напълняване силуети

Как напълняват различните силуети?

Сигурно вече си забелязала, че тялото ти се променя непрекъснато и силуетът ти се изменя. Причините за това са няколко – гентика, хормони, заседнал начин на живот, любов към хладилника и неговото съдържимо след 22:00…

Това последното е в кръга на шегата, защото апетитът ни също се контролира от хормоните ни. Има и хора, които си ядат като разпрани 24/7 и нищо не им се лепи – пак хормони и генетика. Но сега искам да ти разкажа как може да се или вече се е изменила твоята фигура в съответствие със силуета ти.

Повечето жени трупат маса предимно около ханша и бедрата. Тук много силно е включена генетиката и то пра-пра-прагенетиката. За да може жената да износи здраво и силно бебе, е нужно да разполага с достатъчно запаси, които да се използват в случай на продължителен глад.

Прочети тук за облеклото по време на бременност.

Жените не са ходили на лов, не са тичали по цял ден след дивеча и бедрата и ханша им не са били подложени на активна дейност. Затова природата е решила – „Ето тук ще е мазето, тук ще съхраняваме бурканите с мас, които да използваме при нужда“.

Следващото „мазе“ е коремната област, но мъжете принципно трупат там повече от жените. При преработката на храната, която минава през червата, разположени под пъпа, се „складират“ мазнини. При някои жени това е по-силно изразено, от колкото при други. И интересното е, че няма значение колко си слаб, дебел, висок или нисък.

Разбери какъв е твоят силует, направи теста и научи как да се обличаш спрямо него.

Та, хайде сега да разгледаме как напълняват различните силуети.

  • А (круша или триъгълник) – напълнява първо по дупето и бедрата, после по корема и горната част на торса.
  • 8 (лъжица) – напълнява по корема и образува „любовни дръжки“; крайниците натрупват в горната си част, за разлика от долната, която остава слаба.
  • Х (пясъчен часовник) – напълнява на дупе и бедра, по лицето веднага може да се забележи покачването на теглото, както и по ръцете, коленете и гелзените.
  • О (овал, ябълка) – напълнява главно на торса – корем и гръб, краката остават сравнително слаби.
  • V (атлетичен) – наддава на тегло на корем и гръб.
  • Н (правоъгълник) – напълнява около корема.
  • I (тесен правоъгълник) – напълнява първо по торса, после по горната част на бедрата и ръцете.

Тези изменения могат да доведат и до промяна в типа силует. Например жена със силует Н може да се превърне в О; жена със силует Х може да се превърне в А, Н или О (зависи къде ще качи повече); жена със силует 8 може да се превърне в Н, в последствие и в О.

Идеята ми с тази информация не е да те притесня и да те тласна към някакъв различен начин на хранене и живот, а да ти покажа колко е нормално всичко това. Ако си все още във възрастта до 30 години, можеш лесно да разбереш как ще се промени силуетът ти като погледнеш родителите си и бабите си.

Разбира се, че с правилна диета и спорт можеш да се поддържаш в дадена форма дълго време. Но не всяка жена може да си позволи да спазва диети и да спортува, а промените са неизбежни. Затова те съветвам да вземеш да си харесваш тялото такова каквото е в момента и вместо да се подлагаш на мъчения, за да достигнеш някакъв идеал, насочи вниманието си към това как да разполагаш с наличните ти форми.

Научи се да се обличаш подходящо спрямо своя сегашен силует и въпросът с това как, къде и колко напълняваш няма да е толкова притеснителен. Адаптирай се към всяка промяна, която настъпва в тялото ти. Отказвайки да я приемеш, ти отхвърляш себе си.

Забелязала ли си как се променя твоето тяло? Сподели в коментарите дали описаното горе важи и за теб или точно обратното.

Прочети и:

5 живото-трансформиращи причини да започнеш да тренираш

12 начина да прикриеш коремчето си

Какво да обличаш, когато имаш дебели крака – 6 начина за издължаване, прикриване и правилно подчертаване

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *