Skip to content

Шопинг с щастлив край – как да спреш да купуваш неправилните дрехи?

Знаеш ли какво прави един шопинг успешен? Не е завръщането у дома с пълни торби, нито купуването на определените неща от списъка ти.

 

Разбираш, че шопингът ти е бил успешен, когато закупеното влиза в многократна употреба и ти носи огромно удовлетворение всеки път, когато го сложиш.

Даааа, но не всеки път се получава точно така. А трябва! Трябва, защото ти даваш своите пари, които си заработила с много труд. Някак неуважително е към самата теб е да харчиш тези пари за ненужни вещи.

Затова ти предлагам следните няколко съвета за успешен шопинг. Ако пък и те не са ти достатъчни, съм насреща, за да ти помогна лично с професионални насоки, съобразени с твоята фигура, визия и страхотен стил.

 

Как да доведеш шопинга до щастлив край?

Първо, нека определим с теб какво е точно „щастлив край“. Това е, когато взетото от теб ти доставя огромно-оргазмоподобно удоволствие и ти се чувстваш удовлетворена от покупките си.

Да, шопингът може да бъде като секс, ако знаеш как да пазаруваш. А, за да знаеш как да пазаруваш, трябва да знаеш от какво имаш нужда и ще ти влезе реално в употреба.

Сега можеш да ми кажеш, че имаш нужда от всичко постоянно. Разбирам те, знам, знам… Но хайде нека бъдем честни – не е точно така. Имаш нужда не от всичко, а от правилните неща. Защото, само когато нямаш правилните неща, си мислиш, че имаш нужда от още и още.

 

Как да определиш кои са тия правилни неща?

Като познаваш себе си!

Разбери какъв е твоят стил и какво търсиш в една дреха. Какво би искала да казва дрехата за теб – че си елегантна, че си нахакана бунтарка, че си скромна и романтична, че не ти пука, че имаш страхотен стил?

Тази статия тук може да ти помогне да определиш какъв е твоят стил.

Освен това, ти трябва да знаеш кои цветове са подходящи за теб и как да ги съчетаваш.

Направи си Цветови Анализ, както съм описала тук, и определи кой сезон си, за да разбереш коя е твоята цветна палитра. Така ще знаеш към кои цветове да се ориентираш, влизайки в магазина.

Тук можеш да прочетеш повече за свойствата на цветовете и как да правиш страхотни съчетания.

Друго много важно нещо, което трябва да имаш предвид, докато пазаруваш, са физическите ти данни. Независимо какво тяло мечтаеш да постигнеш след безмилостната диета и изтощителните тренировки, които смяташ да започнеш, бъди реалист и живей в настоящето.

Когато постигнеш „идеалното тяло“, тогава ще направиш шопинг за него. Сега се съсредоточи върху това, което имаш в момента и дай да го облечем него в най-подходящите и стилни дрехи.

Разбери какъв е твоят силует, като направиш теста тук и разгледай какви дрехи съм ти препоръчала да търсиш.

Добре е да прегледаш и гардероба си, за да видиш от какво имаш реално нужда, за да не се окажеш с гардероб пълен с еднакви дрехи, които не носиш. Когато в гардероба ти има само одежди, които обичаш да носиш, значи шопингът ти винаги е със щастлив край.

Направи си една ревизия на гардероба, както съм описала тук, и виж какво е положението.

 

Шопинг стратегия за щастлив край

Сега ще ти кажа една мега стратегия, която може много да промени начина ти на пазаруване.

Когато харесаш дадена дреха, дай й оценка от 1 до 10, като 1 е най-зле, а 10 е право в целта. Не тръгвай към касата с дрехи, които си оценила под 8!

Значи, 8-цата ти е подът на занижение на желанието и очакванията. Преди да почнеш да даваш 8-ци на всичко, се замисли добре кое за теб е 1, кое 2, кое 3 и така нататък до 10.

Високите оценки запази за дрехите, които носиш често, чувстваш се добре в тях, можеш лесно и бързо да съчетаеш, посягаш към тях, когато се чудиш какво да облечеш, искаш да ти е комфортно и да се чувстваш стилна. Ниските оценки са за онези дрехи, независимо колко готини са, които не носиш грам по определени причини.

 

Направи си една сметка първо, съдейки по наличния ти гардероб

Като си разгледаш гардероба, на кои дрехи какви оценки би дала? Защото ти имаш вече изграден някакъв стил и предпочитания и, отивайки в магазина, най-вероятно ще търсиш същите неща или подобни.

Когато оцениш целия си гардероб, ще видиш какво за теб означава оценка 1 и какво 10. Когато тръгнеш по магазините, веднага ще можеш да определиш туй нещо сега по скалата на личния ти гардероб къде се намира?

Ако не е 8 и нагоре, ми за какво ти е? Имаш достатъчно налични ниски оценки, които ти пълнят ценното пространство в гардероба и те карат да се чудиш какво да ги правиш. Защо гардеробът ти да не е пълен само с 8-ци, 9-ки и 10-ки, че и 11-ки на моменти? Ехеееее, яко, а?

Яко, ама изисква отдаденост и ясно поставени цели. Но ти вече знаеш какви са твоите цели нали? Айде тогава, ходи, пазарувай и нека всеки твой шопинг бъде с щастлив край!

„И заживели стилно и щастливо, до края на дните на дрехите (т.е. възможностите им да издържат на пране и често носене).“

 

Искаш ли да ти помогна да заълниш гардероба си само с 10тки? Натисни бутона долу и разбери как ще стане това.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: