fbpx
Колона от цвят

Колона от цвят – когато искаш да изглеждаш по-висока и слаба

Наясно си, че всяка дама иска да изглежда възможно по-слаба и стройна и изборът на облекло може много да подпомогне тази цел. Искаш ли да разбереш как невинно да излъжеш, че си отслабнала и си пораснала с няколко сантиметра?

Използвай колона от цвят!

Не става въпрос за строителни елементи, а за дрехи. Колоната от цвят представлява облекло в един цвят, т.е. блуза и панталон или пола в един цвят, както и дълга рокля в един цвят.

Когато се облечеш от горе до долу в един цвят, ти създаваш споменатата вече колона от цвят – та даааа. Искам да подчертая, че не включвам разминавания в цвета. Една колона от цвят не се състои от светло и тъмно синьо (примерно). Тук става въпрос за абсолютно еднакви цветове на гората и долната част на облеклото ти. Възможни са разминавания, но гледай да са едва забележими.

Защо е важно това? Когато съчетаваш дрехи с различни цветове, дори и само с различни оттенъци на един цвят, те вече изглеждат като отделни части. А поотделно те са по-къси, отколкото една хомогенна по цвят колона.

Повече за свойствата на цветовете и какво представляват тонът, нюансът и оттенъкът можеш да прочетеш тук.

Как да използваш тази колона от цвят?

Ако си с нисък ръст и искаш да изглеждаш по-висока, колоната от цвят е твоят най-добър помощник. Облечи се в един цвят като гледаш и обувките ти да съответстват на цвета тоалета. В противен случай ще привлечеш вниманието към елемента с по-ярък и/или светъл цвят, ще нарушиш колоната и ще убиеш ефекта.

Ако искаш да издължиш само дадена област от тялото си, облечи я в монохромни (едноцветни) дрехи и аксесоари. Например искаш да си издължиш краката – носи обувки в същия цвят като панталоните ти. Ако полата или панталонът ти не стигат до обувките ти, то еднаквият цвят няма да ти помогне.

Основен принцип на колоната от цвят.

Когато сложиш една черна пола до коляното с бежов чорапогащник и черни обувки, това няма да създаде ефекта на издължаването. Напротив, ще създадеш 3 отделни части – пола, крака и обувки. Ще сплескаш между черната пола и черните обувки краката си и те ще изглеждат по-къси.

За да приложиш колоната от цвят в този случай, заложи на обувки в телесен цвят, които се сливат с цвета на краката ти. Ако носиш бежов чорапогащник, избери бежови обувки (нека са възможно най-близко по цвят), с черен чорапогащник можеш да използваш черни обувки.

Оптималният ефект в примера с черния чорапогащник, можеш да постигнеш, когато чорапогащникът ти е плътен и непрозиращ. Колкото по-прозиращ е черният ти чорапогащник, толкова по-голяма разлика ще има межу черната пола и черните ти обувки.

Идеята е да създаваш преливане от една част в друга с еднакъв цвят, не да прекъсваш колоната от цвят. Да изглежда сякаш облеклото ти е едноцветно, дълго и непрекъснато.

Роклята и колоната от цвят.

Носенето на дълга рокля в един цвят също се счита за колона от цвят. Можеш да носиш и рокли с принтове. Ако си ниска, заложи на по-дребни и гъсторазположени елементи.

Повече за елементите на принтовете и как да ги използваш можеш да прочетеш тук.

Ако роклята не стига до стъпалата ти, е добре да сложиш обувки, следвайки съвета горе (т.е. да се сливат с краката). Ако роклята ти е дълга до земята, най-добре да е в един солиден цвят.

За кого още е подходяща колоната от цвят?

Колоната от цвят е идеален вариант и за жени със силует О, които искат да издължат и стеснят силуета си. Използването на връхна дреха подпомага процеса на стесняване и издължаване.

Разбери какъв е твоят силует и как да се обличаш в съответствие с него тук.

Когато се облечеш в един цвят от горе до долу и решиш да си сложиш някаква връхна дреха, съобрази седните неща:

  • Връхната дреха да е дълга, едноцветна, с права кройка и я носи отворена, за да се вижда отдолу твоята колона от цвят.
  • Колоната от цвят под връхната дреха нека е в по-ярък и наситен цвят. Така ще привлича внимаието върху себе си. Връхната дреха я рамкира и стеснява и така те прави да изглеждаш по-слаба и висока.
  • Връхната дреха да е в цвят, които е подходящ за твоята кожа и е в неутрален, мек тон, който не привлича вимание, но подхожда на колоната от цвят отдолу и насочва погледа плавно натам.

Можеш да разбереш каква е твоята цветна палитра, като си направиш Цветови Анализ, както съм описала тук и прочетеш за Сезона си тук.

Знам, че е много трудно да намериш абсолютно еднакви по цвят дрехи. Затова те съветвам да залагаш на цветове като бяло, черно, тъмно синьо, сиво. В някои магазини продават комплекти (блуза и панталон или блуза и пола), които ще ти свършат същата работа.

Можеш да си позволиш да има леко разминаване в цветовете, но гледай да не е набиващо се на очи. Всяка рязка разлика би нарушила колоната от цвят и тогава забрави за издължаване и стесняване.

Какво е твоето мнение за колоната от цвят – би ли я приложила? Сподели в коменарите 🙂

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *