Skip to content

6 производни стилове на обличане

На някои дами им е лесно да назоват стила си с една дума, но за други начинът на обличане е букет от различни определения. Действително има няколко основни стилове, от които произлизат всички останали. 

Добре е да си запозната първо с първите, за които можеш да прочетеш тук, за да можеш все пак да се ориентираш каква е основата на твоя личен стил.  А сега ще ти представя някои производни начини на обличане, които са сред най-популярните и ще ти помогнат допълнително в по-точното определяне на твоя уникален стил.   

Офис стил 

Произход: Класически стил 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от CAPSULE STYLE ROOM (@capsule.vilnius) на

Тук има 2 подразделения: 
  • Официално офис облекло; 
  • Неофициално офис облекло; 
Разликата между двете се крие във формалността на дрехите. При официалното офис облекло преобладават костюми от 2 части, изчистени, едноцветни ризи. Кройките са класически, а излъчването е консервативно, но говори за увереност и професионализъм.  Бизнес кежуал (може и така да се нарече) е малко по-лежерната версия на офис облеклото, но не се стига до разпуснатост. Стилът е по-непридирчив от официалния, но е запазена офис етиката. Допускат се съчетания на дънки със сако, но дънките трябва да са изчистени и за предпочитане в тъмен цвят.   

Минималистичен стил

Произход: Класически и Елегантен шик 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от N A D I N E (@nadine_bennouna) на

За минималистичния тренд мога да напиша цяла книга. Той се утвърждава като водещ през последните години и се характеризира с изчистени прави линии и кройки, съчетанията са монохромни или от неутрални цветове. Цялостния изглед е рафиниран, без никакви разсейващи детайли и шарки.  Характерно за минималистичния начин на обличане е и минималистичният подход към гардероба, който обикновено е съставен от малко на брой, взаимносъчетаеми висококачествени дрехи. Идеята е обличането да се извършва с минимални усилия, но с доста стилен резултат.  Прочети: Капсулен гардероб – 12 дрехи с безброй съчетания  

Винтидж 

Произход: Драматичен смесен с креативен 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от Bianca Esposito (@theclosethistorian) на

Винтидж стила е отражение на носталгията по старите времена и тенденции. Винтидж вече са и дрехите от 90те. Обикновено са нужни поне 2 десетилетия, за да могат дадени дрехи от определен период да бъдат наречени винтидж.  Интересното при този стил е, че той много често седи в основата на завръщането на отминали тенденции. Винтидж стила може да изглежда много актуално, но може и да те накара да изглеждаш адски демоде.   Внимавай много тук и за най-добри резултати използвай само един винтидж елемент в облеклото си, за да му придадеш интерес и онзи забравен вайб, който искаш да възродиш.   

Бохемски стил

Произход: Небрежен, на моменти бунтарски и романтичен 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от Cotton Rose Boho (@cottonroseboho) на

Най-висшата форма на небрежност – така бих определила бохемския стил. В него се включват много хипарски мотиви, плетени дантели, свободно падащи платове, еклектични съчетания и пера, полускъпоценни камъни, мидички, висящи на дълга кожена връв.  Това е стилът на свободата и е особено подходящ за лятото и почивката ти на морето. Материите са винаги естествени – лен и памук, обикновено, като има и кожа. Всякакви висящи и хвърчащи детайли, като ресни, са добре дошли.   

Пънк и Рок 

Произход: Бунтарски 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от La Maggy Art🖤Style🦋👑 (@claudia_maggiurana) на

Тези два стила на обличане могат да се сложат под един знаменател, защото обличането е подчинено на пънк и рок течения в музиката. И в двата случая се използват тесни панталони, главно дънки, които са разкъсани по всякакви начини.   Отгоре се носят обемни кожени якета, които могат да имат всякакви детайли от шипове, нашивки, катарами, множество ципове и какво ли още не. А обувките са кубинки, грамадански, тежки кубинки тип “Д-р Мартенс”. Прическата е в пълен синхрон с облеклото и обикновено расте необезпокоявана до максимална дължина.   

Мъжкарски стил

Произход: Небрежен с елементи от мъжкото облекло
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 

Публикация, споделена от mbfw.berlin (@mbfw.berlin) на

Първото, което ми изниква са boyfriend дънките и мъжките сака, които сега са толкова модерни. При този стил на обличане, дамите заимстват доста от мъжкия гардероб.  Резултатът може да бъде и много женствен и елегантен, ако съумееш да вкараш достатъчно “дамски” елементи във визията. Това може да е подчертана талия, ярък аксесоар, нежни бижута или интересен начин на манипулация на дрехите (подгъване, връзване, загащване).    Е, кой е твоят стил? Успя ли да припознаеш своето облекло в някои от изброените?

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: