Skip to content

6+ начина за носене на шалове през лятото

Знам, че в жегата последното нещо, за което си мислиш, е кой от всичките ти шалове да си сложиш на излизане. Има обаче начини, по които този разкошен аксесоар да стане част от ежедневното ти облекло и в най-морните дни.

Нека първо разгледаме с теб какви точно шалове ти трябват през лятото, защото не всеки модел и материя са подходящи.

Та, значи

Моделите шалове

… са фишу, дълъг тесен и голям квадрат. Фишу са онези малки квадратни шалчета, които се връзват на врата. Този модел може много лесно да се вкара в лятна употреба по няколко начина, които ще опиша след малко.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Liam & Co. (@liamandcompany) на

 

Материята на шаловете

Да, правилно си мислиш – естествените материи са за предпочитане. Търси леки, ефирни и меки шалове от памук и коприна. Избягвай изкуствените материи, защото, нали се разбрахме, че ще ни е приятно с тези шалове в жегата, няма да се тормозим допълнително.

По-долу ще видиш как можеш да използваш шалове от изкуствени материи, без да се спариш.

Шарките и цветовете

Тук си е изцяло индивидуален избор и въпрос на личен стил. По-ярките и светли цветове може да са еталон за топлите месеци, но не на всеки седят подходящо. Ако не желаеш твоят шал да е акцент в облеклото ти, нека оцветяването му се слива с това на останалата част от дрехите ти.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от 4’11“ Enjoy The Little Things? (@4_leven) на

Аааако искаш да се изфукаш със стилното си решение да носиш шал през лятото, по някой от начините, които ще ти кажа след малко, нека е ярък, нека се откроява. Но все пак нека е и в подходящите за теб цветове.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Sarah Baitamouni Rabbat (@sarahbtm) на

 

Стигнахме до прословутите начини за носене на шалове през лятото, за които те подготвям от известно време. Ето ги и тях:

Шалове на главата

За този начин съм открила 4 подначина. Пиши ми, ако си открила още някой.

 • Вързан върху ластика на конска опашка или кок. За целта можеш да използваш дълъг тесен, прав шал или фишу. Вържи шала на възел или на панделка. Добавя допълнителен обем и издължава по-тънки и къси опашки.
   
   
   
   
   
  Вижте тази публикация в Instagram.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Публикация, споделена от Shyla Davis Mitchell (@shyladenae) на

 • Вплетен в плитка. Ако косата ти е къса и с фишу ще се справиш, ако имаш дълга коса, можеш да заложиш пак на дългия, тесен и прав шал.
   
   
   
   
   
  Вижте тази публикация в Instagram.
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  …z culíku jde udělat i elegantní cop #scarf #scarfinhair #brait

  Публикация, споделена от Jana Královská (@kralovskajana) на

 • Като лента за коса. Много добра работа вършат навитите или нагънати квадратни шалове, които преди това си сгънала до триъгълник. Ако искаш отзад да виси част от шала, използвай по-голям такъв. Можеш да направиш възела и отгоре, като тогава пробвай как ще ти седи най-добре – по средата или настрани.
   
   
   
   
   
  Вижте тази публикация в Instagram.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Публикация, споделена от Rosebaye ? (@rose_baye) на

 • Като тюрбан. Тук ще ти трябва по-обемен и дълъг шал. Можеш да прикриеш цялата си коса или само част от нея. Аз лично харесвам варианта, в който задната част на главата ми е открита.
   
   
   
   
   
  Вижте тази публикация в Instagram.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Публикация, споделена от Royal House of Wraps (@royalhouseofwraps) на

За първите два начина за носене на шалове на главата можеш да избереш модели от изкуствени материи, но за следващите 2 е по-добре шаловете ти да са от памук или коприна.

Има един недостатък, за който трябва да те предупредя. Когато връзваш шал на главата си като лента, той почва да се размества при ходене. Съветвам те или да си избереш леко еластична материя или да закрепиш шала с фиби за косата си.

Шалове около врата

Да, можеш да носиш шал около врата си лятото. Ако работиш в офис и климатикът ти бие точно във врата всеки ден, ще носиш шалове, че и палтото ще си донесеш.

Но не този случай предлагам да разгледаме с теб сега. По-скоро ти предлагам едно интересно стилно решение, а именно носенето на шал като гердан.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Neckit (@neckitfashion) на

Ако усукаш един шал, той става като красиво цветно въже, което можеш да сложиш на деколтето си вместо колие. Можеш да се развихриш като добавиш и някаква висулка, брошка, значка, дори пръстен можеш да промушиш и ще избиеш рибата с тази стилна иновация!

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от H.Audrey Boutique (@haudreyboutique) на

Шалове като гривни

С фишутата се получава много готино и интересно. Увиваш фишуто няколко пъти около китката си и завързваш с малко възелче. В зависимост от материята и шарката може да седи бuнтарско, драматично и дори женствено и елегантно.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от silkadore (@silkadore) на

Пак тук заложи на естествена материя, защото китките са едно от местата, от които тялото се охлажда най-ефективно.

Шалове на чантата

Един от любимите ми начини за носене на шал лятото! Вместо да го натъпчеш в чантата, окраси я с него! Седи толкова лятно, бохемско, лежерно и стилно.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Emily Yeh (@pockyyeh) на

Можеш да подбереш специално фишу за някоя твоя любима лятна чанта и да й придадеш малко повече интерес. Дългите шалове отиват повече на по-големи чанти с дълги дръжки. Но оставям на твоята стилна преценка да избереш правилния шал за съответната чанта.

Шалове като колан

Веднага си представи дълъг, тесен шал за колан ли? Но можеш и едно фишу да си вържеш на някоя от предните гайки на панталона и ще си топ.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Monika (@4cornersscarf) на

Имай предвид, че шал в тази област ще подчертае талията и/или ханша ти. Ако не желаеш това, по-добре забрави за този начин за носене на шалове лятото.

Шал като блуза или пола

Като цяло бих ти препоръчала да пробваш да носиш шал като блуза и/или пола на почивката си на морето и на плажа. Не, че не може да си измайсториш страхотно бюстие от шал, което да си разхождаш из града, но с полата е малко по-сложно.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kat | Carrie Bradshaw Lied (@kathleen_barnes) на

Пак, не е невъзможно, зависи какъв е твоят стил и колко добре умееш да завързваш и закрепяш нескроени платове по себе си, така че да не се окажеш спонтанно гола насред пешеходната пътека, примерно.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ????? ?ü??-??????? (@handwerk_lilli) на

Ами до тук бях с предложенията за това как да вкараш в лятна употреба този иначе толкова зимен аксесоар.

В топлите месеци през годината е винаги добра идея да имаш в себе си един шал, с който да се загърнеш, ако нещо ти захладнее, ако слънцето почва много да ти пари по кожата или просто, за да си постелеш и да поседнеш на някоя полянка.

Та, те съветвам да не игнорираш шаловете лятото, а да преоткриеш тяхното приятно приложение.

Знаеш ли, че по време на консултацията Изграждане на Функционален гардероб, можем да прегледаме всички твои шалове и да ти дам конкретни професионални насоки за това как да ги използваш в облелото си и кои са най-подходящите за теб? Натисни бутона долу за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: