Skip to content

Как да се обличаш, ако имаш Фигура V

Така наречената още „атлетична“ фигура. При теб раменете са по-широки от ханша и характерно за фигура V е да нямаш особено изразена талия. Но не се тревожи, сега ще ти кажа как освен атлетична, фигурата ти да бъде и женствена и хармонична.

 

Ако не знаеш коя е твоята фигура, направи теста тук.

Да започнем от горе надолу.

За да създадеш баланс, носи тъмни дрехи в горната и светли в долната част. Така оптически свиваш широките рамене и разширяваш ханша.

Избирай по-тежки материи и структурирани кройки в горната част (блузи, якета, палта), вместо по-свободни и размъкнати дрехи.

Блузи за Фигура V

блузи за фигура V

Носи блузи с тясно деколте, вместо широко. Това може да е V-образно деколте, прибрано и кръгло, с набори и т.н.

Най-подходящите ръкави са тип реглан, падащи и тип кимоно, защото визуално стесняват раменете. Ако и маншетите на ръкавите са широки и разкроени, ще си бомба, защото ще отклониш вниманието от раменете си към ханша, който е по-тесен.

Какво да избягваш – всякакви детайли по ръкавите около раменете (набори, пагони, еполети, къдрички, шарки, копчета). Също така тънки и прави презрамки. Всичко това само ще те накара да изглеждаш като по-широкоплещещта. По-добре е да се събират линиите на презрамките и ръкавите към врата ти.

Нека блузите ти завършват колколо ханша, за да придадат повече обем там.

Ако носиш блуза, която е по-свободна и пада до или под ханша ти, може да е нужно да й придадеш форма с колан. По-добре ще седи, ако е малко над ханша, вместо около талията.

Ако не искаш да привличаш внимание върху бедрата си, по-добре блузите да свършват на тазобедрената кост (изпъкналата кост под ребрата).

Връхни дрехи

връхни дрехи за фигура V

Якета, сака и палта е добре да свършват на или малко под тазобедрената кост. Скъсените до талията модели ще придадат непривлекателни форми на тялото ти (като буквата „Т“ ще станеш).

Детайли като пришити джобове, бродерии, щампи, каквото се сетиш, е подходящо да са около ханша при връхните ти дрехи, защото така придаваш обем в тази област и балансираш раменете.

Около врата ти да няма никакви детайли. Най-добре ти седят палта и якета без яки. Подходяща е попската яка, също и бомбърите, защото яката им е минимална, затворена, а раменете обикновено са реглан.

Никакви ревери или поне да са тесни.

Поли за Фигура V

поли за фигура V

Ако раменете ти са значително по-широки от ханша, не носи прави поли. Това само ще засили разликата между раменете и ханша. С Фигура V ти е нужно разширяване в долната част, за да балансираш широките рамене.

Ако не са чак толкова по-широки, можеш да си позволиш и прави поли, но най-добре ти седят поли с А-кройка, разкроени, плисирани, тип „русалка“.

Подходящи са моделите в ярки цветове и шарки. Нека блузите към тях са в тъмен цвят или от най-тъмната гама в шарката.

Рокли

рокли за фигура V

Рокли с голи рамене и деколте около врата, са идеални за теб.

Рокли с права кройка или такава, която се разкроява леко, рокли тип „риза“, рокли с диагонални шевове и тип „русалка“ са направени за твоята фигура.

Избягвай подчертаване на талията, освен ако нямаш хубава и дълга такава. По-добре избери талия под гърдите, ако там е най-тясната ти точка.

Както и при полите, всякакви детайли, ярки цветове и шарки биха били подходящи за долната част на роклите ти. Може шарките в горната част да са по-дребни и гъсти, а в долната по-обемни и раздалечени.

Панталони и дънки за Фигура V

панталони и дънки за фигура V

Високата талия може да ти помогне с проблема със свличането на панталоните ти, който е характерен при Фигура V, защото често може да са ти широки около ханша.

Тук вече можеш да се заиграваш с всякакви детайли, шарки, светли цветове – всичко това ще направи ханша ти по-широк и ще създаде баланс между него и раменете ти.

Ако имаш плоско дупе, подбирай дънки и панталони с детайли отзад – пришити джобове и такива с капачета, бродерии – всичко това ще придаде повече форма на дупето ти.

Дънките и панталоните може да са с права кройка, по тялото и скини, също и широки, разкроени, за да балансират раменете.

Прочети: Кои 10 характеристики да съобразиш при избора на дънки?

 

Бижута

За да издължиш тялото си, можеш да заложиш на дълги колиета и гердани, които да падат до гърдите или под тях. Може на края да има интересен детайл или висулка. Така погледа ще бъде отведен към ханша ти.

 

За да прочетеш за останалите Фигури, следвай линковете долу:

Как да се обличаш, ако имаш фигура А

Как да се обличаш, ако имаш фигура I

Как да се обличаш, ако имаш фигура Н

Как да се обличаш, ако имаш фигура Х

Как да се обличаш, ако имаш фигура 8

Как да се обличаш, ако имаш фигура О

Каква точно е твоята фигура е само една от точките, върху  които се спираме по време на Анализа на Фигурата и Визията. Повече за тази толкова полезна, ценна и изчерпателна консултация можеш да прочетеш, като натиснеш бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: