Skip to content

Шопинг стратегии за успешни покупки

След като си се подготвила за шопинг и седиш вече в нисък старт пред вратата, ще ти споделя няколко шопинг стратегии, които ще ти помогнат при избора на облекло.

Стигнали сме до магазините и влизаме. Какво да правим сега?

Как да се подготвиш за шопинг, чети тук.

 

Грабвай всичко интересно наред

Ако нямаш списък, грабвай всичко, което ти хване окото. Ако имаш списък, грабвай всичко, което се доближава или е част от него. Имай предвид, че на закачалките дрехите седят по начин, който е много различен от начина, по който ще изглеждат на теб.

Освен това е по-добре да внесеш в пробната повече неща, отколкото по-малко. Не искаш да се събличаш и обличаш 15 пъти, защото си пропуснала да вземеш нещо в началото и на изхода го виждаш. Така можеш и да се откажеш да пробваш нещо, което е точно за теб.

 

Вземи повече от един размер

Освен ако нямаш приятелка, която да може да ти донесе различен размер, докато пробваш, ще се наложи да влезеш в съблекалнята с няколко дрехи в различни размери. Поне няма да се налага да излизаш за друг размер. Често размерите не си отговарят, заради това е добре да се подсигуриш.

Този съвет е по-приложим, ако пазаруваш по списък и знаеш какво да вземеш, но се колебаеш кой размер ще ти седи най-добре. Имай предвид също, че всяка марка има различни стандарти за размери. Ако пробваш дрехи за пръв път от дадена марка, по-добре вземи своя размер и един по-голям или по-малък. Прецени сама, като разгледаш дрехата.

 

Пробвай, винаги пробвай

За начина, по който дрехите седят върху закачалките вече се разбрахме. Важно е и как цветът ще седи на кожата ти. Материята как се усеща? Дразни ли те или ти е комфортно с нея? Не взимай нищо, с което не се чувстваш добре, дразни ти кожата, не ти е удобно с него.

Понякога трябва да пробваш нещо 2-3 пъти, за да вземеш правилното решение. Пробвай, колкото е нужно. И без това си се съблякла и си в пробната. За секунди става смяната, а от решението ти зависи дали ще направиш добра покупка.

 

Не бързай, дай си време

Ако нямаш време да се разхождаш, разглеждаш и пробваш, по-добре го отложи за момент, в който ще имаш достатъчно свобода. Ако трябва да си вземеш определена дреха и просто грабнеш нещо, без да го пробваш, приготви се за изненади вкъщи. Не сваляй етикета преди да си одобрила покупката, за да можеш да я върнеш, ако не ти харесва.

Повечето от импулсивните покупки и дрехите, които седят неизползвани в гардероба ти, са резултат от бързане и неправилна преценка. Не си давай парите, ако не си сигурна. Като теглиш чертата на края на годината, след като си подредила гардероба си и си открила неща, които въобще не си слагала, ще се изумиш от сумата, която си платила за тях.

За да избегнеш подобни ситуации, ти предлагам дати помогна при избора. Имам богат опит с импулсивните покупки и елиминирането им, така че натисни бутона долу и виж как мога да го направя за теб.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: