загащена блуза или незагащена блуза

Да се загащиш или да не се загащиш – това е въпросът?

Напоследък има една тенденция на загащване на блузата в панталона/полата. И, като всяка тенденция, тя седи прекрасно на някои и ужасно на други.

Сега ще ти помогна да разбереш ти от коя група си.

Нека първо разнищим необходимостта и ефекта от загащването. Когато блузата ти е дълга и подминава тазобедрената ти кост (стърчащите кокали под пъпа ти), може да скъси визуално краката ти. Ако целиш обратното, по-добре би било да се загащиш, защото ще накараш краката си да изглеждат по-дълги.

Как да загащваме при къса и дълга талия

Загащване при дълга и подчертана талия

Работата е там, че цялото това загащване се отразява на пропорциите ти и трябва да бъде съобразено със силуета ти. Не всички силуети могат да си позволят да загащват на воля. Богопомазаните са А, Х, 8 и I, защото те имат по-дълги талии и със загащването могат да балансират пропорциите си.

Освен дълги, талиите им са и по-тънки и изразени, а загащването подпомага да се подчертаят точно тези хубави качества. Често хората със силуети А, Х и 8 имат и къси крака и загащването е направо идеално за тях.

Не знаеш какъв е твоят силует? Направи теста тук.

Какво правиш, ако талията ти я няма?

При силуетите Н, О и V талията е къса и загащването само ще привлече ненужно внимание в тази област, подчертавайки липсата на талия. Силует V може да си позволи да загащи някоя и друга блузка, ако няма много голям бюст или панталонът/полата е с ниска талия.

Ами, ако си с голям бюст?

Големият бюст заема по-голямо пространство от торса ти и поема обема на блузата. Когато я и загащиш, ти създаваш още един набор около корема си (придаваш обем там) и отгоре на всичкото торсът ти изглежда квадратен и къс. Все едно някой те е сплескал и пропорционално ставаш несъразмерна, което не е красиво. Заключението: избягвай загащване, ако имаш пищен бюст.

Каква дължина на блузата да избереш?

Най-подходящата дължина на блузата

Дължината, която отива на всички силуети, е гореспоменатата дължина до тазобедрената кост. С нея няма да сбъркаш. Там се пада средата на тялото ти (от главата до петите) и пропорциите се балансират.

Как се измерват пропорциите, можеш да разбереш тук.

Варианти на загащване

Първо прецени колко широка ще е блузата, която ще загащваш и как ще седи тя загащена. По-широките блузи седят по-добре загащени с по-широки панталони/поли. Тесни дънки с широка загащена блуза изглежда сякаш си облякла някое кексче или гъба.

Загащване само отпред

Решението в този случай е да загащиш само предната част на блузата, а отзад да оставиш незагащено. Тогава си поиграй и с плата отстрани, нагласи го така, че да очертава приятно ханша ти. По-широкото загащване отпред разширява ханша, а по-тясното (представи си само около копчето да си вкарала блузата) може да стесни ханша ти.

Ако си със силует V, подбирай панталони с ниска до средна талия и добавяй колан, когато загащваш блузите си. Така приятно и стилно ще привлечеш вниманието към ханша си. Подбери и блуза, която стеснява раменете ти и си перфектна!

Прочети и:

Докъде да стигат блузите ти?

Наръчник за избор на Панталони

 

Коланът – дали, или и как да носиш колан?

Сподели в коментарите ти как процедираш – загащваш ли или не загащваш блузите си?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *