Skip to content

Как да изберем подходяща дреха за подарък?

Да избереш дреха за подарък си е рисковано. Много неща може да се объркат – размер, кройка, цвят, материя. Но най-неприятно е да не нацелиш стила на човека.

Подаряваш дрехата опакована, човекът я изкарва, вижда я и се усмихва едно такова насила, опитвайки се да събере цялата си тактичност, уважение и израз на радост. Но ти разбираш, че си сбъркала и това сигурно е последният път, в който виждаш този човек в близост до тази дреха.

Ако, въпреки всичко си, се спряла точно на дреха за подарък, ще трябва да ти дам няколко съвета, които ще ти помогнат да видиш по лицата на близките си искрени усмивки, сълзи от радост, силни прегръдки от любов и благодарност.

Разбери размера

Това може да стане много, ама много лесно. Отваряш гардероба и преглеждаш етикетите. Ако няма как да разглеждаш гардероба на човека, помоли негов близък да се разрови и да ти даде отчет. Докато си още там, ще трябва да разбереш и

Цветовете, които харесва

Искам тук много да се съсредоточиш и да отвориш всичките си чакри, за да поемеш дълбоко и завинаги тази информация. Готова ли си? Купувай дрехи и аксесоари в цветовете, които харесва човекът, не в тези, които ти харесват на теб! 

Една от основните причини дрехите, които подаряваш да не се харесват, е, защото ги подбираш спрямо своята любима цветова гама, а не тази, която харесва човекът, за когото ги взимаш. 

Прегледай какви цветове се харесват от тази личност и подбери идеалната дреха за подарък в съответстивие с неговата любима палитра.

Стилът

Какъв стил дрехи предпочита този човек? По-екстравагантни ли, по-семпли ли, спортни или елегантни? Още си в гардероба, да ти напомня. Така че рови, вади и разглеждай какви ги носи тази личност. Но не рови много надълбоко, защото там ще откриеш нещата, които са били подарявани, но не се носят.

Сега ще ти дам няколко съвета как да пропуснеш последните 2 съвета (за цветовете и стила).

Отиди на шопинг с този човек

И наблюдавай внимателно какво заглежда, какво си харесва. Деликатно се приближи до него, когато се спре на дадена дреха и го питай – „Това ли си хареса? Защо не го пробваш?“. Този въпрос ще ти даде много насоки, защото човекът ще започне да обяснява какво му харесва и какво не. Ако нищо не каже, значи не му харесва и това е. Запомни коя е въпросната дреха и не му купувай подобни за подарък. 

Ако ти видиш нещо, което мислиш да вземеш на този човек като подарък, му го покажи и го питай – „Това харесва ли ти?“. Ей така, небрежно. По рекацията можеш да разбереш дали си заслужава да го взимаш или не.

Директно го питай

Искам да ти взема дреха за празника. Какво би искал/а да ти подаря?“ – да, точно така, право в целта. Ако човекът още не знае какво иска, го помоли да разгледа, да си помисли и да прецени. Тогава може да му предложиш да отидете на шопинг и да разгледате какво има по магазините, без да се правиш на детектив.

Пази касовата бележка

Колкото и да си се старала да подбереш най-подходящата дреха за подарък на определен човек, съществува реална възможност да не му хареса чак толкова. Тогава влиза в употреба касовата бележка, с която дрехата може да бъде заменена.

В магазина няма връщане на пари, можеш само да замениш купеното. Ако пазаруваш онлайн, можеш да върнеш дрехата и да си получиш парите обратно, които можеш да използваш за друг подарък.

Ееее, голяма работа, че ще върнете подаръка. После пък ще дойде нещо, което човекът наистина харесва (консултирай се с него, нали).

 

Заключение

Понякога в лудницата около някой празник, забравяме, че подаръкът се прави от теб за другия. Т.е. ти трябва задължително да съобразиш неговите предпочитания. 

Мисли какво би направило този човек щастлив, какво му харесва и какво би носил с удоволствие. Забрави за себе си и това, какво ти харесваш и би искала да имаш. Мисли само за човека, на когото ще подаряваш подарък.

Дреха за подарък е много добро решение, защото всеки има нужда от нещо ново, хубаво и приятно за носене, пък и това е един от най-практичните подаръци. Всеки път, когато подарената дреха се носи, тя ще напомня на носещия за човека, който му я е подарил и ще събужда приятни емоции, изпращайки добра енергия в негова посока. А това е смисълът на подаръка, нали?

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: