Skip to content

Макси мода – как да обличаш своите пищни форми?

Намирането на подходяща макси мода и дрехи от дамите с пищни форми е голям проблем. Конструкцията на дрехите е като за хора със среден размер, само че уголемени, което въобще не пасва на всяко макси тяло.

Освен това цари една заблуда, че черното може да прикрие всички килограми и недостатъци. Затова повечето дрехи за пълни жени са в тъмни цветове. Да, разнообразието в палитрата на дрехи за големи размери е много ограничено.

И така дамите с пищни форми започват да си взимат дрехи, които просто им стават. Липсата на избор и незнанието как точно да се обличат подходящо е много неприятно. Но поправимо.

Защото днес ще ти разкрия най-добрите съвети за макси мода.

Макси мода

Как да боравиш с линиите в облеклото?

Избягвай хоризонталните линии, особено онези, които са разположени около най-широките ти части. За хоризонталните линии и къде се намират в облеклото, можеш да прочетеш тук.

Много внимателно трябва да подхождаш към краищата на дрехите си и най-вече блузите. Те не бива да свършват около най-широката част фигурата ти. По-добре избери малко дълга или къса дължина, в зависимост от това къде се намира по-тясна точка на тялото ти.

За най-добър отслабващ ефект използвай блузи със заоблени краища. Те не само стесняват силуета, но и издължават краката.

Райетата не са пълно табу в макси модата, но е по-добре да са по-тънки, а не широки, защото вторите придават доста обем. Най-добре е райета да се използват в блуза, над която се добавя връхна дреха.

Вертикалните и диагоналните линии могат да са ти много по-полезни, особено когато са използвани под формата на шевове. Избягвай къдричките (извити линии), защото те винаги прибавят обем, независимо от мащаба си.

Макси мода и напластяване

Един от най-препоръчваните трикове за придаване на по-стройна фигура е използването на напластяване. Но тук трябва да внимаваш с материите, защото много твърди и обемни материи наведнъж ще те накарат да изглеждаш още по-голяма.

Напластяването се използва в смисъла на добавка на още една дреха, която да седи отворена. Това може да е палто, сако, жилетка. За предпочитане малко по-дълго, до под дупето или средата на бедрото (зависи от височината ти).

С двете вертикални линии, които създава отворената връхна дреха, силуетът ти се издължава и стеснява. Съветвам те наистина да прилагаш този трик с връхни дрехи, които са, както казах, малко по-дълги.

С вталяване или без вталяване

Когато говорим за макси мода, си представяме едни безформени големи дрехи, които нямат никаква конструкция. Но, за да се придаде една елегантна и стройна визия на пищните форми, е необходимо дрехата да има все пак някаква конструкция.

За дамите, които са с фигура, който няма изразена талия (Н, О, някои пълни V и 8), е наистина добре да избягват подчертаването й. Обаче, има един трик, който се състои в това дрехата да има пенсове.

Тези шевове прибират дрехата и придават повече форма на фигурата. Търси блузи с пенсове от рамото до долу или под гърдите (ако си с голям бюст). Много по-добре седи такава дреха, отколкото една широка безформена права блуза.

За дамите с изразена талия (Фигури А, Х, някои 8 и V), е добре да я подчертават с колан, чиято връзка се разполага леко встрани. По този начин окото възприема талията за още по-тясна и фигурата се вталява красиво.

Какъв е твоят силует, можеш да разбереш като направиш теста тук.

Колона от цвят

Страхотен визуален манипулатор е колоната от цвят (повече за нея тук), но във варианта на макси мода работи в комбинация с напластяването. Обличаш се в един цвят от горе до долу и слагаш една хубава връхна дреха.

Използването и на костюми или дрехи с еднаква връхна и долна част е също много добър избор за макси мода. Можеш да избереш цвета на костюма в тъмната гама, а отдолу да сложиш една красива светла блуза – класика просто.

Ако сакото ти е много късо, с хоризонтален край и стига точно до най-широката част на тялото ти, можеш да коригираш това като носиш блуза с заоблен край които да се вижда под края на сакото. Така успешно ще разсееш погледа.

Макси мода и ярки цветове

Не е вярно, че дамите с пищни форми не бива да носят ярки или светли цветове. Просто трябва да ги носят по подходящия начин, който е следният.

Слагай светли и ярки цветове на местата, които харесваш най-много – дали това е горната част на тялото ти (гърди, талия, рамене) или долната част (имаш красиви крака). Останалата част от облеклото си можеш да облечеш в по-тъмен цвят.

Кройката също оказва огромно влияние върху начина по-които ще изглежда дрехата. Една ярко розова конструирана блуза може да свали много повече килограми от фигурата ти, отколкото една размъкната черна туника.

Принтове

Определено това са едни от най-добрите приятели на дамите с пищни форми. Но има принтове, които действат вталяващо и такива, които разширяват фигурата.

Като цяло не ти препоръчвам да носиш каре, в повечето случай то работи за разширяване и уголемяване на силуета и намирането на вталяващо каре е сложна задача (но не е невъзможна).

Най-вталяващите принтове са тези с тъмен фон и гъсто-разположени елементи. При макси мода е добре елементите да са със среден до малък размер. Избягвай много големите шарки, особено ако са разположени далече една от друга и можеш ясно да различиш фона отдолу.

Повече за принтовете можеш да прочетеш ето тук.

Как да боравиш с акцентите?

Винаги поставяй акценти на местата, които искаш да подчертаеш. Това може да е талията ти, краката ти, ръцете и китките. Виж тази статия със съвети, където ти разкривам 9 дамски части, които заслужават повече внимание.

Като правило е най-добре акцентът да е поставен в близост до лицето, а това става с използването на бижута. Дали това ще са едни красиви обици или модерно колие, зависи от много неща. Едно от които е каква форма е деколтето ти, за което съм те съветвала тук.

Също така трябва да се съобразиш с дължината на врата ти – дали е къс или дълъг (за това чети тук), за да можеш да избереш правилната позиция на колието си.

Дамите с пищни форми могат спокойно да си позволят носенето на бижута с по-голям обем на елементите, които да са съобразени с формата и големината на чертите на лицето им, за да се получи хармоничен и елегантен изглед.

Тънките, дребни и почти незабележими бижута не са за предпочитане, защото те ще подчертаят обема на тялото (получава се контраст).

Макси мода + добър шивач

Да си намериш шивач, който да прави всякакви дребни корекции по дрехите ти е препоръчително не само за дамите с пищни форми, а за всички жени. В тази статия със съвети съм ти разказвала повече за корекциите на дрехи.

Едно от най-важните неща, които искам да запомниш е, че проблемът не е в твоята фигура, а в невъзможността на продукцията да се съобрази с всяко уникално човешко тяло. Да, занимавка е да ходиш до шивача за корекции, после да чакаш, докато стане готова дрехата.

Но, когато си толкова ограничена откъм избор, не е ли по-добре да отделиш малко време за преправяне на дрехите си, които да ти паснат идеално в последствие и да ги носиш след това със самочувствие и усещане за женственост и елегантност?

Защото другият вариант е да си носиш увисналите дрехи и да продължаваш да се кахъриш за невъзможността да си намериш подходящи такива. Повярвай ми, не само дамите с макси форми имат този проблем. А решението е толкова просто – намери си шивач!

Ето, виждаш ли колко много варианти имаш, за да изглеждаш стилно и елегантно? Следвай тези съвети за макси мода и ти гарантирам, че облеклото ти ще се превърне от проблем в стилно решение.

Ако пък имаш нужда от персонални насоки за подхдящ избор на облекло според фигурата, ти препоръчвам да натиснеш бутона и да разбереш как мога да ти помогна.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: