне и очертае проблемната зона.

Подходящи са леките материи, които падат на дипли и създават движение около проблемната ти зона. Избягвай твърди материи с очертаващи кройки (като класическата риза).

Драпиране и волани

Всякакви къдри, набирания, волани са добре дошли в зоната на коремчето, когато искаш да го прикриеш. Допълнителният обем и извивки прикриват идеално. Гледай дрехата да не седи по теб, защото коремчето ти може и да изпъкне между тези набирания и да се унищожи ефекта на прикриване.

 

Край на блузата

Най-прикриващата дължина на блузите ти е точно върху най-широката част от корема ти. Можеш да тестваш къде е това като застанеш пред огледалото и започнеш да навиваш края на някоя блуза. Не се съсредоточавай върху коремчето, а се гледай цялата и ще разбереш коя дължина е най-подходяща за твоята мисия „скрий корема“.

 

Избягвай детайли около корема

Всякакви шарки, щампи, джобове, ярки и светли цветове, дори и колани. Колкото по-малко внимание се отделя на тази зона, толкова по-незабележима и прикрита ще е.

Това правилно важи само за детайли, които специално подчертават и са поставени открояващо се в тази зона, т.е. шарките и детайлите са само там. Ако цялата блуза е шарена, няма проблем.

 

Използвай принтове

Най-прикриващите принтове са тези с дребни до средни, гъсто разположени и неповтарящи се елементи. Фонът трябва да е минимален. Контрастът между цветовете в принта трябва да е нисък до среден, защото големият контраст привлича вниманието.

Но дори да си подбрала принт с висок контраст, нека елементите са раздвижени, не стилизирани и много подредени.

 

Сложи си връхна дреха

Нека тя е в светъл, ярък цвят, а под нея избери нещо тъмно и едноцветно. Така вниманието ще е насочено към връхната дреха, не към тъмната черна бездна, в която криеш коремчето си и то доста успешно.

 

Подгъв на блузите

Заобленият подгъв в края на блузата може да издължи краката ти и да прикрие коремчето. Правият подгъв действа прекалено подчертаващо и е добре да се избягва.

 

Райета и карета

Вместо хоризонтални райета, избери шарки с вертикални или диагонални линии. Те много по-добре ще ти помогнат да прикриеш коремчето, защото създават движение нагоре-надолу, а не настрани като хоризонталните.

Карираните блузи подбирай така, че карето да е с по-дребен размер и по-нисък контраст. Добре е да изпъкват повече вертикалните линии, отколкото хоризонталните в шарката.

 

Подходящо бельо

Ако бикините ти се впиват в кожата ти, това може да бъде причина коремчето ти да изглежда още по-голямо. Подбирай бельото си така, че да седи по кожата, не в нея. Безшевното бельо е идеален вариант.

Можеш също да си набавиш стягащо бельо, което върши чудеса с фигурата. Не е особено подходящо за топлите дни, обаче. Въпреки че може да се възползваш от сауна-ефекта и да загубиш някой сантиметър от обиколката. Но е дискомфортно…

Ако имаш малки гърди и подуто коремче, си вземи един хубав повдигащ и уголемяващ сутиен. Обемът, който създаваш при гърдите, избутва материята напред и тя подминава коремчето ти, без да го очертава. Идеалното секси прикритие.

Дори и да си с големи гърди, правилният сутиен може много да помогне в играта с прикриването на корема.

 

Бижута

Избягвай гердани, които стигат до корема ти. По-добре избери бижута, които са разположени над гърдите. По-големите размери на накитите ти вършат по-разсейваща и съответно прикриваща работа. Но да са близо до лицето и далеч от корема.

Най-добре и цветът им да е различен от използвания около корема ти. По-ярък, светъл и бляскав.

Знам какво е да трябва да се съобразяваш с голям корем, но се надявам да съм ти помогнала да разбереш как можеш да го прикриеш и да не се притесняваш от наличието му. Все някой от изброените начини, ако не и всичките, може да ти влезе в употреба. 

 

Ако ти е необходим по-задълбочен анализ на твоята фигура и искаш да разбереш как по най-добрия начин да подбираш облеклото си така, че да не зависиш от размера и обема на коремчето си, натисни бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: