Skip to content

Как да пазаруваш спрямо своята фигура?

Знаеш ли каква реално е твоята фигура? Една от причините шопингът да те прави по-скоро нещастна, отколкото да ти носи удоволствие, е, защото не знаеш какво седи добре на твоята фигура и какво не.

Пробваш дреха след дреха, разглеждаш обстойно всеки магазин и пак нищо не си харесваш. Но как можеш да харесаш нещо, когато не знаеш точно какво търсиш?

Влизаш в магазина (или разглеждаш онлайн) и започваш да се удивляваш на изложените дрехи, без да виждаш за кого служат те. Вземаш дадена дреха, влизаш в съблекалнята и тогава разбираш, че нещо не е наред. Разбира се, започваш да обвиняваш себе си и своето тяло, а проблемът всъщност е съвсем различен.

Грешката не е в теб и тялото ти

Грешката е в неправилния избор на дреха, в неправилното разчитане на езика на дрехата и непознаването на собственото ти тяло и неговата фигура. Предлагам ти да си направиш теста за определяне на фигурата ти тук и после се върни да дочетеш. Ако вече го знаеш, чети нататък.

Избирай дрехи, които да подчертават силните ти страни

Талия

Имаш хубава талия? Търси рокли, блузи, панталони, които да я подчертават. Най-изразена талия имат дамите с фигура А, Х и 8.

В желанието си да прикриеш своите форми, ти забравяш да подчертаваш силните си страни и покриваш всичко наред. Това незименно води до грешки в облеклото и онова усещане, че нещо не е наред с теб.

Добре, вземи си широка блуза, която да покрива дупето ти, но й сложи едно коланче или я загащи. Използвай хубавата си женствена талия. Откриването на модели, които да я подчертават, ще те накара да се усмихваш в огледалото.

Рамене

Двата типа фигура с най-драстични разлики между рамене и ханш са А и V. Фигура А винаги трябва да търси блузи и рокли, които подчертават и визуално разширяват раменете. За разлика от Фигура V, който трябва да тушира широчина на раменете си, избягвайки всякакви детайли в тази област, залагайки на прибрани деколтета и разкроени поли.

Влизайки в магазина няма да се подлъжеш да грабнеш някоя блуза, която да подчертава (за фигура V) или стеснява (за фигура А) раменете, защото вече знаеш, че няма да ти върши работа. Продължаваш напред и търсиш нещо по-подходящо, което да балансира фигурата ти и да ти пасне идеално.

Ето тук можеш да прочетеш за различните деколтета и кои за коя фигура са подходящи.

Крака

Ако си с Фигура I или Фигура O, краката ти са най-силното ти оръжие. Залагай на всякакви детайли там, за да привличаш вниманието върху тях. Търси панталони и поли, които да подчертават изящните ти крака. Внимавай с дължината на полата, за нея можеш да прочетеш повече тук.

Когато искаш да прикриеш краката си, трябва да подбираш тъмни и изчистени панталони с права кройка. Протърквания, странни кройки, шевове, асиметрични джобове на нетипични места, всякакви отклонения от класическия прав панталон или дънки не правят услуга на такъв тип фигура. Избягвай ги.

Подробно ще ти разкажа как да подбираш облеклото спрямо фигурата си и не само по време на консултацията Анализ на Фигурата и Визията. Натисни бутона долу, за да разбереш повече.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: