Skip to content

Как напълняват различните типове фигура?

Сигурно вече си забелязала, че тялото ти се променя непрекъснато и фигурата ти се изменя. Причините за това са няколко – гентика, хормони, заседнал начин на живот, любов към хладилника и неговото съдържимо след 22:00…

Това последното е в кръга на шегата, защото апетитът ни също се контролира от хормоните ни. Има и хора, които си ядат като разпрани 24/7 и нищо не им се лепи – пак хормони и генетика. Но сега искам да ти разкажа как може да се или вече се е изменила твоята фигура в съответствие с фигурата ти.

Повечето жени трупат маса предимно около ханша и бедрата. Тук много силно е включена генетиката и то пра-пра-прагенетиката. За да може жената да износи здраво и силно бебе, е нужно да разполага с достатъчно запаси, които да се използват в случай на продължителен глад.

Жените не са ходили на лов, не са тичали по цял ден след дивеча и бедрата и ханша им не са били подложени на активна дейност. Затова природата е решила – „Ето тук ще е мазето, тук ще съхраняваме бурканите с мас, които да използваме при нужда“.

Следващото „мазе“ е коремната област, но мъжете принципно трупат там повече от жените. При преработката на храната, която минава през червата, разположени под пъпа, се „складират“ мазнини. При някои жени това е по-силно изразено, от колкото при други. И интересното е, че няма значение колко си слаб, дебел, висок или нисък.

Та, хайде сега да разгледаме как напълняват различните фигури:

  • А (круша или триъгълник) – напълнява първо по дупето и бедрата, после по корема и горната част на торса.
  • 8 (лъжица) – напълнява по корема и образува „любовни дръжки“; крайниците натрупват в горната си част, за разлика от долната, която остава слаба.
  • Х (пясъчен часовник) – напълнява на дупе и бедра, по лицето веднага може да се забележи покачването на теглото, както и по ръцете, коленете и гелзените.
  • О (овал, ябълка) – напълнява главно на торса – корем и гръб, краката остават сравнително слаби.
  • V (атлетичен) – наддава на тегло на корем и гръб.
  • Н (правоъгълник) – напълнява около корема.
  • I (тесен правоъгълник) – напълнява първо по торса, после по горната част на бедрата и ръцете.
Тези изменения могат да доведат и до промяна в типа фигура

Например жена с фигура Н може да се превърне в О; жена с фигура Х може да се превърне в А, Н или О (зависи къде ще качи повече); жена с фигура 8 може да се превърне в Н, в последствие и в О.

Идеята ми с тази информация не е да те притесня и да те тласна към някакъв различен начин на хранене и живот, а да ти покажа колко е нормално всичко това. Ако си все още във възрастта до 30 години, можеш лесно да разбереш как ще се промени фигурата ти като погледнеш родителите си и бабите си.

Разбира се, че с правилна диета и спорт можеш да се поддържаш в дадена форма дълго време. Но не всяка жена може да си позволи да спазва диети и да спортува, а промените са неизбежни. Затова те съветвам да вземеш да си харесваш тялото такова каквото е в момента и вместо да се подлагаш на мъчения, за да достигнеш някакъв идеал, насочи вниманието си към това как да разполагаш с наличните ти форми.

Научи се да се обличаш подходящо спрямо своята сегашна фигура и въпросът с това как, къде и колко напълняваш няма да е толкова притеснителен. Адаптирай се към всяка промяна, която настъпва в тялото ти. Отказвайки да я приемеш, ти отхвърляш себе си.

Ако имаш нужда от насоки за подходящия избор на облекло спрямо променената си фигура, съм насреща да ти помогна. Консултацията Анализ на Фигурата и Визията е сред най-търсените, защото дава много полезна и изчерпателна информация. Натисни бутона долу, за да разбереш повече.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: