Skip to content

Какво прави брошката новия ти любим аксесоар?

Брошката е един много подценяван и позабравен аксесоар, който с огромна радост установявам, че отново се завръща като тенденция.

 

При споменаването на думата „брошка“ , в съзнанието може да ти изникнат на баба ти обсипаните в камъни и леко до извънредно кичозни брошки, с които се е кичела. Но баба ти, мила моя читателко, не е глупава жена и не случайно е ползвала повече брошки от гердани и обеци.

 

Каква е функцията на брошката?

Как каква? Да привлича вниманието, първо на първо. Второ на второ – да придава блясък, шик и игривост на иначе скучно облекло. Трето на трето – да дърпа погледа към горната част на тялото ти, разсейвайки го от онези части, които би искала да прикриеш (ти си знаеш).

 

Не ти харесват кичозните брошки?

А знаеш ли, че вече се предлагат всякакви стилове и модели брошки? Кой е казал, че една брошка трябва да е само от камъни? В момента можеш да намериш уникални минималистични брошки, брошки от благородни метали, брошки от плат или кожа, брошки от рециклирани материали, брошки от каквото ти дойде на ум. Освен това формите и моделите им са актуални, минималистични и мноооого далеч от старомодни.

 

Къде да си сложиш брошка?

Където решиш. Можеш да сложиш брошка пред последното копче на ризата си, която си закопчала до горе. Можеш да сложиш брошка на ревера на палтото или якето си, както и върху джобовете – горни – долни, ти прецени къде искаш да привлечеш погледите.

С една брошка можеш да освежиш някоя платнена чанта, шапка или шал. Оооо, за шаловете колко варианти има само – в някои долен ъгъл, някъде близо до лицето, по-далече от лицето, да използваш брошка за закопчаване…

Да, на жилетка без закопчаване също можеш да сложиш брошка, която да служи като закопчалка. Дори някаква яка безопасна игла е готино решение.

Можеш да си сложиш брошка на панталона или полата, около талията или по крачолите, защо не? Зависи каква брошка си харесаш и дали ще се връзва стилово с облеклото ти, всичко е позволено.

 

Какво да не носиш с брошки?

Най-добре ограничи бижутата. С избора на брошка няма да има нужда да слагаш колие или гердан (някои ненатрапчиви може, ама има риск от кич). Нека брошката в облеклото ти е една, особено ако е по-помпозна.

Носенето на брошки с дрехи с принтове е също сложно, но не невъзможно. Най-добре използвай шарени и гиздави брошки с едноцветни десени. Обратното е също правилно – изчистени брошки с шарени дрехи. Тя брошката винаги ще е акцентът на облеклото, защото е нестандартно (за нашите времена, преди е била нещо нормално и дори задължително) и стилно решение.

 

Защо да си набавиш брошки?

Ако искаш да си в крак с тенденциите и да покажеш стил, брошката ще ти помогне много в това начинание. Това, че е позабравена класика, прави възраждането й чрез твоето облекло знак за добра ориентация в тенденциите и модата. Дори можеш да използваш това бижу, за да разнообразиш и надградиш стила си. Все пак говорим за нов прочит на класика, а класиката винаги е стилна и модерна.

 

Бошката има още едно приложение – за корекция на деколтето. Използва се, когато деколтето ти не е подходящо избрано, а как точно става това, мога да ти покажа по време на консултацията Анализ на Фигурата и Визията. Бутонът долу ще ти даде още инфо за тази много полезна и стойностна консултация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: