Skip to content

Подготовка за шопинг – няколко важни правила

Няколко прости, но важни правила за това как да не превръщаш един шопинг – това толкова приятно занимание, в причина за фрустрация и отчаяние.

 

Ставаш сутринта, отваряш гардероба и чуваш познатия глас – „Няма какво да облечешшш“. Май ти е време за шопинг! Дали ще е просто за нова тениска, дънки или пък съвсем нов цял аутфит, добре е да знаеш как точно да направиш пазаруването едно приятно и полезно изживяване. Целта на начинанието е да ти достави удоволствие и да ти донесе нужния резултат, а именно – нови хубави дрехи, които да носиш с удоволствие и стил.

Ако си чела статията за почистването на гардероба, вече си си направила сметката с какво трябва да допълниш стила си и какви нови дрешки ти трябват, за да ги съчетаваш с любимците си. Добре е преди да тръгнеш на шопинг, да се подготвиш, за да избегнеш добре познатата ти фрустрация, когато не намираш това, което търсиш, нищо не ти седи добре или купуваш неща, за които съжаляваш, когато се прибереш.

 

Спазвай тези простички на пръв поглед правила за шопинг:

 

Не пазарувай, когато си емоционално нестабилна

Наистина недей. И не говоря само за това да си тъжна или ядосана за нещо. Дори, когато си превъзбудена и ентусиазирана, също не е особено подходящо да тръгваш към магазините. Тогава точно стават импулсивните покупки.

 

Не пазарувай, когато си изморена

Те магазините няма да избягат, дрехите ще са си все там, а какво толкова, че още един ден ще изкараш без нещо ново. Когато си изморена и отпаднала е най-добре да се прибереш и да си починеш.

 

Ходи сама на шопинг

Както напористите продавачки могат да те объркат и да се прибереш с куп ненужни неща, така и приятелките ти могат да те подведат. Ти най-добре си знаеш какво ти седи и дали и как ще го носиш. С приятелки е най-добре да ходиш да разглеждаш и набелязваш. В линка към статията долу можеш да намериш още полезна информация за начина ти на пазаруване.

 

Облечи се подходящо

Ако търсиш да направиш някакво съчетание, сложи си точно тези дрехи (или поне ги вземи с теб). Ако знаеш, че ще трябва да изпробваш 1000 неща, облечи си нещо лесно за сваляне. Няма да ти е приятно да събуваш и обуваш тесните си дънки 50 пъти. Ще се изнервиш и може да пропуснеш да пробваш наистина хубави неща.

Прочети тази статия, за да разбереш повече за това как да се обличаш, когато ходиш на шопинг

 

Гледай гримът и прическата ти да са ок

Все пак ще купуваш дрехи, които ще носиш, когато си се разкрасила поне малко и е добре като се погледнеш с тях в огледалото на пробната да не изглеждаш като Горгона Медуза в главата. Избягвай тежкия грим, защото остава петна по дрехите, а и лесно ще го изтриеш при преобличане. Също така и сложните прически с разни фиби, фуркети, шноли допълнително ще те изнервят. Просто се среши и носи един ластик, за да я вържеш косата си, когато е нужно.

 

Нота бене! Това правило го отделям специално

 

Набележи си какво ти е нужно

…като прегледаш гардероба си с идеята да направиш съчетания, които ще носиш, и да видиш какво ти липсва. Дали това са някои базови дрехи (тениски, потници, дънки, панталони, поли), или са ти нужни нови акценти (блуза в ярък цвят, нова шарена връхна дреха), или ти трябват за определено събитие (рокля, обувки, чанта), или ти липсват аксесоари, с които да си допълваш облеклото (колани, шапки, бужута, чанти). Най-добре си запиши какво ти е нужно.

 

Сигурно си чувала за законите на Мърфи? При шопинг важат с пълна сила

Тръгваш ти със списъчето си, уверена, подготвена, със заредена карта и/или пълно портмоне да си намериш най-яките неща, да пробваш до припадък и да си купиш всичко, което ти е нужно, за да откриеш, че по магазините НЯМА НИЩО хубаво!

Трябват ти нови обувки – супер грозни са или нямат твоя номер. Трябват ти нови дънки – нищо не ти става и ти седят покъртително! Трябва ти нова малка чанта – само огромни торби има. Лоша работа.

В такъв един случай най-добрият съвет, които мога да ти дам, е да спреш с пазаруването веднага, защото е много вероятно да се прибереш вкъщи с нещо, което грам не ти допада и си купила само от крайно отчаяние и защото, нали си излезнала на шопинг, как така няма да си купиш нещо?!

Явно сега не му е моментът и просто опитай друг ден. Не, няма значение, че нямаш време и дадено нещо ти е нужно точно сега! Знаеш ли защо? Защото, много често в такива моменти взимаш неподходящи неща, които в крайна сметка не носиш никога.

 

Друг начин да се пребориш с този пуст закон на Мърфи, е да нямаш списък

„ХА! Сузано, противоречиш си, алоууу!“

Чакай малко, ще се обоснова. Винаги е добре да имаш идея какво искаш да си купиш, за да избегнеш импулсивни и ненужни покупки. Но понякога излизаш за едно, а намираш съвсем друго. Тръгваш за обувки, а виждаш мултифункционалната турбо яка чанта.

Еми, явно не е ден за обувки. Тук оставаме с уговорката, че чантата е в тоя твоя списък. Ако случайно намериш страхотна рокля, която можеш да използваш за официален повод (сватба, рожден ден, фирмено парти), но този повод е някъде в бъдещето, по-добре си я вземи.

Заради Мърфи пак, когато тръгнеш няколко дни преди събитието да търсиш нещо подходящо, то няма да намериш нищо. Та, вземи си хубавата рокля и, когато й дойде времето, може да ми звъннеш и да ми благодариш за съвета.

 

Знам, че може да ти е адски досадно и въобще да не ти се занимава с писане на списъци. А и той списъкът за шопинг не се създава ей така от нищото, а случаен принцип и каквото ти дойде на ум, че евентуално би ти свършило работа. Нека ти помогна с това. Натисни бутона долу и виж как ще се случи.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: