Защо да предпочетеш онлайн пазаруването ~ Advanced Style Advice
Онлайн пазаруване

Защо да предпочетеш онлайн пазаруването

Онлайн пазаруване, онлайн магазини, онлайн поръчки – всичко вече е онлайн! Седим затворени, заробени пред компютрите и телефоните. Няма да се поддадеш и ти на това вредно влияние, я! Ще си ходиш по магазините и ще си пазаруваш онсайт (демек – на място), пък!

 

Нека ти разкажа, защо замених любимото ми занимание – мотане по магазините, с онлайн пазаруването.

Отначало бях много скептична поради ред причини:

  • Не знам дали ще ми стане;
  • Трябва да чакам да дойде;
  • Ако не ми стане, трябва да се занимавам да връщам;
  • Те цветовете не си съответстват;
  • Бла-бла-бла мрън-мрън, а.к.а. трудно излизам от зоната си на комфорт, дори промяната да носи нещо по-добро и удовлетворяващо.

В даден момент, обаче, обстоятелствата ме притиснаха. Обстоятелствата, в смисъл работното ми време от 9 до 6, липсата на желание и настроение за разходки по магазините след това, камо ли пък да си хабя времето и нервите през уикендите, когато е мазало по магазините.

 

И така разбрах, че мога да пазарувам, докато работя!

Да ме извинят всички работодатели, но има моменти, когато можеш да си позволиш да поразгледаш някой сайт и да направиш една поръчка или две… или няколко…

Може да не ти се вярва, но онлайн шопингът може дори да повиши мотивацията и добрата атмосфера в офиса.

Винаги, когато на някого му пристигне поръчката в офиса, се събираме около него и разглеждаме и обсъждаме новите придобивки. Това си е чист мини тийм-билдинг!

 

Какви са плюсовете на онлайн-пазаруването?

 

Онлайн пазаруването е бързо и практически можеш да го правиш навсякъде.

Пазарувай, докато пътуваш в градския транспорт, докато чакаш на опашка за дюнер или бургер (по-модерно е сега), докато си в тоалетната (не се изчервявай, всички го правим), докато си почиваш на дивана и т.н. Разбра ми идеята.

Можеш да върнеш закупените продукти.

Обикновено е в срок от 14 дни, прочети условията на сайта, за да си сигурна. В повечето магазини такава опция не е възможна. Купуваш и край, няма връщане, няма рекламация, да си гледала!

Никой не те пришпорва с избора.

Никой не ти виси на главата и не ти обяснява „Колко добре Ви седи, направо Ви лепна“, а ти виждаш, че хич не искаш това точно да ти се лепва.

Няма нужда да се подготвяш.

Можеш да влизаш в сайтовете всеки ден и да си набелязваш интересните и необходими неща, без да трябва предварително да си подготвена, да си отделиш специално време и да се заредиш с търпение и нерви.

Прочети тук за подготовката за шопинг – няколко важни правила.

Не мъкнеш по 100 торби по улиците.

Доста е неудобно, особено ако трябва да обиколиш няколко магазина, после да седнеш да похапнеш с приятелка, после да се прибереш с градския транспорт, а то е час пик и се буташ там с торбите и те гледат лошо. Скапва ти се настроението, което си придобила от приятния шопинг, нали?

Пробваш всичко вкъщи на спокойно.

Пристигат ти нещата (мега якият момент!), разопаковаш ги и почваш да пробваш. У вас! Пред твоето си огледало! Преобличаш се 50 пъти, ако искаш, защото имаш 14 дни, през които можеш да пробваш У ВАС до припадък и да решиш дали е твоето нещо или не.

Можеш да съчетаеш закупеното с наличните ти дрехи.

В магазина как ще си закараш всичко, с което би го носила това, а? Кой нормален човек го прави това въобще? Друго си е вкъщи при пълен гардероб. Вадиш, съчетаваш и решаваш. Чиста работа.

Можеш да си купиш нещо ексцентрично.

Нещо, което не би имала смелостта да пробваш в магазина, а много искаш да видиш как ти седи. Пък и ако се окаже грешка – айде обратно, връщаме го. Никой не разбра. Всичко е точно. Ако пък е твоето нещо – у-ла-лаааа! Здравейте, погледи на възхищение и преклонение, пред смелият ти и уникален стил!

При търсенето можеш да филтрираш.

Има доста филтри, които можеш да използваш, за да намериш бързо и лесно нещо конкретно, което търсиш. Аз лично ползвам задължително „Размер“, за да избегна разочарование, ако нещото го няма в моя такъв. Имай предвид, че понякога многото филтри скриват някои от резултатите, които би трябвало да излизат. Това е, защото не винаги имената и описанията на артикулите съдържат ключовите думи за филтрите.

Маркирането на „Любими“.

В много сайтове има такава опция, която е доста полезна. Когато разглеждам някой сайт онлайн и почват да ми харесват много неща. Научих се да „харесвам“ всичко, което ми грабне окото.

После отивам в меню „любими“ или там каквото са го измислили от сайта, и преглеждам всички харесани артикули и почвам да премахвам. Така няма да се връщам пак да търся „оная лилавата рокля, дето я видях 30 страници преди това и чак сега ми увря идеята за носенето й“.

Менюто „любими“ ти дава също възможността да чакаш да намалят точно определени артикули и да ги вземеш на най-добрата цена. Някои сайтове те уведомяват по мейл дали твоите любимци са намалени или на привършване. Кой магазин навън ти го дава това, кажи ми честно с ръка на сърцето?

Можеш да си спретнеш цял ансамбъл.

Преглеждайки любимите, можеш да прецениш кое с кое си отива, на кое какво би му седяло добре и да направиш ново търсене.

Купуваш, носиш и връщаш.

Да, това е възможно, ако върнеш артикула непокътнат и с етикетите. Доста хора го практикуват в чужбина. Някои модни блогъри си пазаруват онлайн само, за да се снимат с дадени дрехи и после да ги върнат обратно.

Връщането не е кой знае какво.

Обикновено идва куриер, който взима нещата и ги връща. Т.е. не е нужно да си мръднеш и едната буза на задника, за да направиш връщане. Всичко става онлайн, все пак е ОНЛАЙН пазаруване, нали? Попълваш там формата и чао неподходящи неща.

Единственото, което може да те притесни е таксата за връщане, но какво са 5 лв пред това да си купиш нещо за 55лв и като се облечеш у вас да разбереш, че е абсолютен боклук. Освен това си си скъсала нервите оная събота в претъпкания мол и една луда ти е издрала ръката, опитвайки се да ти го вземе от ръцете. То всъщност заради това си го взела, амбицирала те е, явно е много яко. Ама вече не е… и са кво? Слагаш го в купчината „никога няма да го сложа“ (каква е тази купчина, прочети тук) и си назад с 55лв.

 

В началото може да ти е малко трудно да определиш размера си, защото всяка марка ползва различни кройки и размерите варират. Но с времето ще започнеш да се ориентираш по-добре.

Ще подбереш марките, чийто дрехи ти седят най-добре и ще им знаеш номерацията. Пък и такъв подбор може много да помогне на изграждането на стила ти, защото всяка марка има определен стил и дрехите от нея се съчетават по-лесно и успешно.

Аз вече пазарувам почти всичко онлайн – дрехи, обувки, аксесоари, парфюми, чаршафи, килими, мебели, памперси, играчки. Майчинството ми съкрати свободното време повече и от работата и ми е много по-лесно и удобно да пазарувам онлайн.

Ако не си вече убедена, че трябва да направиш онлайн пазаруването своя основен метод на пазаруване, ще те помоля да споделиш в коментарите защо? Току виж оборя и този аргумент 🙂

Готова ли си за шопинг? Как да пазаруваш разумно, чети тук.

Купила си си нещо онлайн, но се чудиш как да го носиш? За подобни съвети, чети тук.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Защо да пазаруваме онлайн

Ако тези съвети са ти харесали, сподели ги бързо с приятелите си чрез бутоните долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *