14 вида деколтета

14 вида деколтета и тяхното приложение

Знаеш ли, че изборът на деколте може да повлияе цялостната ти визия? Горната част на блузите ти може да бъде с различна форма и дълбочина, която подчертава лицето и врата ти и може да ги накара да изглеждат както много красиво, така и доста странно и неадекватно.

Разбирайки по-добре с какво деколте си имаш работа, ти можеш да подчертаеш или прикриеш определени черти на лицето и врата си, както и да си избереш подходящия гердан.

Първо нека се запознаем с различните видове деколтета и как влияят на визията ти.

Видове деколтета

Прочети: Каква е формата на твоето лице – тест.

 

Прибрано деколте

Прибрано деколтеТова е деколтето, което свършва точно над ключиците ти и има кръгла форма. Най-често се среща при тениски.

Прибраното деколте е подходящо за лица с закръглена челюст (кръгло, овално и издължено). Поради високото си разположение, е по-добре да се избягва от дами с по-къс врат, защото ще го скъси още повече.

Височината му съдейства за визуално увеличение на бюста, да знаеш. Дами със Силует V могат да носят прибрано деколте, защото то помага при стесняването на раменете.

Прочети: Тест – Какъв е твоят силует и как да се обличаш според него?

 

Кръгло деколте

Кръгло деколтеТо е малко по-ниско разположено от прибраното и го прави по-подходящо за дами с къс врат.

Прочети: Как да разбереш дали имаш дълъг или къс врат?

С него бюстът ти също ще изглежда по-голям, защото разстоянието от края на блузата до гърдите ти е сравнително дълго.

Кръглото деколте също седи добре на лица със заоблена челюст (кръгло, овално и издължено, нали), както и на по-малки лица.

Нарича се още „деколте-бижу“, защото се намира на втората балансираща точка и стига до едно от местата за оптимална дължина на колието ти.

Прочети: Къде са твоите балансиращи точки и как ти помагат при избора на деколтета и гердани?

 

Дълбоко деколте 

Дълбоко деколтеГърдите ти са големи и не желаеш да подчертаваш това имущество прекалено – избери дълбоко деколте. При малките гърди ще бъде подчертана оскъдицата в тази област.

Идеално е отново за лицата със закръглена челюст (овално, кръгло, издължено), защото формата му е подобна и ще се получи хубава хармония.

Прочети: Разликата между хармония, баланс и контраст.

Ако вратът ти е къс, можеш да го издължиш с дълбоко кръгло деколте.

 

Паднало

Паднало деколтеТова деколте може да „пада“ по няколко начина. Ако е по-заоблено, работи за лица с по-заоблени челюсти, и обратното – ако при падането се захлупва и образува ъгъл, ще е идеално за лица с заострена брадичка (сърцевидно, обърнат триъгълник).

Ако, обаче, вземе, че падне така, че да образува повече ъгли, няма да повярваш, но ще е идеално за дами с по-изразена и квадратна челюст (квадратно и правоъгълно лице).

Относно бюста пак има вариации и те зависят от плътността на плата и колко драперии се получават при падането. Ако платът е по-плътен и драпериите са повече, е идеално за малки гърди, докато за големи платът е добре да е по-тънък и драпериите да са ограничени в бройката.

 

Деколте тип-лодка 

Деколте Тип лодкаАко се питаш кое деколте ще е подходящо за по-квадратна челюст, това е деколтето тип-лодка. То е с права линия, която визуално разширява раменете и е добре да се носи от дами със силуети А, Х и 8. Деколтето лодка ще балансира разликата между ханша и раменете.

Силует V и дамите с много прави квадратни рамене да забравят за това деколте, ако не искат да изглеждат като гребци.

Високото разположение на деколтето тип-лодка е идеално за увеличаване на бюста.

 

С паднали рамене

деколте с паднали раменеДоста разширяващо раменете деколте, което е добре да се избягва от Силует V, но пък е страхотно за А, Х и 8. Дамите със силуети I, Н и О могат също да се възползват от такова деколте, особено ако е набрано и платът надолу пада свободно и не очертава талията.

Имай предвид, че деколтето с паднали рамене се носи най-добре без видими презрамки на сутиен, което го прави малко непрактично за дамите с голям бюст.

Правата му форма е подходящ избор за лица с по-изразена и квадратна челюст. Но, ако е достатъчно дълбоко, може да се носи и от лица с по-заоблени черти.

 

Сърцевидно деколте

Сърцевидно деколтеЗа сърцевидни лица, разбира се, защото създава хармония в изгледа. Седи еднакво добре и на малки и на големи гърди, защото създава извивки, но не ги преекспонира. За големите гърди това действа оформящо, а за малките уголемяващо (прелестно просто!).

Сърцевидното деколте е широко деколте и може да се използва успешно от дами със силуети А, Х и 8, които могат да балансират по-широкия ханш.

За Силует V е подходящ вариантът с презрамки, които се събират зад врата, но трябва да се избягват тънките прави презрамки и вариантите без презрамки (много разширяват раменете).

 

Право без презрамки

Право без презрамки Това деколте разширява раменете и подчертава ръцете. Добре е да се избягва от Силует V, както и от дами с по-пухкави ръце .

Правото деколте без презрамки е добре да се носи… без презрамки, т.е. без сутиен или с такъв… без презрамки.

По-добре забрави за презрамките с това деколте, защото явно няма да се получи приятна комбинация. Ако си с голям бюст, това може да е проблем.

 

Квадратно деколте

Квадратно деколтеАми, да, за квадратно лице е супер, както и за правоъгълно. Това деколте е обикновено по-ниско и е подходящо за дами с по-голям бюст и за такива с къс врат.

Силуетите с широк ханш могат да се възползват от разширяващото действие върху раменете, за създадат баланс.

Ако си със Силует V, избягвай квадратното деколте, особено при потници и блузи без ръкави (те са пак потници, но презрамките са по-широки).

 

V-образно

V-образно деколтеСреща се във всякакви вариации – дълбоко, късо, широко или тясно.

Ако раменете ти са широки, избери по-тясно и дълбоко V-образно деколте. Това важи за Силует V и за Силует I, при който се използва по-скоро за хармоничност с формата на тялото.

Широкото V-образно деколте e подходящо за Силует А, Х и 8, защото кара раменете да изглеждат по-широки (значи за Силует V е противопоказно).

Освен това, широкото V води погледа нагоре и настрани, което подпомага стесняването на широк торс (като при Силует Н и Силует О).

Късо V-образно деколте е подходящо за дами с висока първа балансираща точка и дълъг врат, а по-дълбокото такова деколте се препоръчва при къс врат, защото веднага ще го издължи.

Лицата, които е добре да изберат V-образно деколте са със заострени брадички, т.е. сърцевидно и ромбоидно.

Прочети: Къде са твоите балансиращи точки и как ти помагат при избора на деколтета и гердани?

 

Набрано деколте

Набрано деколтеПерфектно за малки гърди, защото наборите около линията на деколтето ще увеличат визуално размера им. Не се препоръчва за по-голям бюст, съответно.

Може да се срещне при блузи, където обикновено формата е заоблена, т.е. е подходящо за заоблени черти на челюстта. Набори могат да имат и някои ризи (или блузи с копчета до стомаха) в областта под раменете . Отново най-добре да се носят от дами с по-скромен бюст.

Прочети: 7 хитрини за визуално увеличаване на бюста.

 

Асиметрично

Асиметрично деколтеИдеално за асиметрични черти и различна височина на раменете. Асиметричното деколте може да е с или без ръкав.

Подбери го така, че откритата част да е върху по-привлекателната ти област. Това може да е по-красивият ти профил или пък по-изправеното ти рамо.

Този стил деколте може да бъде използван от всички, особено от онези, които имат креативен стил на обличане. Асиметричните деколтета внасят много интерес и артистичност в облеклото.

Прочети: Различните стилове на обличане – какъв наистина е твоят стил?

 

Закачено деколте

Закачено деколтеВсеки път се чудя как да назова това деколте. То е високо и е характерно за дрехи без ръкави. Специфичната му форма, която започва под мишниците и върви диагонално нагоре към врата, около който се закача.

Дамите със Силует V най-накрая получават разрешението да носят някакво деколте и това е закаченото, защото то стеснява раменете.

Трябва да се избягва от дами с тесни и паднали рамене, защото само ще подчертае неприятно тези дадености. Но пък правите и квадратни рамене могат да спечелят много точки от закаченото деколте.

Прочети: Избор на бански – кои модели да търсиш?

 

Поло

ПолоАко си с къс и/или широк врат, полото не е за теб. Дрехи с поло седят добре само на дълги и тънки вратове.

Тук формата на лицето ти не играе кой знае каква роля, затова полото може да бъде използвано от всички лица. Имай предвид, че то подчертава лицето доста, защото е високо деколте.

Дамите с малки гърди също могат да се възползват от уголемяващия ефект върху бюста на полото.

Има различни вариации на полото и, ако много тясното и високо ти е неудобно, можеш да избереш по-паднало и ниско поло.

Прочети и:

Тест – Какъв е твоят силует и как да се обличаш според него?

Къде са твоите балансиращи точки и как ти помагат при избора на деколтета и гердани?

Различните стилове на обличане – какъв наистина е твоят стил?

Е, какви деколтета предпочиташ ти? Сподели в коментарите какви деколтета предпочиташ и имаш в повече в гардероба си.

Ако тези съвети са ти интересни и полезни, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *