Skip to content

Материи за различните стилове на обличане

Твоят личен стил оказва влияние и върху избора ти на материи. Може би си забелязала, че посягаш към дрехи от определени платове, а избягваш тотално други.

Търсенето на естествени материи нарасна в последно време, но те се прилагат по различен начин от различните стилове. Сега с теб ще разгледаме защо може да изпитваш смесени чувства, когато искаш да вкараш повече памук, например, но изгледа на памучните дрехи някак не съответства на твоето разбиране за стил.

 

Материи за Класически стил

Дамите с класически стил държат на изчистения, т.е. изгладен изглед на дрехите. Качеството е от огромно значение, затова изборът на материи за облекло е концентриран около коприна, кашмир, вълна, както и някои създадени от човека материи като Тенсел (произвежда се от целулоза).

Ако си с класически стил, то най-вероятно избягваш ленените дрехи, защото те постоянно се мачкат и с тях отива на вятъра цялото ти старание (класиците гладят дрехите си винаги). Памукът пък може да ти се струва малко прост, ако в материята не е добавен полиестер, който да го накара да задържа гладкия си облик.

 

Спокоен/Натурален стил

Тук комфортът е на пиедестал. Дамите с натурален стил не търпят дрехи от материи, които не са естествени или им създават каквото и да е неудобство.

Памукът е задължителен, като една от най-харесваните модерни материи от натуралната дама е денимът. Други платове в гардероба й са лен, който е особено предпочитан през лятото, и велур, кожа и вълна и през зимата.

Характерно е използването на текстури при материите, които могат да изглеждат малко по-груби, сурови, релефни. Избягва се гладкия, бляскав и сатиниран изглед.

 

Материи за Драматичен стил

За разлика от натуралния, при драматичния стил блясъкът е в основата на гардероба. Тук се залага на цялостния изглед, който трябва да бъде УАУ! Драматичната дама се облича, за да направи впечатление, да наложи позицията си.

Качеството отстъпва място на въздействието. Материята не е толкова важна, колкото високият контраст на съчетанията и силно изразените конструкции на облеклото.

 

Креативен стил

Дамата с креативен стил посяга инстинктивно към всякакви материи с десени, щампи, принтове. Присъствието на различни текстури в гардероба е просто задължително.

Всичкото това разнообразие се налага от нуждата да се правят необичайни и интересни комбинации, които да помогнат на личността да се изрази чрез облеклото си.

В креативния гардероб ще намериш всякакви материи от естествени до изкуствени, важното е да са отличителни. Тук има бляскав сатен, джинси, велур, кожа, дантела, шифон, разнообразни и засукани плетки… трябва да изброя всички материи, за да обрисувам този гардероб.

 

Материи за Елегантен шик

Основното определение тук е “елегантна съвременност” и дамата със стил Европейски шик държи на изчистените материи, без щампи и шарки, със съвременна кройка.

Използваните материи са меки, леки, но винаги модерни и красиви. В този гардероб можеш да намериш последните тенденции при материите, но стилът е изискан, елегантен, конструиран по последните тенденции.

 

Романтичен стил

Материите, които избира дамата с романтичен стил, са гладки и леки, меки при допир – кашмир, ангора, коприна и сатен са богато застъпени. Целта е да се създаде един приветлив изглед, който да желаеш да докоснеш, да му се порадваш.

Драпирането на материята, както и къдричките и извивките са характерни за романтичния стил. Леки, прозрачни, ефирни материи с флорални мотиви имат запазено присъствие в гардероба.

 

Бунтарски стил

Този стил включва всички изброени материи, но с някакъв дефект, забелязва се изразена емоция на неподчинение. Това често е под формата на разкъсвания, кръпки, изрязани ръкави, крачоли, джобове и т.н.

Разкъсан деним, протрита кожа, надупчен памук, бримки, мрежи, дори сатен, но в ярък цвят или с отличителна шарка са характерни за бунтарския стил. Материите имат и добавки като шипове, капси, връзки, нашивки, груби шевове.

Може да си привлечена от няколко различни по стил материи и в това няма нищо лошо, напротив. Ти най-вероятно имаш по-комплексен стил, който е съчетание от няколко. А може би влечението ти е повлияно от външни фактори и не си убедена, че е правилното?

Ако ти е неободима професионалната ми помощ в определянето на най-подходящите материи за теб, можеш да я получиш по време на консултацията Анализ на Фигурата и Визията или Анализ на Личния стил. Натисни бутона долу за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: