Skip to content

Аксесоари от глава до пети – от шнолите до гривните за глезени

Днес ще ти разкажа кои са най-модерните аксесоари, с които можеш да се разкрасиш от главата до… глезените, айде, не е чак до петите, добре.

Тук е моментът да ти напомня един любим цитат на иконата Коко Шанел – „Преди да излезеш от вкъщи, погледни се в огледалото и свали едно нещо от себе си“. Сещаш ли се за какво говоря?

Добре, значи сме се разбрали относно елегантния ти вид и мога без притеснение, че ще прекалиш, да ти представя тенденциите в аксесоарите. Почваме от главата.

Шноли с перли.

Кажи ми честно, случайно да не си забелязала вече този тренд? Фиби, шноли, фуркети, всички щипки за коса са с перли във всякакви големини.

Най-популярни са шнолите в правоъгълна и триъгълна форма.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sincerely_Danicka (@sincerely_danicka) на

Тази тенденция изглежда много нежен, елегантен и приложим вариант, но истината е, че не е подходяща за всеки. Размерите на тези шноли са доста уголемени.

Това може да доведе до ситуацията, в която не „Пенка носи модерна шнола с перли“, ами „Модерна шнола с перли си е сложила една Пенка“, сещаш ли се?

В бутика Happy Dreamers, за който съм ти споделила тук, можеш да отидеш да пробваш как ти седят на живо тези шнолки.

Подбери вариант, който ще хармонира с чертите ти. По-едри черти (големи очи, плътни устни, широка челюст или изцяло по-голямо лице) ще си паснат перфектно с модерните шноли с перли.

Ако имаш по-деликатна структура на лицето, избери модели, които са едноредни, по-тънки и нежни.

Прочети: Каква е формата на товето лице – Тест?

Диадеми.

Добре позабравеното старо е отново на мода. Най-популярните в момента са обемните меки диадеми подходящи за дами с по-едри черти на лицето. Но, ако структурата на главата и лицето ти не позволяват, спокойно можеш да заложиш и на нещо по-нежно и леко.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от FROST (@frost.ph) на

Такива са диадемите с камъчета, перлички или малки панделчици в някой край. Във всички случай диадемата е много добър помощник в ситуацията „косата ми преживява емоционален срив днес“.

И не се притеснявай, че ще изглеждаш като ученичка. Модерните диадеми са дръзки и изискани, моделите са такива, че джобните за закуски не биха стигнали за подобно бижу. Диадемата не е задължително да е безбожно скъпа, но усещането да е за благосъстояние.

Гривнички за глезена.

Оп, още един завърнал се тренд от преди 20 години. Помня, че имах някъде една гривничка от Ейвън си я бях взела за глезена, даже беше в комплект с пръстенче. Много шик.

Този аксесоар сега има няколко варианта. Единият е тънки златни гричвнички, носят се по 2-3 наведнъж и седят много нежно. Може да се спреш и на вариант със само една тънка златна гривничка около загорелите ти глезени.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от D O S A E S (@mariadosaes) на

Другият вариант е малко по-обемен, но много красив и морски – гривничка за глезена от мидички. На което и да се спреш, знай, че вниманието ще бъде насочено към глезените ти. Ако не желаеш да ги подчертаваш, по-добре не им добавяй аксесоари.

Прочети: Дебели глезени – какви обувки да избера?

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Beach-each (@beach.each) на

Съветвам те да не прилагаш всички изброени трнденции при тези аксесоари наведнъж, а да си избереш един от тях. Това, разбира се, само ако си одобрила някой и ще ти служи за освежаване на стила ти. Аз, например, за сега съм пас.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: