Как да носим брошка

Какво прави брошката новия ти любим аксесоар?

Брошката е един много подценяван и позабравен аксесоар, който с огромна радост установявам, че отново се завръща като тенденция.

 

Само като ти кажа „брошка“ и това, което може да изникне в главата ти, са на баба ти обсипаните в камъни и леко до страшно кичозни брошки, с които се е кичела. Но баба ти, мила моя читателко, не е глупава жена и не случайно е ползвала повече брошки от гердани и обеци.

 

Каква е функцията на брошката?

Как каква? Да привлича вниманието, първо на първо. Второ на второ – да придава блясък, шик и игривост на иначе скучно облекло. Трето на трето – да дърпа погледа към горната част на тялото ти, разсейвайки го от онези части, които би искала да прикриеш (ти си знаеш).

 

Не ти харесват кичозните брошки?

А знаеш ли, че вече се предлагат всякакви стилове и модели брошки? Кой е казал, че една брошка трябва да е само от камъни? В момента можеш да намериш уникални минималистични брошки, брошки от благородни метали, брошки от плат или кожа, брошки от рециклирани материали, брошки от каквото ти дойде на акъла. Освен това формите и моделите им са актуални, минималистични и мноооого далеч от старомодни.

Ето тук можеш да прочетеш за една дама, която вкара брошките като ново допълнение към прекрасите й ръчно изработени минималистични бижута.

 

Къде да си сложиш брошка?

Където решиш. Можеш да сложиш брошка пред последното копче на ризата си, която си закопчала до горе. Можеш да сложиш брошка на ревера на палтото или якето си, както и върху джобовете – горни – долни, ти прецени къде искаш да привлечеш погледите.

С една брошка можеш да освежиш някоя платнена чанта, шапка или шал. Оооо, за шаловете колко варианти има само – в някои долен ъгъл, някъде близо до лицето, по-далече от лицето, да използваш брошка за закопчаване…

Да, на жилетка без закопчаване също можеш да сложиш брошка, която да служи като закопчалка. Дори някаква яка безопасна игла е готино решение.

Можеш да си сложиш брошка на панталона или полата, около талията или по крачолите, защо не? Зависи каква брошка си харесаш и дали ще се връзва стилово с облеклото ти, всичко е позволено.

Чудиш се как ще изглежда новата ти брошка върху шапка? Разбери как да си избереш шапката тук.

 

Какво да не носиш с брошки?

Най-добре ограничи бижутата. С избора на брошка няма да има нужда да слагаш колие или гердан (някои ненатрапчиви може, ама има риск от кич). Нека брошката в облеклото ти е една, особено ако е по-помпозна.

Носенето на брошки с дрехи с принтове е също сложно, но не невъзможно. Най-добре използвай шарени и гиздави брошки с едноцветни десени. Обратното е също правилно – изчистени брошки с шарени дрехи. Тя брошката винаги ще е акцентът на облеклото, защото е нестандартно (за нашите времена, преди е била нещо нормално и дори задължително) и стилно решение.

Ето тук можеш да прочетеш повече за принтовете.

 

Защо да си набавиш брошки?

Ако искаш да си в крак с тенденциите и да покажеш стил, брошката ще ти помогне много в това начинание. Това, че е позабравена класика, прави възраждането й чрез твоето облекло знак за добра ориентация в тенденциите и модата. Дори можеш да използваш това бижу, за да разнообразиш и надградиш стила си. Все пак говорим за нов прочит на класика, а класиката винаги е стилна и модерна.

 

Сподели в коментарите дали, какви и къде използваш брошки в облеклото си.

 

 

2 thoughts on “Какво прави брошката новия ти любим аксесоар?

  1. Голям любител съм на брошките, никога не съм ги намирала старомодни и отживели и имам голяма колекция. Любовта си към тях съм наследила от баба ми и след като почина ги наследих всичките. Нося ги с голямо удоволствие и не ме интересува дали някой ще ги сметни, че са стари или демоде. това е един от любимите ми аксесоари и смело мога да кажа, че брошките от времето на баба ми са много по-качествени и по-красиви отколкото тези, които се предлагат сега по магазините .

    1. Зоя, благодаря ти за този страхотен коментар! Абсолютно си права, че брошките от едно време са много стилни и качествени. За съжаление ни обраха апартамента и взеха всичките страхотни бижута на баба, които тя ми беше завещала. Имаше страхотни брошки, гердани, пръстени… Сега все още не мога да намеря подобни бижута. Радвай се на брошките си и ги носи с увереност! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *