Skip to content

Защо са ти нужни тестери и как да ги получиш

Пазаруването на козметика и парфюми е малко по-различно от това на дрехи. Пробването на една рокля в магазина може веднага да ти покаже дали тя ти седи добре.

За да разбереш дали дадена козметика или парфюм са подходящи за теб, е нужно малко повече време и няколко нанасяния, които да ти покажат как реагира кожата ти.

Вземането на тестери е най-добият начин да разбереш дали дадена козметика или парфюм са за теб. Те съдържат малко количество от продукта, което може да ти стигне за няколко дни, през които да го използваш и да можеш да наблюдаваш ефекта.

Често обаче продавачките не дават тестери по една или друга причина. Може да е, защото просто нямат, свършили са.

Пък и не е много тактично да влезеш и да изискаш веднага тестери, защото се предполага, че трябва да си купиш нещо, а не да идваш за безплатни материали.

Ето тук е разковничето. За да получиш, трябва да дадеш.

Когато влизам в дрогерията или парфюмерията и просто разглеждам, продавачките идват да ми помогнат при избора като ми дават информация за продуктите.

Обаче, кажа ли, че искам да си купия нещо (независимо дали е от категорията, която разглеждам в момента), играта се променя. Колкото по-продължителен и приятелски става разговорът помежду ни, с толкова повече тестери си тръгвам.

Защото, замисли се само, няма ли да ти е приятно да дадеш на приятна дама, която оценява усилията ти да й помогнеш, няколко тестерчета, за да я спечелиш като клиент и следващия път, когато има нужда от козметика или парфюм, да дойде да си побъбрите пак така приятно и иначе скучният ти работен ден да бъде осмислен?

Никой не харесва нахалниците, нито използвачите.

Така, че следващия път, когато искаш да си вземеш козметика или парфюм, но предпочиташ да си набавиш и тестери, следвай тези правила:


1. Влизай поздравявайки, така че да те забележат от вратата

Ама не да викаш, нали. Едно мило „Добър ден“, подплатено с усмивка и контакт с очи, е сигурен знак за персонала, че ти влизаш, за да пазаруваш и очакваш тяхната намеса.

2. Винаги имай предвид нещо, което да си купиш в крайна сметка

Може да е просто молив за очи, крем за ръце или лак за нокти, нещо дребно, няма значение. Важното е да разберат, че ще оставиш там някакви пари.

3. Бъди любезна и лъчезарна

Дамата срещу теб си върши работата. Както на теб ти е неприятно да киснеш в офиса, така и на нея й е писнало цял ден да кибичи там и да се сблъсква с кисели физиономии. Бъди носителят на доброто настроение и за двете. Все пак отиваш да ти дават. Дай и ти (освен пари) ?

4. Задавай въпроси, но не до безкрай

Тя, жената ще ти обясни подробно, но не очаквай Power point презентация с диаграми и графики. Понякога дамата е още нова и не може да ти даде толкова изчерпателна информация. Идеален момент да се възползваш, да я разбереш и подкрепиш, така ще се сближите повече и ще получаваш бонус тестери. 

5. Проявявай силен интерес към нещата, за които искаш да получиш тестери

Обясни колко биха ти били от полза, но се чудиш дали наистина са за теб. Ами, ако получиш някаква нежелана реакция?

6. Разкажи за твой проблем с дадена козметика или парфюм

Как от нещо си се обринала, ползвала си няколко дни и на следващия си видяла ефекта, харесало ти е първоначално, но после си се разочаровала, а си дала солидна сума и сега седи неизползвано в банята. Така тя ще може да се ориентира какво да не ти предлага и кое е подходящо за теб.

Понякога просто попадаш на кофти продавачка (или денят й е такъв, хора сме, случва се). Тогава най-добре се откажи от пазаруването в този магазин и отиди в друг. Или се върни след няколко дни.

Но запомни, че винаги можеш да обърнеш ситуацията в своя полза. Всеки харесва усмихнатите и приятни хора, дори, когато му е тъпо и сдухано. Даже тогава точно една ведра усмивка от непознат, може да промени коренно настроението ти.

А как да се отблагодариш на такъв един човек, че ти е оправил деня? Даваш му бонус – допълнително намаление или тестери. Толкова е лесно!

Хайде сега, усмихни се, намисли си какво ти трябва и заминавай на приятен разговор за козметика в дрогерията или парфюмерията.

Ако си приложила някои то съветите, можеш да споделиш в коментарите какъв е резултатът 🙂

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Защо са ти нужни тестери

Ако тези съвети са ти харесали, не се колебай да ги споделиш с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: