Как да се обличаш, ако имаш силует V

Как да се обличаш, ако имаш силует V

Облекло за силует VТака нареченият още „атлетичен“ силует. При теб раменете са по-широки от ханша и характерно за силует V е да нямаш особено изразена талия. Но не се тревожи, сега ще ти кажа как освен атлетичен, силуетът ти да бъде женствен и хармоничен.

Ако не знаеш кой е твоят силует, направи теста тук.

Да започнем от горе надолу.

За да създадеш баланс, носи тъмни дрехи в горната и светли в долната част. Така оптически свиваш широките рамене и разширяваш ханша.

Избирай по-тежки материи и структурирани кройки в горната част (блузи, якета, палта), вместо по-свободни и размъкнати дрехи.

Блузи за Силует V

Блузи за Силует V

 

Носи блузи с тясно деколте, вместо широко. Това може да е V-образно деколте, прибрано и кръгло, с набори и т.н.

Прочети: 14 вида деколтета и тяхното приложение

Когато избираш блуза с деколте, вземай предвид и дължината на врата ти. Ако имаш сравнително къс врат, за предпочитане са тесните и дълги деколтета, които ще помогнат шията ти да се издължи визуално.

Прочети: Как да разбереш дали имаш дълъг или къс врат?

Ако имаш дълъг врат и малки гърди, полото е точно за теб. Малките гърди седят също добре с всякакви набори, къдрички и слоеве (хем се прикриват, хем даваш обем там, но недей да товариш раменете, само гърдите).

Прочети: 7 хитрини за визуално увеличаване на бюста

Най-подходящите ръкави са тип реглан, падащи и тип кимоно, защото визуално стесняват раменете. Ако и маншетите на ръкавите са широки и разкроени, ще си бомба, защото ще отклониш вниманието от раменете си към ханша, който е по-тесен.

Какво да избягваш – всякакви детайли по ръкавите около раменете (набори, пагони, еполети, къдрички, шарки, копчета). Също така тънки и прави презрамки. Всичко това само ще те накара да изглеждаш като по-широкоплещещта. По-добре е да се събират линиите на презрамките и ръкавите към врата ти.

Нека блузите ти завършват колколо ханша, за да придадат повече обем там. Хоризонтални линии в тази област са за предпочитане, така ще създадеш усещане за баланс.

Прочети: Линиите в облеклото. Част първа – Хоризонтални линии

Ако носиш блуза, която е по-свободна и пада до или под ханша ти, може да е нужно да й придадеш форма с колан. По-добре ще седи, ако е малко над ханша, вместо около талията.

Ако не искаш да привличаш внимание върху бедрата си, по-добре блузите да свършват на тазобедрената кост (изпъкналата кост под ребрата).

 

 

Връхни дрехи

V shape jackets

Якета, сака и палта е добре да свършват на или малко под тазобедрената кост. Скъсените до талията модели ще придадат непривлекателни форми на тялото ти (като буквата „Т“ ще станеш).

Детайли като пришити джобове, бродерии, щампи, каквото се сетиш, е подходящо да са около ханша при връхните ти дрехи, защото така придаваш обем в тази област и балансираш раменете.

Около врата ти да няма никакви детайли. Най-добре ти седят палта и якета без яки. Подходяща е попската яка, също и бомбърите, защото яката им е минимална, затворена, а раменете обикновено са реглан.

Никакви ревери или поне да са тесни.

 

Поли за Силует V

Поли при широки рамене

Ако раменете ти са значително по-широки от ханша, не носи прави поли. Това само ще засили разликата между раменете и ханша. Със Силует V ти е нужно разширяване в долната част, за да балансираш широките рамене.

Ако не са чак толкова по-широки, можеш да си позволиш и прави поли, но най-добре ти седят поли с А-кройка, разкроени, плисирани, тип „русалка“.

Подходящи са моделите в ярки цветове и шарки. Нека блузите към тях са в тъмен цвят или от най-тъмната гама в шарката. Ако елементите в шарките са по-големи и са на рядко разположени, целта ти за достигане на баланс е постигната.

Прочети:Фонът в принтовете

 

Рокли

V shape dresses

Рокли с голи рамене и деколте около врата, са идеални за теб.

Рокли с права кройка или такава, която се разкроява леко, рокли тип „риза“, рокли с диагонални шевове и тип „русалка“ са направени за твоята фигура.

Избягвай подчертаване на талията, освен ако нямаш хубава и дълга такава. По-добре избери талия под гърдите, ако там е най-тясната ти точка.

Както и при полите, всякакви детайли, ярки цветове и шарки биха били подходящи за долната част на роклите ти. Може шарките в горната част да са по-дребни и гъсти, а в долната по-обемни и раздалечени.

Прочети:Принтове. Свойства на елементите на принтовете. Част първа.

 

Панталони и дънки за Силует V

V shape trousers

Високата талия може да ти помогне с проблема със свличането на панталоните ти, който е характерен при силует V, защото често може да са ти широки около ханша.

Тук вече можеш да се заиграваш с всякакви детайли, шарки, светли цветове – всичко това ще направи ханша ти по-широк и ще създаде баланс между него и раменете ти.

Ако имаш плоско дупе, подбирай дънки и панталони с детайли отзад – пришити джобове и такива с капачета, бродерии – всичко това ще придаде повече форма на дупето ти.

Дънките и панталоните може да са с права кройка, по тялото и скини, също и широки, разкроени, за да балансират раменете.

Прочети:Кои 10 характеристики да съобразиш при избора на дънки?

 

Бижута

За да издължиш тялото си, можеш да заложиш на дълги колиета и гердани, които да падат до гърдите или под тях. Може на края да има интересен детайл или висулка. Така погледа ще бъде отведен към ханша ти.

Прочети: Къде са твоите балансиращи точки и как ти помагат при избора на деколтета и гердани?

 

За да прочетеш за останалите силуети, следвай линковете долу:

Как да се обличаш, ако имаш силует А

Как да се обличаш, ако имаш силует I

Как да се обличаш, ако имаш силует Н

Как да се обличаш, ако имаш силует Х

Как да се обличаш, ако имаш силует 8

Как да се обличаш, ако имаш силует О

 

Кои от тези съвети би приложила моментално? А кои не би пробвала и защо? Очаквам твоето мнение в коментарите 🙂

Може и това да ти е интересно:

Полата – инструкции за избор на дължина

Докъде да стигат блузите ти?

Коланът – дали, или и как да носиш колан?

 

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *