Skip to content

Докъде да стигат блузите ти?

Днес с теб ще обсъдим колко дълги трябва да са блузите ти, за да изглежда тялото ти балансирано и, естествено, стилно и елегантно.

В стремежа си да следваш сляпо тенденциите или да прилагаш някаква странна форма на прикриване с придърпване, може малко да си се объркала в определянето на най-подходящата дължина на блузите за теб.

Но това веднага ще го коригираме, като ти обясня къде се пада точката на оптималната дължина. Всичко опира до структурата на тялото, пропорциите и фигурата ти.

Основно правило за дължина на блузите.

Дължината на блузите ти не бива да бъде до най-широката част на тялото ти, а до възможно най-тясната. Какво ще рече това на чист български език?

Знам колко изкушаващо е да си придърпаш едно хууубаво блузката, за да прикриеш възможно по-добре широкото си дупе. Там е работата, че ти вместо да прикриваш – подчертаваш ясно тази област по този начин.

Това се дължи на разширяващото и насочващо вниманието действие на хоризонталните линии, а края на блузата ти е точно това – една права хоризонтална, жадна за внимание линия.

Прочети: Линиите в облеклото. Част първа – Хоризонтални линии.

За да прикриеш закръгления си ханш, по-добре избери точка, която е по-тясна и се намира по-нагоре, като универсалната най-добра дължина за блузи.

Прочети: Научи се да прикриваш, започни да подчертаваш!

Коя е тази универсална най-добра дължина за блузи?

Това вълшебно място е тазобедрената ти кост. Най-подходящата дължина за повечето фигури е точно на или няколко сантиметра (2-3 макс) около изпъкналите ти кости под пъпа.

Защо точно там ли се чудиш? Защото, мила ми стилна читетелко, там се пада средата на тялото ти. Ако не си си измерила пропорциите и не знаеш за какво точно говоря, те съветвам да прочетеш ето тази статия:

Пропорции – измерване и значение за облеклото ти.

Когато блузите ти са с дължина до тазобедрената кост, ти създаваш един балансиран изглед на тялото си. Пропорциите ти биват правилно разпределени.

Ако, обаче, тялото ти има разлики в пропорциите, ситуацията става малко по-сложна, но не и непоправима. За дълъг торс (повече от 3 дължини на главата от брадичката надолу) е най-добре да подбереш по-къси блузи, които да ти помагат за скъсяване на торса и издължаване на краката ти.

При по-дълги крака и по-къс торс блузите ти могат да са по-дълги. Туниките са добър вариант за такива пропорции, защото издължават тялото и постигат баланс в изгледа.

Прочети и: Пропорции в облеклото и Правилото на Третинките

Дължината на блузите и фигурата

Ако си с тънка талия и широк ханш (Фигури А, Х и някои 8-ци), можеш преспокойно да използваш модерните напоследък къси блузи. Тяхната дължина е до най-тънката ти и прекрасна област – талията.

Прочети: Тест – Каква е твоята фигура и как да се обличаш според него?

Вместо да дърпаш и разтягаш безмилостно блузите си, за да „прикриваш“ ханша си, използвай основното правило за дължина на блузите и подчертай прекрасната си талия.

Фигури I, Н и V, при които талията не е ясно изразена или напълно липсва, е добре да заложат на универсалната дължина. Обаче, I, Н и V, може да се възползват от придърпването и да покрият дупетата си с блузите.

Това условие важи само, ако торсът е по-къс от краката. С една по-дълга блуза можеш визуално да издължиш тялото си, но имай предвид, че това е за сметка на дължината на краката.

Искаш по-дълги крака? Дължината на блузите ти трябва да е над тазобедрената кост.

Прочети: Да се загащиш или да не се загащиш – това е въпросът?

Фигура 8, чиято най-широка част е около кръста (паласките), може да открие най-подходящата дължина някъде между тазобедрената кост и ханша.

Каква дължина на блузите да използваш за прикриване на коремчето си?

Дърпаш там, буташ, навиваш нагоре и се чудиш тоя корем как да го прикриеш. Истината е, че най-добрата точка, до която да стигат блузите ти, за да прикриеш изпъкналото си коремче, е малко под най-издутата му област.

Прочети: 12 начина да прикриеш коремчето си.

Говоря за сантиметър-два под пика на коремчето ти и за блузи, които седят по теб. Ако блузата ти е по-къса, то апетитно ще се покаже и ще издаде колко хляб си хапваш.

Ако пък я опънеш много под тази точка, материята ще го очертае едно хубаво в цялата му прелест и обем и край с опитите за прикриване.

Фигура О е най-добре да се възползва от този съвет, защото подутото коремче е неговият най-голям проблем. Ако си с такава фигура, избирай блузи в тъмни цветове и с по-свободни кройки. По-дългата дължина на блузите само ще подпомогне издължаването и стесняването на торса.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: