Skip to content

Какво да обличаш, когато имаш дебели крака – 6 начина за издължаване, прикриване и правилно подчертаване

„Фигурата ми е Н, но за съжаление и краката са ми дебели, особено прасците и глезените. Какво да обличам?“.

Този въпрос достигна до мен от моя стилна читателка, която с право се е притеснила, когато е прочела съветите за облекло при Фигура Н. Там съм описала стандартната Фигура Н, при който краката обикновено са най-привлекателната област.

Но човешкото тяло се среща в толкова много вариации, че е трудно да обхвана всичките. Радвам се, че читателите ми изпращат точно такива въпроси, които показват колко уникални сме всички.

И да се върнем сега на проблема на дамата с Фигура Н и дебелите крака. Как да боравиш с тази вариация, ще те посъветвам веднага.

Дебели крака облекло

Създай интерес нагоре

Насочи вниманието в горната част на тялото си с ярки цветове, принтове, бижута, детайли като къдрички, набори, джобове, еполети и т.н. Долната част пък, остави изчистена и възможно по-скучна.

Никой няма да гледа към краката ти, когато цялото внимание е насочено към деколтето, ръкавите (ако са къси) и лицето ти. Избирай панталони и поли в тъмни цветове и изчистени кройки. Обувките ти също по-добре да са безинтересни, за да не привличат вниманието към проблемната зона.

Прическата ти, гримът и накитите, които използваш, е добре да са по-забележителни, за да разсейват успешно вниманието от краката ти. Не забравяй да следваш съветите за избор на блузи и връхни дрехи при Фигура Н.

Макси рокля и макси пола за дебели крака

Дългите поли и рокли са твоите верни приятелки. При Фигура Н можеш да заложиш на прави поли от твърда материя (деним, примерно), или плисирани, или с набори, които образуват вертикални издължаващи линии. Изборът е твой, пробвай и виж кой модел ти седи най-добре.

Тъй като с макси дължината тези дебели крака директно изчезват, можеш да избереш и по-интересни десени и в по-ярки цветове, без въобще да се притесняваш.

Дължината на полата

И докато сме на темата за полите, да обсъдим дължината им. Написала съм тук една статия за дължината на полата, която те съветвам да прочетеш.

Тъй като проблемът е в областта под коляното – пълни прасци и глезени – моят съвет е да забравиш за тесните и прави модели до коляното. Заложи на А-линията до малко над коляното.

Точката, която е най-тясната около коляното ти е идеална за създаване на илюзия, че прасците ти са по-слаби. Избирай рокли и поли, които се разкрояват и драпират, за да създадеш контраст между обема на полата и прасците си. Те ще изглеждат доста по-слаботелесни, ако излизат изпод една широка, обемна пола.

Идеалният панталон за дебели крака

Изключително важно е да си намериш идеалния панталон за твоите дебели крака. Кой е той ли?

Идеалният панталон за прикриване на дебели крака е от материя, която пада свободно до крака, а не се впива в него. Като дявол от тамян и чесън трябва да избягваш тесни панталони!

Кройката да е права или разкрояваща се от колената надолу. Не стига, че ще прикриеш прасците и глезените, ами ще си издължиш и краката.

Внимавай само разкрояването да не е екстремно. Трябва ти балансиращо разкрояване, не контрастиращо. За Фигура Н е добре панталоните да седят по-плътно по ханша, не свободно, за да се създаде хармонична визия.

Ако панталонът е достатъчно широк, че да прикрива формата на краката ти, можеш да избереш и по-ярки цветове и интересни принтове. Гледай шарките да са повече вертикални, отколкото хоризонтални, за да издължават. Погледни се отдалече в огледалото, за да прецениш как ти седят.

Черен чорапогащник

Хубав, плътен черен чорапогащник с мъничко ликра, която да създава деликатна вертикална линия по крака. Чорапогащниците без ликра седят много матово и понякога това повече разширява, отколкото стеснява.

Като цяло залагай на тъмните чорапогащници и в по-висок DEN. Носи ги с черни обувки за допълнително издължаване и стесняване на краката и глезените.

Не ти препоръчвам носенето на клинове, защото те са доста по-плътни и очертават краката безсрамно и безмилостно. Ако все пак искаш да носиш клинове, право го с ботуши до коляното .

Обувките за дебели крака

Оп, стигнахме и до обувките, които при наличието на дебели крака играят много важна роля. Не те съветвам да носиш обувки, които привличат вниманието, т.е. забрави да ползваш обувките като акцент.

Подбирай цветовете така, че да се сливат с панталона, чорапогащника или цвета на кожата на краката ти. Това са черните, тъмно сините, кафявите и обувките в телесен цвят.

Отворените обувки е най-добре да нямат каишки около глезените. Ако все пак имат, нека са в телесен цвят. Деколтето трябва да е ниско, възможно по-близко до пръстите.

Острите обувки издължават, затова, ако не ти се носят токчета, подбирай ниските си обувки със заострени върхове, вместо с отсечени или заболени.

Токчетата са твои помощници, но трябва да са по-плътни и дебели. Тънките токчета само ще подчертаят пълнотата на глезените и прасците. Ниските токчета тип „котешки“ не ти ги препоръчвам. По-скоро заложи на платформи.

Зимата и есента можеш да заложиш на хубави ботуши до коляното, които можеш много стилно да съчетаеш с някоя от разкроените поли, за които ти говорих преди малко. Гледай ботушите пак да не са плътно по крака ти и да са с по-прав дизайн (да не стават по-тесни около глезена).

Избягвай ботите, особено тези, които седят по глезените ти, защото ще ги подчертаят.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: