избор на шапка

Какво да съобразиш при избора на шапка?

Шапката е един от най-забелязващите се аксесоари, особено ако е подбрана неправилно. Една шапка може да се окаже липсващото звено в твоя тоалет, а може и да те направи да изглеждаш неадекватно и комично.

Решението ти да носиш шапка само по себе си е много смело. Но дали е правилното, ще можеш да прецениш, като прочетеш следните съвети.

Елементите на шапката

Това са короната и периферията. Сега ще ти разкажа как да използваш тези 2 елемента на шапката, така че да паснат на твоето лице и тяло.

Короната:

  • Високата корона ще те направи по-висока.
  • Ако лицето ти е късо, залагай на висока корона.
  • Дълбоката корона – тази, в която главата ти влиза изцяло, е по-подходяща за дълго лице.
  • Корона, при която има празно пространство между горната й част и главата ти, е по-подходяща за късо лице, защото ще го издължи.
  • Корона с връх (както е типа „федора“) седи по-добре на късо лице, защото му придава дължина.

Периферията:

  • Широката периферия е за високи хора. Ниските изглеждат още по-ниски.
  • Периферия с обърнати надолу краища също намалява височината на човек.
  • Обърнатите на горе краища пък правят точно обратното.
  • Широка периферия и къса корона е подходяща за дълго лице.

Шапки

Както виждаш това, което трябва да се стремиш да постигнеш с шапката си е баланс. Шапката, като аксесоар, цели да подчертае лицето ти и да го балансира. Ако имаш дълго лице и си сложиш една федора, която не можеш да изпълниш с главата си, то лицето ти ще изглежда като краставица. Пусни си и дългата права коса отстрани и човек ще се чуди къде ти започва главата и къде свършва.

Ако лицето ти е късо и нахлупиш една шапка, която хубаво да ти сплеска главата, ще изглеждаш като топлийка и дори визуално ще я смали още повече.

Прочети: Каква е формата на твоето лице- тест?

Когато си избираш шапка, пробвай да я накланяш на всякакви страни, за да видиш дали няма да ти хареса как седи по определен начин. Не винаги директно нахлупена отгоре е най-подходящото решение за теб. Пробвай назад, настрани, напред. Също пробвай различни размери.

Винаги се оглеждай в голямо огледало, когато пробваш шапки!Click To Tweet

Прочети: Как да се оглеждаш в огледалото?

Тези малки, кръгли огледалца в магазините, според мен са търговски трик, за да те накарат да си купиш шапката, независимо дали е подходяща за теб или не. Когато виждаш само шапката и лицето си, това не е достатъчно, защото не виждаш как седи на цялата ти осанка.

Прочети: Шопинг стратегии за успешни покупки.

Заради това, когато се прибереш у вас, пак пробваш шапката и се видиш на голямото ти огледало, се чудиш на избора си и повече никога не слагаш въпросната шапка. Това е и причината много жени да смятат, че не им отиват шапки.

Знам за другия ти проблем с шапките – че ти развалят прическата. Това лесно може да се разреши като при свалянето на шапката се наведеш надолу, прокараш пръсти в корените си и ги раздживиш, за да възвърнеш обема.

Шапката е най-добрият ти приятел в дни, когато косата ти изглежда супер зле. Бам – шапката на главата и проблемът е решен. Важното е да си подбрала и правилната шапка все пак, нали?

Какво е твоето мнение за шапките и какви ти отиват на теб, можеш да споделиш в коментарите 🙂

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Прочети и: 

Прическата.

Шапката идиотка – защо и как да носиш тази тенденция?

Как да разбереш дали имаш дълъг или къс врат?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *