Skip to content

Шопинг униформа – как да се обличаш, когато ходиш на шопинг? 

Един от основните начини да спестиш от ненужни покупки, е да се облечеш подходящо, когато ходиш на шопинг. А освен пари, една шопинг униформа ще ти спести много нерви из магазините и главно в съблекалнята.

Това не е първият път, в които те съветвам да подбираш облеклото си, когато тръгваш да пазаруваш (ето тук е първият път). Но съм го споменавала някак между другото и не съм навлизала в детайли.

Днес обаче ще ти споделя каква е шопинг униформата, която трябва да използваш, за да бъде шопингът ти успешен, спокоен и икономичен.

Като цяло идеята се върти около това дрехите и аксесоарите да не създават никакви трудности в съблекалнята. Трябва да можеш освен лесно и бързо да ги събличаш и обличаш, да са и в ненатрапчиви неутрални цветове. 

В края на статията ще намериш и един специален много важен бонус съвет, който също не четеш за пръв път в сайта, ама да ти го припомня.

Дрехи за шопинг униформа

 

Бяла памучна блуза

Тази базова блуза не случайно е толкова популярна. Търпи всякакви съчетания и може много да ти помогне в търсенето, както на връхни дрехи, така и на панталони и поли. Дори да нямаш снежно бяла блуза под ръка, всякаква изчистена, неутрална, светла и лесна за събличане и обличане блуза е идеална за шопинг униформа. 

 

Връхна дреха

Която е удобна и лесна за събличане, няма сложно закопчаване и не тежи. Когато разходката ти е в мол, можеш да оставиш якето/палтото си в колата. Ако, обаче ще се моташ из улиците, сложи си най леката и удобна връхна дреха, която лесно можеш да сваляш и държиш в ръка, когато се наложи.

 

Без рокли

Въпреки че можеш бързо да я премахнеш, ако не пробваш друга рокля, а си тръгнала за панталон, пола или блуза, ще ти е малко трудно да прецениш как седи съответната дреха. Вариант е с теб да взимаш допълнителен артикул, който да запълни липсата, нооо това усложнява много целия процес.

 

Панталон/пола с лесно закопчаване

Най-добре с ластик. Избягвай да си слагаш полата със скрит цип (тия са страшни гаднини, ей!) или панталона, който се закопчава с копчета. Гледай и да са по-широчки или поне достатъчно еластични, че да можеш без усилия да маневрираш в съблекалнята.

 

Бельо в телесен цвят

За да не прозира и да не те разсейва от дрехата, която пробваш. Един изчистен сутиен с бикини, които не се очертават, са идеални.

Ограничи бижутата

Не ти се иска да си загубиш една от любимите си обички нали? Или пък да трябва всеки път да махаш и слагаш 5-те гривни, които си накичила, или да ги пробутваш през тесни ръкави с риск да ги скъсаш? Избягвай и тежки гердани и пръстени, които задължително трябва да премахваш, за да се съблечеш.

 

Удобна чанта

Чантата ти за шопинг трябва да е възможно най-лека и удобна за носене. Най-добре е да може да се носи през тялото, за да са ти свободни ръцете. Изпразни я от всички излишни неща, за да не ти тежи и пречи, когато обикаляш из магазина и трупаш ли трупаш закачалки с дрехи. 

 

Удобни обувки

Твоята шопинг униформа изисква и носенето на възможно най-лесните за събуване и обуване обувки. Всякакви модели, които знаеш, че ти създават главоболия при слагане, остави вкъщи. Ниският ток или равна подметка също ще ти бъде от полза, за да можеш спокойно и дълго да си обикаляш из магазините.

Ето го и прословутият бонус-съвет за твоята шопинг униформа.

 

Дрехи за съчетания

Когато знаеш какво ще търсиш и имаш представа с какво би искала да го носиш – облечи се с тези дрехи. Ако ще търсиш другарчета за няколко неща, вземи останалите със себе си. Освен ако не си някакъв уникален специалист със силна фотографска памет, който може веднага да възпроизведе дали дадена дреха ще се съчетае с това, за което си мислиш.

При шопинга за обувки, чанти, аксесоари и бижута, важи същото правило – облечи дрехите, с които смяташ да съчетаваш съответните неща. Трудно е да разбереш дали дадени ботуши, например, ще седят добре с пола, ако нямаш такава под ръка, нали?

Това е добър начин да си спестиш нервите от неправилния избор, похарчените пари и заетото място в гардероба от поредната дреха, която не носиш.

Тук е моментът да ти споделя, че аз, in fact, имам уникална памет за дрехи и веднъж сблъскала се с твоя гарероб, мога да възпроизведа всичко налично и да подбера подходящи съчетания. Възползвай се от тази моя дарба със следната консултация

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: