Линиите в облеклото. Част втора - Вертикални линии ~ Advanced Style Advice

Линиите в облеклото. Част втора – Вертикални линии

Продължавам с уроците за линиите от предния път, като сега ще ти разкажа за вертикалните линии. Ако случайно си пропуснала предния урок, можеш да прочетеш тук за хоризонталните линии, които бяха описани в първата част.

При вертикалните линии работим за издължаване и стесняване.

Очите ти се движат бързо нагоре и надолу по вертикалните линии, за разлика от бавното придвижване при хоризонталните. Използвай ги на местата, които искаш да издължиш и стесниш.

Вертикалните линии са по-ограничаващи и затварящи.

Те се забелязват след хоризонталните линии. Имай го предвид при избора на шарки тип каре. Колкото и да са притъпени хоризонталните линии, а вертикалните да изпъкват, окото винаги ще търси първо хоризонталните.

Вертилакни линии и хоризонтални линии

Можеш да откриеш вертикални линии в закопчаването на дрехите, циповете, шевовете, ръбовете. Вертикални линии са също плисетата и рипсените материи.

Един от начините да създадеш вертикални линии с облеклото си, е като използваш колоната от цвят.

Ако добавиш хоризонтална линия сред вертикални такива, тя веднага ще привлече вниманието и ще изпъкне.

Вертикални линии

Сега сигурно ще ме питаш,

„А кога вертикалните линии са разширяващи?“

Когато са разположени широко една от друга. Тогава окото почва хоризонтално да проследява това разстояние. Ако линиите са в различен цвят, също ще разширяват. Контрастът между вертикалните линии, било то в цветовете или ширината им, ще създаде усещането за по-голямо пространство. Защото окото се движи по хоризонтала (така – тиииииии), търсейки следвашата вертикална линия.

Вертикални линии разширяване

Използваш ли съзнателно вертикални линии в облеклото си, за да постигнеш определен ефект? Споедли в коментарите какво правиш точно.

Ако тези съвети са ти харесали и искаш повече хора да научат за тях, сподели ги с бутоните долу.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *