Skip to content

Как да се обличаш, ако имаш фигура I

Това е най-често срещаната фигура – раменете и ханша са еднаква ширина, а талията не се очертава много ясно. Поради липса на закръглености, Фигура I не е особено женствен, даже е наричан „момчешки“.

Ако не знаеш дали това е твоята фигура, направи теста тук.

Но нека ти разкажа как да придадеш малко „Мерилин Монро“ на фигурата си.

За да заоблиш дадена област, добави обем с набори, волани, ярки светли цветове, наслояване. Един колан на талията върху широки дрехи може да върши чудеса (но с едно на ум).

Избягвай дрехи, които изискват да имаш повече телесен материал, за да ги запълниш. Добре ти седят дрехи, които дават обем на гърдите и ханша.

Светли долни дрехи и тъмни горни са подходящи за теб, особено, ако си висока.

Платовете е добре да са по-стегнати, да няма много драпиране и отпуснатост, защото те служат повече за прикриване, а при теб случаят не е такъв. На теб ти трябва очертаване с придаване на обем и форма.

Блузи за Фигура I

Блузи за Фигура I

Наборите и всякакви къдрички и волани ще ти помогнат да придадеш повече женственост на фигурата си.

Блузи на раета и хоризонтални линии са подходящи.

Ако имаш дълъг врат можеш да носиш поло и високи яки. Закопчаването на ризата до горе е много стилен вариант за теб.

Деколте тип „лодка“ ти седи много женствено и нежно, подчертава ключиците и вдига погледа към лицето ти. Ако, обаче, си много кокалеста, по-добре избери по-прибрани деколтета.

Много оформящите кройки, които изискват запълващи ги пищни форми, не са за теб. Блузите с пеплум и „прегърни ме“ са едни от тях.

Обърни внимание на сутиена си. Ако си с малък бюст (често срещано при фигура I), избери или да сложиш сутиен с подплънки за обем, или да прикриеш областта около гърдите с волани, набори, принтове (ето тук можеш да намериш още съвети по върпоса).

Връхни дрехи

Връхни дрехи за фигура I

Сещаш ли се за саката (якета) тип „Шанел“ (първото от картинката)? Идеални са за теб, защото имат много женствени детайли. Липсва яка, но детайлите около тази област веднага привличат вниманието към лицето ти, а квадратните джобове около и малко под талията, разсейват от липсата на очертаване там по кокетен начин.

Можеш да си позволиш да носиш якета и палта с двойно закопчаване, но по-добре търси такива с леко вталена кройка. Ако са много прави, рискуваш да изглеждаш много плоска (това е двуредно закопчаване, което те рамкира, и за капак е с права кройка).

Якета ти „Boyfriend” биха ти паснали добре, но внимавай като цяло с тази кройка в избора си на облекло. Ако чертите на лицето ти са по-мъжки и остри, само ще подчертаеш тази „мъжественост“. Такива „boyfriend” кройки са по-подходящи за по-женски черти на лицето. Контрастът между обема и отсечеността на тази кройка и нежните черти на лицето ти, засилва женствеността ти.

Шлиферите, тренчовете са необходими за твоя гардероб – с колана на талията веднага ти придават приятна и женствена форма. Всякакви стилове палта и якета с колан на талията или леко вталени са подходящи. Но не прекалявай със стягането, за да не подчертаеш прекалено липсата на изразена талия.

Поли и рокли за фигура I

Поли и рокли за фигура I

Прави, тип „лале“, кръгли, цигански и дълги на волани – полите ти придават нужната женственост.

Търси набори и плисета. Всякакви презрамки са ок. Тънките ти придават допълнителна доза финост и крехкост на силуета.

Роклите тип „риза“ и трапецовидните рокли (които се разширяват от подмишниците надолу) ти седят прекрасно, за разлика от тип „прегърни ме“, които изискват обемни форми, за да ги запълнят.

Панталони и дънки за фигура I

Панталони и дънки

Детайли от всякакъв вид са добре дошли – пришити джобове, изтърквания, разкъсвания, бродерии.

Заложи на хоризонтални линии и светли тонове, за да придадеш обем.

Карго- панталоните (с джобове отстрани на бедрата) са подходящи за теб, защото придават обем.

Дънките и панталоните може да са скини, „тип „цигара“, прави, bootleg, също и широки.

Ако дупето ти е плоско, придай му обем с джобове с капачета. Пришитите джобове отпред също ще ти придадат допълнителен обем.

Аксесоари за фигура I

Залагай на по-нежни бижута, за да подчертаеш крехкостта на фигурата си.

Големи и тежки колиета можеш да носиш върху дрехите.

Много големите чанти ще ти седят грубо. Заложи на по-малките, които може да са във всякакви шарки и цветове. Можеш да превърнеш чантата в акцента на облеклото си.

Избягвай дебелите токове и широките платформи, защото ще седят тежко на силуета ти.

Нека токчетата ти са по-скоро тънки. Стилетките са идеални за теб.

Балетки, кецове, боти тип „кубинки“ са подходящи за теб.

За да прочетеш за останалите Фигурии, следвай линковете долу:

Фигура А

Фигура H

Фигура О

Фигура V

Фигура X 

Фигура 8 

Каква точно е твоята е само една от точките, върху  които се спираме по време на Анализа на Фигурата и Визията. Повече за тази толкова полезна, ценна и изчерпателна консултация можеш да прочетеш, като натиснеш бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: