Skip to content

Защо пазарувам онлайн?

https://www.fashiondays.bg/?gclid=Cj0KCQjwm6KUBhC3ARIsACIwxBiIMBJxno_KtYtGEJOPZkV9ZP8tKGSWXqy-3bB5WXzKCvl8o2ttNTsaAnEnEALw_wcBОнлайн пазаруване, онлайн магазини, онлайн поръчки – всичко вече е онлайн!

Нека ти разкажа, защо замених любимото ми занимание – разходки по магазините, с пазаруване от сайтове. Предимствата на онлайн пазаруването наистина са много. 

Отначало бях много скептична по ред причини:

  • Не знам дали ще ми стане;
  • Трябва да чакам да дойде;
  • Ако не ми стане, трябва да се занимавам да връщам;
  • Цветовете не си съответстват;

В даден момент, обаче, обстоятелствата ме притиснаха. Обстоятелствата, в смисъл работното ми време от 9 до 6, липсата на желание и настроение за разходки по магазините след това, камо ли пък да си хабя времето и нервите през уикендите, когато по магазините е лудница.

И така разбрах, че мога да пазарувам, докато работя!

Да ме извинят всички работодатели, но има моменти, когато можеш да си позволиш да поразгледаш някой сайт и да направиш една поръчка или две… или няколко…

Може да не ти се вярва, но онлайн пазаруването може дори да повиши мотивацията и добрата атмосфера в офиса.

Винаги, когато на някого му пристигне поръчката в офиса, се събираме около него и разглеждаме и обсъждаме новите придобивки. Това си е чист мини тийм-билдинг!

Какви са предимствата на онлайн пазаруването?

Бързо е и практически можеш да го правиш навсякъде

Пазарувай, докато пътуваш в градския транспорт, докато чакаш на опашка за дюнер или бургер (по-модерно е сега), докато си в тоалетната, докато си почиваш на дивана и т.н. Разбра ми идеята, нали?

Можеш да върнеш закупените продукти

Обикновено е в срок от 14 дни, прочети условията на сайта, за да си сигурна. В повечето магазини такава опция не е възможна. Купуваш и край, няма връщане, няма рекламация.

Никой не те пришпорва с избора

Никой не ти виси на главата и не ти обяснява „Колко добре Ви седи, направо Ви лепна“, а ти виждаш, че въобще не искаш това точно да ти се лепва.

Няма нужда да се подготвяш

Можеш да влизаш в сайтовете всеки ден и да си набелязваш интересните и необходими неща, без да трябва предварително да си подготвена, да си отделиш специално време и да се заредиш с търпение и нерви.

Не мъкнеш по 100 торби по улиците

Доста е неудобно, особено ако трябва да обиколиш няколко магазина, после да седнеш да похапнеш с приятелка, после да се прибереш с градския транспорт, а то е час пик и се буташ там с торбите и те гледат лошо. Скапва ти се настроението, което си придобила от приятния шопинг, нали?

Пробваш всичко вкъщи на спокойно

Пристигат ти нещата (много вълнуващ момент), разопаковаш ги и почваш да пробваш. У вас! Пред твоето си огледало! Преобличаш се 50 пъти, ако искаш, защото имаш 14 дни, през които можеш да пробваш У ВАС до припадък и да решиш дали е твоето нещо или не.

Можеш да съчетаеш закупеното с наличните ти дрехи

В магазина как ще си закараш всичко, с което би съчетала тази дреха? Кой нормален човек го прави това въобще? Друго си е вкъщи при пълен гардероб. Вадиш, съчетаваш и решаваш. Чиста работа.

Можеш да си купиш нещо ексцентрично

Нещо, което не би имала смелостта да пробваш в магазина, а много искаш да видиш как ти седи. Пък и ако се окаже грешка – айде обратно, връщаме го. Никой не разбра. Всичко е точно. Ако пък е твоето нещо – у-ла-лаааа! Здравейте, погледи на възхищение и преклонение, пред смелия ти и уникален стил!

При търсенето можеш да филтрираш

Има доста филтри, които можеш да използваш, за да намериш бързо и лесно нещо конкретно, което търсиш. Аз лично ползвам задължително „Размер“, за да избегна разочарование, ако нещото го няма в моя такъв. Имай предвид, че понякога многото филтри скриват някои от резултатите, които би трябвало да излизат. Това е, защото не винаги имената и описанията на артикулите съдържат ключовите думи за филтрите.

Маркирането на „Любими“

В много сайтове има такава опция, която е доста полезна. Когато разглеждам някой сайт онлайн и почват да ми харесват много неща. Научих се да „харесвам“ всичко, което ми грабне окото.

После отивам в меню „любими“ или там каквото са го измислили от сайта, и преглеждам всички харесани артикули и почвам да премахвам. Така няма да се връщам пак да търся „оная лилавата рокля, дето я видях 30 страници преди това и чак сега ми увря идеята за носенето й“.

Менюто „любими“ ти дава също възможността да чакаш да намалят точно определени артикули и да ги вземеш на най-добрата цена. Някои сайтове те уведомяват по мейл дали твоите любимци са намалени или на привършване.

Можеш да си спретнеш цял ансамбъл

Преглеждайки любимите, можеш да прецениш кое с кое си отива, на кое какво би му седяло добре и да направиш ново търсене.

Купуваш, носиш и връщаш

Да, това е възможно, ако върнеш артикула непокътнат и с етикетите. Доста хора го практикуват в чужбина. Някои модни блогъри си пазаруват онлайн само, за да се снимат с дадени дрехи и после да ги върнат обратно.

Връщането не е кой знае какво

Обикновено идва куриер, който взима нещата и ги връща. Т.е. не е нужно да си мръднеш и едната буза на задника, за да направиш връщане. Всичко става онлайн, все пак е ОНЛАЙН пазаруване, нали? Попълваш там формата и чао на неподходящите неща.

Единственото, което може да те притесни е таксата за връщане, но какво са 5 лв пред това да си купиш нещо за 55лв и като се облечеш у вас да разбереш, че е абсолютно неприложимо?

Проблемът с размерите

В началото може да ти е малко трудно да определиш размера си, защото всяка марка ползва различни кройки и размерите варират. Но с времето ще започнеш да се ориентираш по-добре.

Ще подбереш марките, чийто дрехи ти седят най-добре и ще им знаеш номерацията. Пък и такъв подбор може много да помогне на изграждането на стила ти, защото всяка марка има определен стил и дрехите от нея се съчетават по-лесно и успешно. 

Сайтовете, от които пазарувам най-често:

Fashion Days 
About You 
Contour
 
 

Ако грам не ти се занимава с онлайн пазаруване, с шопинга като цяло не се разбирате, не се безспокой, защото аз обожавам да пазарувам, особено онлайн и мога да ти помогна в подбора веднага. Натисни бутона долу и разбери как.

Защо да пазаруваме онлайн

Ако тези съвети са ти харесали, сподели ги бързо с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: