Защо да предпочетеш онлайн пазаруването ~ Advanced Style Advice
Онлайн пазаруване

Защо да предпочетеш онлайн пазаруването

Онлайн пазаруване, онлайн магазини, онлайн поръчки – всичко вече е онлайн! Седим затворени, заробени пред компютрите и телефоните. Няма да се поддадеш и ти на това вредно влияние, я! Ще си ходиш по магазините и ще си пазаруваш онсайт (демек – на място), пък!

 

Нека ти разкажа, защо замених любимото ми занимание – мотане по магазините, с онлайн пазаруването.

Отначало бях много скептична поради ред причини:

  • Не знам дали ще ми стане;
  • Трябва да чакам да дойде;
  • Ако не ми стане, трябва да се занимавам да връщам;
  • Те цветовете не си съответстват;
  • Бла-бла-бла мрън-мрън, а.к.а. трудно излизам от зоната си на комфорт, дори промяната да носи нещо по-добро и удовлетворяващо.

В даден момент, обаче, обстоятелствата ме притиснаха. Обстоятелствата, в смисъл работното ми време от 9 до 6, липсата на желание и настроение за разходки по магазините след това, камо ли пък да си хабя времето и нервите през уикендите, когато е мазало по магазините.

 

И така разбрах, че мога да пазарувам, докато работя!

Да ме извинят всички работодатели, но има моменти, когато можеш да си позволиш да поразгледаш някой сайт и да направиш една поръчка или две… или няколко…

Може да не ти се вярва, но онлайн шопингът може дори да повиши мотивацията и добрата атмосфера в офиса.

Винаги, когато на някого му пристигне поръчката в офиса, се събираме около него и разглеждаме и обсъждаме новите придобивки. Това си е чист мини тийм-билдинг!

 

Какви са плюсовете на онлайн-пазаруването?

 

Онлайн пазаруването е бързо и практически можеш да го правиш навсякъде.

Пазарувай, докато пътуваш в градския транспорт, докато чакаш на опашка за дюнер или бургер (по-модерно е сега), докато си в тоалетната (не се изчервявай, всички го правим), докато си почиваш на дивана и т.н. Разбра ми идеята.

Можеш да върнеш закупените продукти.

Обикновено е в срок от 14 дни, прочети условията на сайта, за да си сигурна. В повечето магазини такава опция не е възможна. Купуваш и край, няма връщане, няма рекламация, да си гледала!

Никой не те пришпорва с избора.

Никой не ти виси на главата и не ти обяснява „Колко добре Ви седи, направо Ви лепна“, а ти виждаш, че хич не искаш това точно да ти се лепва.

Няма нужда да се подготвяш.

Можеш да влизаш в сайтовете всеки ден и да си набелязваш интересните и необходими неща, без да трябва предварително да си подготвена, да си отделиш специално време и да се заредиш с търпение и нерви.

Прочети тук за подготовката за шопинг – няколко важни правила.

Не мъкнеш по 100 торби по улиците.

Доста е неудобно, особено ако трябва да обиколиш няколко магазина, после да седнеш да похапнеш с приятелка, после да се прибереш с градския транспорт, а то е час пик и се буташ там с торбите и те гледат лошо. Скапва ти се настроението, което си придобила от приятния шопинг, нали?

Пробваш всичко вкъщи на спокойно.

Пристигат ти нещата (мега якият момент!), разопаковаш ги и почваш да пробваш. У вас! Пред твоето си огледало! Преобличаш се 50 пъти, ако искаш, защото имаш 14 дни, през които можеш да пробваш У ВАС до припадък и да решиш дали е твоето нещо или не.

Можеш да съчетаеш закупеното с наличните ти дрехи.

В магазина как ще си закараш всичко, с което би го носила това, а? Кой нормален човек го прави това въобще? Друго си е вкъщи при пълен гардероб. Вадиш, съчетаваш и решаваш. Чиста работа.

Можеш да си купиш нещо ексцентрично.

Нещо, което не би имала смелостта да пробваш в магазина, а много искаш да видиш как ти седи. Пък и ако се окаже грешка – айде обратно, връщаме го. Никой не разбра. Всичко е точно. Ако пък е твоето нещо – у-ла-лаааа! Здравейте, погледи на възхищение и преклонение, пред смелият ти и уникален стил!

При търсенето можеш да филтрираш.

Има доста филтри, които можеш да използваш, за да намериш бързо и лесно нещо конкретно, което търсиш. Аз лично ползвам задължително „Размер“, за да избегна разочарование, ако нещото го няма в моя такъв. Имай предвид, че понякога многото филтри скриват някои от резултатите, които би трябвало да излизат. Това е, защото не винаги имената и описанията на артикулите съдържат ключовите думи за филтрите.

Маркирането на „Любими“.

В много сайтове има такава опция, която е доста полезна. Когато разглеждам някой сайт онлайн и почват да ми харесват много неща. Научих се да „харесвам“ всичко, което ми грабне окото.

После отивам в меню „любими“ или там каквото са го измислили от сайта, и преглеждам всички харесани артикули и почвам да премахвам. Така няма да се връщам пак да търся „оная лилавата рокля, дето я видях 30 страници преди това и чак сега ми увря идеята за носенето й“.

Менюто „любими“ ти дава също възможността да чакаш да намалят точно определени артикули и да ги вземеш на най-добрата цена. Някои сайтове те уведомяват по мейл дали твоите любимци са намалени или на привършване. Кой магазин навън ти го дава това, кажи ми честно с ръка на сърцето?

Можеш да си спретнеш цял ансамбъл.

Преглеждайки любимите, можеш да прецениш кое с кое си отива, на кое какво би му седяло добре и да направиш ново търсене.

Купуваш, носиш и връщаш.

Да, това е възможно, ако върнеш артикула непокътнат и с етикетите. Доста хора го практикуват в чужбина. Някои модни блогъри си пазаруват онлайн само, за да се снимат с дадени дрехи и после да ги върнат обратно.

Връщането не е кой знае какво.

Обикновено идва куриер, който взима нещата и ги връща. Т.е. не е нужно да си мръднеш и едната буза на задника, за да направиш връщане. Всичко става онлайн, все пак е ОНЛАЙН пазаруване, нали? Попълваш там формата и чао неподходящи неща.

Единственото, което може да те притесни е таксата за връщане, но какво са 5 лв пред това да си купиш нещо за 55лв и като се облечеш у вас да разбереш, че е абсолютен боклук. Освен това си си скъсала нервите оная събота в претъпкания мол и една луда ти е издрала ръката, опитвайки се да ти го вземе от ръцете. То всъщност заради това си го взела, амбицирала те е, явно е много яко. Ама вече не е… и са кво? Слагаш го в купчината „никога няма да го сложа“ (каква е тази купчина, прочети тук) и си назад с 55лв.

 

В началото може да ти е малко трудно да определиш размера си, защото всяка марка ползва различни кройки и размерите варират. Но с времето ще започнеш да се ориентираш по-добре.

Ще подбереш марките, чийто дрехи ти седят най-добре и ще им знаеш номерацията. Пък и такъв подбор може много да помогне на изграждането на стила ти, защото всяка марка има определен стил и дрехите от нея се съчетават по-лесно и успешно.

Аз вече пазарувам почти всичко онлайн – дрехи, обувки, аксесоари, парфюми, чаршафи, килими, мебели, памперси, играчки. Майчинството ми съкрати свободното време повече и от работата и ми е много по-лесно и удобно да пазарувам онлайн.

Ако не си вече убедена, че трябва да направиш онлайн пазаруването своя основен метод на пазаруване, ще те помоля да споделиш в коментарите защо? Току виж оборя и този аргумент 🙂

Готова ли си за шопинг? Как да пазаруваш разумно, чети тук.

 

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Бутон за контакт

Защо да пазаруваме онлайн

Ако тези съвети са ти харесали, сподели ги бързо с приятелите си чрез бутоните долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *