Skip to content

За облекото през бремеността с любов

Ама с много любов! Защото това е чувството, което изпитваш в този прекрасен период и нищо не бива да помрачава настроението ти през бременността.

 

Все пак, едно от нещата, които могат да те накарат да се чувстваш дискомфортно, е скоростното натрупване на килограми и умаляването на всичките ти дрехи.

Това е естествен процес (адското клише). Няма как да го предотвратиш, но пъъъък може да гледаш на омаляването на дрехите ти през бременността като на нещо позитивно.

Ще трябва да си вземеш нови дрехи! Урааааа ?

 

Когато чуеш „дрехи за бременни“ какво си представяш?

Някакви огромни безформени рокли, дънки с онова гадно черно трико над колана, разни размъкнати блузи, пуловери? Като цяло не особено стилни и елегантни дрехи.

НО е важно да знаеш, че пазарът е вече толкова разнообразен, че можеш да превърнеш всяка стилна дреха в „дреха за бременни“. Сериозно ти говоря, чети сега.

Когато аз забременях, си прерових гардероба и оставих само дрехите, които прецених, че ще са ми удобни и подходящи за побиране на новите ми секси форми. Всички останали ги скрих, за да не ми заемат място и да ми напомнят, че не ми стават.

Тогава разбирах от какво още ще имам нужда и какво да сложа в списъка си за шопинг (за това чети тук).

 

Шопинг през бременността

Съветвам те да обиколиш отново любимите си магазини, а не да се втурваш към тези за бременни. В последните ще намериш доста ограничен избор на модели на неоправдано високи цени.

Неоправдано, защото тази дреха ще я носиш няколко месеца и после трябва да я прибираш (до следващото раждане или завинаги).

Можеш също да прегледаш някои магазини за втора употреба. Ако не ти се ходи да ровиш, можеш да пазаруваш онлайн (повече за онлайн шопинга прочети тук). Във Фейсбук има доста страници за дрехи втора употреба, които са запазени, а някои дори нови с етикет.

Защо да избереш секънд хенд шопинга, съм те съветвала в 7 точки тук.

Днешните модни тенденции са такива, че можеш да намериш всичко по магазините от тясна рокля по тялото до огромна широка такава, която да е дори по-стилна и подходяща за всякакви случаи.

Тези дрехи може да ги ползваш и след раждането. Кой знае дали точно през бременността няма да намериш новата си любима рокля или блуза, която да носиш до скъсване?

 

Какви дрехи да си набавиш по време на бремеността?

През бременността най-важното от качествата на облеклото ти е комфортът. Нищо, ама нищо друго не те интересува в този момент. Не искаш нищо да ти стяга, нищо да ти придърпва, да ти опъва или да те кара да се чувстваш напрегната.

Предлагам ти кратък, но изключитено полезен списък с дрехи, които ще са ти необходими:

 

Клинове

Изкарах цялата си бременност с 2 клина! Нищо друго не исках да слагам, защото ми бяха адски удобни. Черни на цвят от дебело еластично памучно трико, по-дебели са от нормалните клинове (бях бременна през зимата).

Бях си взела чорапогащници, но те имат много стегнат ластик, който, дори да навивах, пак ми беше дискомфортно. Та, горещо подкрепям използването на клинове през бремеността.

 

Широка блуза

Сега му е времето да си вземеш някоя прекрасна блуза, която се разкроява още от деколтето или точно под гърдите (така наречената „имперска“ талия)

 

Пуловер

Гледай да не завършва със стегнат ластик (така се казва плетката в долния край на пуловера и ръкавите му). Много сложните плетки и фигури може да те накарат да изглеждаш по-голяма, затова заложи на изчистени пуловери с широка кройка и еластан в състава.

 

Туника

Най-добрата приятелка на клина ти. Нека е широка, разкроена и от приятна метерия, най-добре памук.

 

Рокля

Дълга до земята или до колената, широка, удобна. Подбери я така, че да привлича вниманието към лицето ти. Това може да стане с широко или дълбоко деколте или пък в цвят, който ти подхожда на кожата.

 Прочети: Роклята – вълшебница или вещица?

 

Палто (ако е зима)

Това може да е пончо, въпреки че може да те кара да се чувстваш огромна. Заложи по-скоро на палто тип „перелина“. Аз носех моите налични палта, не ги закопчавах, но слагах голям широк шал, който падаше свободно право надолу, без да го увивам около врата, и така ми предпазваше коремчето от студа.

 

Жилетка

Тя е по-скоро, за да ти покрие ръцете, когато си с лятна рокля или потниче. Ако е достатъчно широка, е идеална за връхна дреха.

Прочети: 3 метода за избор на Жилетка

 

Обувки

По-добре забрави за токчетата, заложи и тук на комфорта – ниски обувки, кецове и маратонки. Аз носех едни удобни обувки с масивен ток, но това беше до към 6-тия месец, не е невъзможно значи. Но е друго да си пъхнеш отеклите крачета в едни удобни кецове или маратонки. За лятото – джапанките и айдеее, шляпа-шляпа.

Прочети: Създай своя идеален гардероб от обувки 

 

Не си купувай много нови дрехи специално за този период. Уверявам те, че ще носиш само няколко и то най-удобните ти. Няма смисъл да си харчиш парите.

Относно това дали всички дрехи да са ти широки – важно е ти как се чувстваш в тях. Ако ти е по-комфортно с дрехи по тялото и широките и разкроени рокли и блузи те карат да се чувстваш огромна, по-добре не си купувай такива дрехи. Но нека тези по тялото ти да са от разтеглива материя и бъди готова да ги пожертваш, защото някои ще се разширят безвъзвратно.

Както и да решиш да процедираш с дрехите си през бремеността, наслаждавай се на този прекрасен период. Бъди спокойна, че, каквото и да облечеш, изглеждаш като богиня, защото носиш нов живот в себе си! А ти какви дрехи носеше по време на бременността ти? Разкажи ми в коментарите 🙂

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: