Skip to content

Какво прави брошката новия ти любим аксесоар?

Брошката е един много подценяван и позабравен аксесоар, който с огромна радост установявам, че отново се завръща като тенденция.

 

Само като ти кажа „брошка“ и това, което може да изникне в главата ти, са на баба ти обсипаните в камъни и леко до страшно кичозни брошки, с които се е кичела. Но баба ти, мила моя читателко, не е глупава жена и не случайно е ползвала повече брошки от гердани и обеци.

 

Каква е функцията на брошката?

Как каква? Да привлича вниманието, първо на първо. Второ на второ – да придава блясък, шик и игривост на иначе скучно облекло. Трето на трето – да дърпа погледа към горната част на тялото ти, разсейвайки го от онези части, които би искала да прикриеш (ти си знаеш).

 

Не ти харесват кичозните брошки?

А знаеш ли, че вече се предлагат всякакви стилове и модели брошки? Кой е казал, че една брошка трябва да е само от камъни? В момента можеш да намериш уникални минималистични брошки, брошки от благородни метали, брошки от плат или кожа, брошки от рециклирани материали, брошки от каквото ти дойде на акъла. Освен това формите и моделите им са актуални, минималистични и мноооого далеч от старомодни.

Ето тук можеш да прочетеш за една дама, която вкара брошките като ново допълнение към прекрасите й ръчно изработени минималистични бижута.

 

Къде да си сложиш брошка?

Където решиш. Можеш да сложиш брошка пред последното копче на ризата си, която си закопчала до горе. Можеш да сложиш брошка на ревера на палтото или якето си, както и върху джобовете – горни – долни, ти прецени къде искаш да привлечеш погледите.

С една брошка можеш да освежиш някоя платнена чанта, шапка или шал. Оооо, за шаловете колко варианти има само – в някои долен ъгъл, някъде близо до лицето, по-далече от лицето, да използваш брошка за закопчаване…

Да, на жилетка без закопчаване също можеш да сложиш брошка, която да служи като закопчалка. Дори някаква яка безопасна игла е готино решение.

Можеш да си сложиш брошка на панталона или полата, около талията или по крачолите, защо не? Зависи каква брошка си харесаш и дали ще се връзва стилово с облеклото ти, всичко е позволено.

Чудиш се как ще изглежда новата ти брошка върху шапка? Разбери как да си избереш шапката тук.

 

Какво да не носиш с брошки?

Най-добре ограничи бижутата. С избора на брошка няма да има нужда да слагаш колие или гердан (някои ненатрапчиви може, ама има риск от кич). Нека брошката в облеклото ти е една, особено ако е по-помпозна.

Носенето на брошки с дрехи с принтове е също сложно, но не невъзможно. Най-добре използвай шарени и гиздави брошки с едноцветни десени. Обратното е също правилно – изчистени брошки с шарени дрехи. Тя брошката винаги ще е акцентът на облеклото, защото е нестандартно (за нашите времена, преди е била нещо нормално и дори задължително) и стилно решение.

Ето тук можеш да прочетеш повече за принтовете.

 

Защо да си набавиш брошки?

Ако искаш да си в крак с тенденциите и да покажеш стил, брошката ще ти помогне много в това начинание. Това, че е позабравена класика, прави възраждането й чрез твоето облекло знак за добра ориентация в тенденциите и модата. Дори можеш да използваш това бижу, за да разнообразиш и надградиш стила си. Все пак говорим за нов прочит на класика, а класиката винаги е стилна и модерна.

 Сподели в коментарите дали, какви и къде използваш брошки в облеклото си.

 

 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен