Skip to content

Роклята – вълшебница или вещица?

Ако трябва да се облечеш елегантно и женствено, ти избираш рокля. Ако трябва да избереш тоалет за специален или официален случай, ти пак избираш рокля. Ако трябва бързо да сложиш нещо и да излезеш, ако имаш подходяща рокля, ще избереш нея, нали?

Няма по-женствена дреха от роклята, даже полата губи позиции пред безспорния начин, по който те кара да се чувстваш една рокля.

Какви са предимствата на роклята?

  1. Слагаш само една дреха и си готова. Когато трябва да правиш съчетания между блуза и панталон или пола, става сложно. Знаеш за какво говоря и колко е досадно на моменти.
  2. Изглеждаш сякаш си се постарала, но всъщност не си.
  3. Прикрива недостатъци и подчертава най-силните ти страни.
  4. Отива на всички фигури и форми.
  5. Винаги изглеждаш женствено в рокля. Не знам за жена в рокля, която изглежда мъжествено. Замислих се, но не успях да си го представя.

Роклята – богинята на гардероба, вълшебницата от закачалката, пластичният хирург на облеклото ти може и много да те прецака. Но не по нейна воля. Ти сама можеш да превърнеш една рокля от богиня в жив дявол, от добрата вълшебница в Саруман и, вместо да кръцне тук и среже там, тя изсипва още 5 кг на фигурата ти.

Вкарах ли те рязко в хоръра след вълшебната приказка? Така се получава, когато не си съобразила как различните елементи на роклята влияят на това как изглеждаш.

Ще започна от долу нагоре. Нали съм подредена…

Полата

Тук трябва да съобразиш дължината и кройката. Колкото е по-къса една рокля, толкова повече внимание се отделя на краката ти. Ако не искаш да ги подчертаваш – сложи рокля с дължина поне до коленете.

Рокли с поли по тялото подчертават извивките на ханша и бедрата. Ако дупето ти е по-плоско, отпуснато или просто не искаш да го подчертаваш, избери рокля с пола с набори.

Когато платът е по-лек, наборите създават вертикални линии, които издължават краката. По-твърд плат би създал диагонални набори, които пък насочват погледа нагоре към…

Талията

Една от най-жествените женски части. Там, където е позволено да се хване дамата при танци и прегръдка, но устояването на изкушението да се пусне ръка надолу, определя дали един мъж е джентълмен или развратник.

Ако смяташ да си намериш възпитан мъж, носейки рокля, то можеш да заложиш да добре оформената и подчертана талия (за Фигурите без изразена талия – Н и О това не важи). То и късата рокля с голямо деколте ще ти докара мъже. Зависи на какво злагаш – на количество или на качество ?

Ръкавите

Те са много определящ елемент, защото могат да ти изиграят лош номер. Ако ръцете ти са по-пълни, то внимавай ръкавите ти да не са много впити. Избягвай късите до бицепса (покриващи раменния мускул) ръкави, или поне да са разкроени. Така ръцете ти ще иглеждат по-финни. Ако избереш дълъг ръкав и китките ти са пълни, заложи отново на разкроен ръкав (клош), без акценти и елементи там.

Внимавай шевът да пасва точно на рамото ти и ръкава след него да започва от най-външната линия на ръката ти. 

Деколтето

Най-красивото, предизвикателно и женствено деколте е V-образното. Ако си с малки гърди, избягвай рокли модел „прегърни ме“, защото те са коварни към гърди, които не могат да им изпълнят формите. Затова пък обожават и се грижат за най-добрата визия на големите гърди.

Но V-образното не е само при рокли „прегърни ме“, така че можеш спокойно да го избереш като вариант за твоя любим модел рокля. Колкото е по-дълбоко деколтето, толкова вниманието ще е насочено по-надолу. Колкото е по-широко деколтето, вниманието ще е насочено повече към лицето ти.

Затворено деколте, такова с яка и поло-яка насочва погледа към лицето.

И отзад – гърбът

Голият гръб е секси решение за жени със секси гръб. Ако стойката ти е изкривена, гърбът ти Не е секси. Не носи дрехи с гол гръб, докато не изправиш въпросителния знак отзад. ОК?

Веднъж откриеш ли роклята (или роклите) с най-подходяща за твоето тяло и стил кройка, то си ударила джакпота! Винаги залагай на този тип рокля и няма да сбъркаш в облеклото си, защото, както разбрахме роклята е и вълшебница и вещица.

Какви модели рокли ти седят най-добре, ще обсъдим подробно по време на Анализа на Фигурата и Визията. Повече информация за тази толкова изчерпателна и стойностна консултация, ще намериш като натиснеш бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: