fbpx
Как да прикриеш коремчето

12 начина да прикриеш коремчето си

„Сузи, моля те да напишеш нещо за прикриване на коремчето. Не ми харесва как винаги ми се очертава под блузите и като седна си личи колко е набръчкано. Особено тежко е положението в онези дни. Кажи какво да правя?“

 

Ох, разбирам те прекрасно! За мен това е зоната, която се стремя да прикривам преди всяка друга. Проблемът при мен е, че гърдите ми са малки, а коремчето ми стърчи пред тях (такава ми е структурата на тялото).

Пробвала съм какво ли не (тренировки, отслабване, гълтане) и пак – коремчето изпъква и не мога да си позволя никакви дрехи, които очертават торса ми.

 

Но ето някои решения, които ми помагат да замажа положението.

как да скриеш коремчето

Широки блузи

Блузи, които седят по-широко около корема, не го очертават, а подминават зоната тактично. Избягвай носенето на тениски с повече еластан, защото те са с права кройка, която веднага лепва на подутото коремче и го очертава едно хубаво.

Най-прикриващата кройка е като камбана или А-образна.

 

Средна талия

Панталоните и дънките, които имат талия, която стига точно под пъпа, действат най-прикриващо. Ако талията минава над пъпа, коремчето отдолу се очертава повече. Ако талията е по-ниска, сланинките започват да преливат.

 

Нееластични материи

Използвай материи, които не съдържат еластан или поне е в някакво ниско количество (до 5%). Колкото по-еластична е материята, толкова повече ще се лепне и очертае проблемната зона.

Подходящи са леките материи, които падат на дипли и създават движение около проблемната ти зона. Избягвай твърди материи с очертаващи кройки (като класическата риза).

 

Драпиране и волани

Всякакви къдри, набирания, волани са добре дошли в зоната на коремчето, когато искаш да го прикриеш. Допълнителният обем и извивки прикриват идеално. Гледай дрехата да не седи по теб, защото коремчето ти може и да изпъкне между тези набирания и да се унищожи ефекта на прикриване.

Прочети как извитите линии ти помагат в прикриването тук.

 

Край на блузата

Най-прикриващата дължина на блузите ти е точно върху най-широката част от корема ти. Можеш да тестваш къде е това като застанеш пред огледалото и започнеш да навиваш края на някоя блуза. Не се съсредоточавай върху коремчето, а се гледай цялата и ще разбереш коя дължина е най-подходяща за твоята мисия „скрий корема“.

Как да се оглеждаш в огледалото, съм те съветвала тук.

 

Избягвай детайли около корема

Всякакви шарки, щампи, джобове, ярки и светли цветове, дори и колани. Колкото по-малко внимание се отделя на тази зона, толкова по-незабележима и прикрита ще е.

Това правилно важи само за детайли, които специално подчертават и са поставени открояващо се в тази зона, т.е. шарките и детайлите са само там. Ако цялата блуза е шарена, няма проблем.

За прикриването и подчертаването чети тук.

 

Използвай принтове

Най-прикриващите принтове са тези с дребни до средни, гъсто разположени и неповтарящи се елементи. Фонът трябва да е минимален. Контрастът между цветовете в принта трябва да е нисък до среден, защото големият контраст привлича вниманието.

Но дори да си подбрала принт с висок контраст, нека елементите са раздвижени, не стилизирани и много подредени.

 

Сложи си връхна дреха

Нека тя е в светъл, ярък цвят, а под нея избери нещо тъмно и едноцветно. Така вниманието ще е насочено към връхната дреха, не към тъмната черна бездна, в която криеш коремчето си и то доста успешно.

 

Подгъв на блузите

Заобленият подгъв в края на блузата може да издължи краката ти и да прикрие коремчето. Правият подгъв действа прекалено подчертаващо и е добре да се избягва.

Повече за хоризонталните линии в облеклото, можеш да научиш тук.

 

Райета и карета

Вместо хоризонтални райета, избери шарки с вертикални или диагонални линии. Те много по-добре ще ти помогнат да прикриеш коремчето, защото създават движение нагоре-надолу, а не настрани като хоризонталните.

Карираните блузи подбирай така, че карето да е с по-дребен размер и по-нисък контраст. Добре е да изпъкват повече вертикалните линии, отколкото хоризонталните в шарката.

 

Подходящо бельо

Ако бикините ти се впиват в кожата ти, това може да бъде причина коремчето ти да изглежда още по-голямо. Подбирай бельото си така, че да седи по кожата, не в нея. Безшевното бельо е идеален вариант.

Можеш също да си набавиш стягащо бельо, което върши чудеса с фигурата. Не е особено подходящо за топлите дни, обаче. Въпреки че може да се възползваш от сауна-ефекта и да загубиш някой сантиметър от обиколката. Но е дискомфортно…

Ако имаш малки гърди и подуто коремче, си вземи един хубав повдигащ и уголемяващ сутиен. Обемът, който създаваш при гърдите, избутва материята напред и тя подминава коремчето ти, без да го очертава. Идеалното секси прикритие.

Дори и да си с големи гърди, правилният сутиен може много да помогне в играта с прикриването на корема.

Как да си избереш сутиен, който ти пасва идеално чети тук.

 

Бижута

Избягвай гердани, които стигат до корема ти. По-добре избери бижута, които са разположени над гърдите. По-големите размери на накитите ти вършат по-разсейваща и съответно прикриваща работа. Но да са близо до лицето и далеч от корема.

Най-добре и цветът им да е различен от използвания около корема ти. По-ярък, светъл и бляскав.

 

Може би ще ти е интересно да прочетеш и какво съм те съветвала за облеклото след раждане тук.

Не е хич приятно да трябва да се съобразяваш с голям корем, но се надявам да съм ти помогнала да разбереш как можеш да го прикриеш и да не се притесняваш от наличието му. Все някой от изброените начини, ако не и всичките, може да ти влезе в употреба. Сподели в коментарите кой точно използваш най-много.

Прочети и:

Научи се да прикриваш, започни да подчертаваш!

Да се загащиш или да не се загащиш – това е въпросът?

Избор на бански – кои модели да търсиш?

Как напълняват различните силуети?

 

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *