Skip to content

Материи и текстури – кои са подходящите за теб?

Смесването на различни материи и текстури придава интерес на облеклото и е готин стилен подход, за който можеш да прочетеш тук. А сега ще ти обясня как правилно да подбираш материите и различните текстури на дрехите в гардероба си. 

Цялата философия при избора на правилните платове се крие в твоята визия. Да – да не повярваш, нали? Хайде да видим какво точно да съобразяваш при избора на различни материи и текстури. 

 

Кожата на лицето 

Според това, как изглежда кожата ти, тя може да бъде – гладка, матова, с бръчки, блестяща, с лунички или някакви петна, тънка, грапава и т.н. Всяко едно определение веднага ти дава насока кои материи и текстури са най-подходящи за теб. 

Ок, ще те насоча още малко. Да речем, че кожата ти лесно се омазнява и лъщи, т.е. има блясък. Тогава, мила стилна читателко, най-подходящите материи за теб са тези с някакъв блясък – сатенени, с пайети или метални нишки дори.  

материи и текстури според кожата

Гладката матова кожа хармонира с гладки материи без блясък. Тази с петна, лунички и бръчки се съчетава добре с шарени платове, които също като кожата имат някаква динамика. 

При грапава кожа е добре да избягват много гладките текстури, а да се изберат по-груби и неравни материи. Тънката кожа хармонира с  леки, ефирни материи, докато по-тежките и сурови материи биха я натоварили. 

 

Структурата на косата 

Много се радвам, когато виждам как някоя дама несъзнателно подбира материите и текстурите на облеклото си спрямо косата си. Много къдрави жени са привлечени от по-обемните и пухкави платове, които им седят прекрасно. 

Къдравата коса си хармонира перфектно с всякакви едри плетки, засукани и завъртени детайли. Но правата коса също може да се възползва от по-бухналите текстури, важното е да не са рунтави и заоблени, а по-скоро прави и гладки. 

В повечето случай къдравата коса е суха и няма такъв блясък като правата. Същата е разликата между русата и кестенявата/черната коса. Затова по рекламите на шампоани за блясък виждаш по-често дами с тъмна коса. 

материи и текстури според косата

Та, идеята ми е да ти обясня, че жените с бляскава права коса могат да заложат на материи с блясък и изчистена, гладка текстура, а тези с къдрава могат да експериментират с различни пухкави матови материи. Русите да внимават с блясъка, защото той може да подчертае липсата на такъв на тяхната глава. 

 

Черти на лицето 

Ако си чела внимателно до тук, тази точка ти е вече ясна. Дамите с по-остри и прави черти е добре да залагат на материи и текстури, които са, естествено – гладки и изправени. Ако си търсиш палто с яка с косъм, което да хармонира на острите ти черти, нека кожата е с прав издължен косъм, не къдрава или с някакви кръгли шарки. 

Имаш заоблени черти на лицето? Пуловерите с топчести плетки или якета с овча кожа (която е къдрава) са създадени за теб. Всякакви извивки по материята и текстурата биха ти седели подходящо. 

 

Искам само да ти дам още един важен съвет и той касае избора ти на шал. Когато избираш такъв аксесоар, е препоръчително да го съобразиш с кожата, косата и чертите си. Шалът се разполага в непосредствена близост до лицето ти и правилният му подбор е от огромно значение за излъчването ти. 

Още за шаловете съм те съветвала тук.

И в заключение да кажа, че използвайки противоположните на твоите черти, коса и кожа характеристики при избора на материи и текстури, ти създаваш контраст, който действа силно подчертаващо на разликата. Така че, следващия път, когато се чудиш дали да си вземеш гладка, блестяща или пухкава материя се запитай какъв ефект искаш да постигнеш. 

Ако пък имаш нужда от персонални насоки за подходящия избор на материи и кои пасват на твоята фигура и визия, ти препоръчвам да натиснеш бутона, за да разбереш как могад а ти помогна.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: