Извити линии в облеклото

Линиите в облеклото. Част четвърта. Извити линии

По извитите линии окото се движи наааай-баааавноооо и заради това те са най-разширяващи, образуват обем и пространство.

Извитите линии омекотяват и създават усещане за нежност. Те са приветливи и някак ти се иска да ги докоснеш. Просто са приятни за окото.

Извити линии можеш да срещнеш в дрехите под формата на панделки, пухкавостта на материала, заоблени и извити принтове (като точките), подплънки, кройката на ръкави като „буфан“, дантели, как пада материята, драперията, наборите. Те могат да се използват за местата, които трябва да подчертаеш и да им придадеш малко повече обем.

Линиите в облеклото извити линии

Можеш да прилагаш извити линии, за да придадеш повече женственост на силуета си.

Ако си със силует I, V  или А, с правилно използване на извити линии можеш да придадеш обем на местата, които имат нужда от такъв.

Линиите в облеклото извити линии

Наборите около деколтето могат визуално да уголемят бюста ти. Една панделка на врата ти, ще привлече вниманието към лицето ти, а широкият ханш или липсата на талия ще бъдат игнорирани.

Линиите в облеклото извити линии

Пухкавата материя на полата ти, ще ти придаде нужния обем в тази област, за да балансираш широките рамене, примерно (за силует V говорим, ама и за I е добре, защото ще придадат повече обем на тясната фигура).

Линиите в облеклото извити линии

Извитите линии карат погледа да се задържи по-дълго върху тях и там той си почива, движи се много по-бавно и изследващо от рязкото движение при вертикалните и дори хорионталните линии. Използвай извитите линии там, където искаш да привлечеш вниманието и областта да изглежда по-интересна.

Повече за линиите в облеклото можеш да прочетеш в следните съвети:

Хоризонтални линии

Вертикални линии

Диагонални линии

 

Прочети и:

14 вида деколтета и тяхното приложение.

Как да съчетаваш различни материи и текстури?

Принципи на координацията – обем, форми и линии

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *