Как да се обличаш, ако имаш силует V ~ Advanced Style Advice
Как да се обличаш, ако имаш силует V

Как да се обличаш, ако имаш силует V

Облекло за силует VТака нареченият още „атлетичен“ силует. При теб раменете са по-широки от ханша и характерно за силует V е да нямаш особено изразена талия. Но не се тревожи, сега ще ти кажа как освен атлетичен, силуетът ти да бъде женствен и хармоничен.

Ако не знаеш кой е твоят силует, направи теста тук.

Да започнем от горе надолу.

За да създадеш баланс, носи тъмни дрехи в горната и светли в долната част. Така оптически свиваш широките рамене и разширяваш ханша.

Избирай по-тежки материи и структурирани кройки в горната част (блузи, якета, палта), вместо по-свободни и размъкнати дрехи.

Блузи

V shape bouses

Носи блузи с тясно деколте, вместо широко. Това може да е V-образно деколте, такова с отвор само за врата, с набори и т.н. Така нареченото “halter neck” деколте е създадено за твоя силует V (раменете са голи, деколтето е плътно около врата и презрамките са къси, често гърба е гол, а презрамките се връзват на врата).

Когато избираш блуза с деколте, вземай предвид и дължината на врата ти. Ако имаш сравнително къс врат, за предпочитане са тесните и дълги деколтета, които ще помогнат шията ти да се издължи визуално.

Ако имаш дълъг врат и малки гърди, полото е точно за теб. Малките гърди седят също добре с всякакви набори, къдрички и слоеве (хем се прикриват, хем даваш обем там, но недей да товариш раменете, само гърдите).

Най-подходящите ръкави са тип реглан, падащи и тип кимоно, защото визуално стесняват раменете. Ако и маншетите на ръкавите са широки и разкроени, ще си бомба, защото ще отклониш вниманието от раменете си.

Какво да избягваш – всякакви детайли по ръкавите около раменете (набори, пагони, еполети, къдрички, шарки). Също така тънки и прави презрамки. Всичко това само ще те накара да изглеждаш като ръгбист. По-добре е да се събират линиите на презрамките и ръкавите към врата ти.

Нека блузите ти завършват колколо ханша, за да придадат повече обем там. Хоризонтални линии в тази област са за предпочитане, така ще създадеш усещане за баланс.

Ако носиш блуза, която е по-свободна и пада до или под ханша ти, може да е нужно да й придадеш форма с колан. По-добре ще седи, ако е малко над ханша, вместо около талията.

Ако не искаш да привличаш внимание върху бедрата си, по-добре блузите да свършват на тазобедрената кост (изпъкналата кост под ребрата).

Връхни дрехи

V shape jackets

Якета, сака и палта е добре да свършват на или малко под тазобедрената кост. Скъсените до талията модели ще придадат непривлекателни форми на тялото ти (като буквата „Т“ ще станеш).

Детайли като пришити джобове, бродерии, щампи, каквото се сетиш, е подходящо да са около ханша при връхните ти дрехи.

А около врата ти да няма никакви детайли. Най-добре ти седят палта и якета без яки. Подходяща е попската яка, също и бомбърите, защото яката им е минимална, затворена, а раменете обикновено са реглан.

Никакви ревери или поне да са тънки.

Поли

V shape skirts

Ако раменете ти са значително по-широки от ханша, не носи прави поли. Това само ще засили разликата (помниш ли „Т“-то?). При силует V ти е нужно разширяване, за да балансираш.

Ако не са чак толкова по-широки, можеш да си позволиш и прави поли, с А-кройка, разкроени, плисирани, тип „русалка“.

Добре ти седят поли в ярки цветове и шарки. Нека блузите към тях са в тъмен цвят или от най-тъмната гама в шарката. Ако елементите в шарките са по-големи и са на рядко разположени, целта ти за достигане на баланс е постигната.

Рокли

V shape dresses

Рокли с голи рамене и деколте около врата, са идеални за теб.

Рокли с права кройка или такава, която се разкроява леко, рокли тип „риза“, рокли с диагонални шевове и тип „русалка“ са направени за твоята фигура.

Избягвай подчертаване на талията, освен, ако нямаш хубава и дълга такава. По-добре избери талия под гърдите, там е най-тясната ти точка.

Както и при полите, всякакви детайли, ярки цветове и шарки биха били подходящи за долната част на роклите ти. Може шарките в горната част да са по-дребни и гъсти, а в долната по-обемни и раздалечени.

Панталони и дънки

V shape trousers

Високата талия може да ти помогне с проблема със свличането на панталоните ти, който е характерен при силует V, защото често може да са ти широки около ханша.

Тук вече можеш да се заиграваш с всякакви детайли, шарки, светли цветове – всичко това ще направи ханша ти по-широк и ще създаде баланс между него и раменете ти.

Ако имаш плоско дупе, подбирай дънки и панталони с детайли отзад – пришити джобове и такива с капачета, бродерии – всичко това ще придаде повече форма на дупето ти.

Дънките и панталоните може да са с права кройка, по тялото и скини, също и широки, разкроени, за да балансират раменете.

Бижута

За да издължиш тялото си, можеш да заложиш на дълги колиета и гердани, които да падат до гърдите или под тях. Може на края да има интересен детайл или висулка. Така погледа ще бъде отведен към ханша ти.

За да прочетеш за останалите силуети, следвай линковете долу:

Силует А

Силует H 

Силует I 

Силует О

Силует X 

Силует 8 

За да разбереш как различните линии (хоризонтални, вертикални и т.н.) работят за облеклото ти, прочети Уроците по стил тук.

Кои от тези съвети би приложила моментално? А кои не би пробвала и защо? Очаквам твоето мнение в коментарите 🙂

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *