Skip to content

Колона от цвят – когато искаш да изглеждаш по-висока и слаба

Наясно си, че всяка дама иска да изглежда възможно по-слаба и стройна и изборът на облекло може много да подпомогне тази цел. Искаш ли да разбереш как невинно да излъжеш, че си отслабнала и си пораснала с няколко сантиметра?

Използвай колона от цвят!

Не става въпрос за строителни елементи, а за дрехи. Колоната от цвят представлява облекло в един цвят, т.е. блуза и панталон или пола в един цвят, както и дълга рокля в един цвят.

Когато се облечеш от горе до долу по въпросния начин, ти създаваш споменатата вече колона от цвят – та даааа. Искам да подчертая, че не включвам разминавания в цвета. Една колона от цвят не се състои от светло и тъмно синьо (примерно). Тук става въпрос за абсолютно еднакви цветове на гората и долната част на облеклото ти. Възможни са разминавания, но гледай да са едва забележими.

Защо е важно това? Когато съчетаваш дрехи с различни цветове, дори и само с различни оттенъци на един цвят, те вече изглеждат като отделни части. А поотделно те са по-къси, отколкото една хомогенна по цвят колона.

Как да използваш тази колона от цвят?

Ако си с нисък ръст и искаш да изглеждаш по-висока, колоната от цвят е твоят най-добър помощник. Облечи се в един цвят като гледаш и обувките ти да съответстват на цвета  на тоалета. В противен случай ще привлечеш вниманието към елемента с по-ярък и/или светъл цвят, ще нарушиш колоната и ще убиеш ефекта (което също може да е целта ти).

Ако искаш да издължиш само дадена област от тялото си, облечи я в монохромни (едноцветни) дрехи и аксесоари. Например искаш да си издължиш краката – носи обувки в същия цвят като панталоните ти. Ако полата или панталонът ти не стигат до обувките ти, то еднаквият цвят няма да ти помогне, но чорапогащник в същия цвят ще помогне.

Основен принцип на колоната от цвят

Когато сложиш една черна пола до коляното с бежов чорапогащник и черни обувки, това няма да създаде ефекта на издължаването. Напротив, ще създадеш 3 отделни части – пола, крака и обувки. Ще сплескаш между черната пола и черните обувки краката си и те ще изглеждат по-къси.

За да приложиш колоната от цвят в този случай, заложи на обувки в телесен цвят, които се сливат с цвета на краката ти. Ако носиш бежов чорапогащник, избери бежови обувки (нека са възможно най-близко по цвят), с черен чорапогащник можеш да използваш черни обувки.

Оптималният ефект в примера с черния чорапогащник, можеш да постигнеш, когато чорапогащникът ти е плътен и непрозиращ. Колкото по-прозиращ е черният ти чорапогащник, толкова по-голяма разлика ще има межу черната пола и черните ти обувки.

Идеята е да създаваш преливане от една част в друга с еднакъв цвят, не да прекъсваш колоната от цвят. Да изглежда сякаш облеклото ти е едноцветно, дълго и непрекъснато.

Колона от цвят и роклята

Носенето на дълга рокля в един цвят също се счита за колона от цвят. Можеш да носиш и рокли с принтове. Ако си ниска, заложи на по-дребни и гъсторазположени елементи.

Ако роклята не стига до стъпалата ти, е добре да сложиш обувки, следвайки съвета горе (т.е. да се сливат с краката). Ако роклята ти е дълга до земята, най-добре да е в един солиден цвят.

За кого още е подходяща колоната от цвят?

Колоната от цвят е идеален вариант и за жени със Фигура О, които искат да издължат и стеснят фигурата си. Използването на връхна дреха подпомага процеса на стесняване и издължаване.

Когато се облечеш в един цвят от горе до долу и решиш да си сложиш някаква връхна дреха, съобрази седните неща:

  • Връхната дреха да е дълга, едноцветна, с права кройка и я носи отворена, за да се вижда отдолу твоята колона от цвят.
  • Колоната от цвят под връхната дреха нека е в по-ярък и наситен цвят. Така ще привлича внимаието върху себе си. Връхната дреха я рамкира и стеснява и така те прави да изглеждаш по-слаба и висока.
  • Връхната дреха да е в цвят, които е подходящ за твоята кожа и е в неутрален цвят, който не привлича вимание, но подхожда на колоната от цвят отдолу и насочва погледа плавно натам.

Знам, че е много трудно да намериш абсолютно еднакви по цвят дрехи. Затова те съветвам да залагаш на цветове като бяло, черно, тъмно синьо, сиво. В някои магазини продават комплекти (блуза и панталон или блуза и пола), които ще ти свършат същата работа.

Можеш да си позволиш да има леко разминаване в цветовете, но гледай да не е набиващо се на очи. Всяка рязка разлика би нарушила колоната от цвят и тогава забрави за издължаване и стесняване.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: