Skip to content

Как да си избираш обици?

Изборът на обици не винаги е лесен, особено при наличието на милиарди модели на пазара. Но сега ще ти помогна със съвети как да откриваш в разнообразието най-подходящите обици за теб.

 

Като начало ще разгледаме какви са отправните точки за избор на подходящи обици.

 

Какво да съобразиш при избора на обици?

Трябва да съобразиш своя личен стил, прическата си, формата и чертите на лицето си.

Твоят стил и предпочитания играят основна роля в избора ти на обици. Ако предпочиташ изчистените класически модели, няма и да погледнеш някакви шарени, обемни и натруфени модели, нали така? Сама знаеш към кои стилове те влече, така че приемаме тази точка за разбрана.

 

Ето и как да избираш обици според прическата си:

  • При дълга и пусната коса, заложи на по-обемни и дълги модели.
  • Ако я носиш вързана, можеш да избереш както по-малки, така и по-големи обици.
  • Същото важи и за късата коса.

 

Според чертите на лицето си:

  • По-големи обици седят добре на по-едри черти на лицето.
  • Малките обици са подходящи за малки лица и черти на лицето.
  • Ако носиш очила и лицето ти е малко, заложи на по-малки обици, за да не стане претрупано в тази област.
  • При къс врат избирай модели, които не подминават края на челюстта ти.
  • Дамите с дълъг врат могат да носят много дълги обеци (до раменете, че и надолу).

 

Въпреки всичко изброено, формата на лицето ти играе основна роля в избора на подходящи обици. Затова сега с теб ще разгледаме различните модели обици, които са подходящи за съответните форми на лицето.

 

Обици за Квадратно и Кръгло лице

Квадратното и Кръглото лице са по-скоро къси и се налага да им придадем повече дължина. Всякакви модели които са издължени и теглят погледа надолу, са подходящи.

Избягвай обици, които са широки, но няма проблем да избереш дребни такива, които се побират в мекото на ушите ти. Те като цяло са перфектен вариант за всички. Но за предпочитане е да не са в много ярък цвят, а просто с блясък, за да привличат вниманието към лицето ти.

Обици за квадратно и кръгло лице

 

Правоъгълно и Издължено лице

Точната противоположност на споменатите горе лица. Ако имаш издължено или правоъгълно лице, търси модели, които да създадат повече обем настрани.

При Издълженото лице е добре да носиш модели, които са по-скоро широки, отколкото дълги и тесни. Висящите варианти могат да бъдат с по-широк край, докато при Правоъгълното лице такива обици биха подчертали много челюстта.

В такъв случай търси обички, които са по-широки в горния край и се стесняват надолу.

Обици за Правоъгълно и Издължено лице

 

Сърцевидно и Ромбоидно лице

Тъй като тези в форми на лицата имат заострена брадичка, ще трябва да я балансираме с повече обем в тази област. Най-подходящите модели са висящите, които се разширяват надолу.

Обици за сърцевидно и ромбоидно лице

 

Обици за Триъгълно лице

Най-широката част при триъгълното лице е челюстта и за да я балансираш е добре да търсиш модели, които са по-тесни и издължени. Ако си с дълъг врат, спокойно можеш да заложиш на много дълги обици.

Така ефектно ще отвлечеш вниманието от челюстта към врата и раменете ти.

Обици за Триъгълно лице

 

Овално лице

Тук идеята е да си избереш какво искаш да подчертаеш в лицето си и да си сложиш съответните обички. Ако това са очите, подбери ги в цвят, който ги кара да изпъкват (то това важи за всички лица като цяло).

В зависимост от чертите на лицето си, избери модели, които да им хармонират. Освен ако не си с драматичен стил, не ти препоръчвам да използваш много контрастни варианти.

Обици за Овално лице

Внимателно подбирай моделите обици, защото те могат много да те разкрасят или тотално да объркат визията ти. Винаги се оглеждай отдалече, за да разбереш дали стилът и формата ти седят подходящо.

 

Ако желаеш да ти дам конкретни насоки за подходящите модели обици за теб, твоята визия, спецификите на формата на лицето и фигурата ти, то Анализът на Фигурата и Визията е най-добрата консултация за теб. Натисни бутона долу за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: