Skip to content

Какво съветват мъжете – Фон дьо тен в огромни количества.

„Сузана, трябва да напишеш статия за жените, които си слагат супер много фон дьо тен! Много е неприятно, защото той остава следи навсякъде – по дрехи, телефони, и седи като маска. Особено, ако са с мазна кожа, става още по-зле. Лъщи, седи едно такова мазно и отвратително“

Тежкият дневен грим е тема, която се разисква от много време. И наистина много жени се мацат като за дискотека или нов видеоклип на известна поп-звезда.

Но защо наистина го правят?

Използването на фон дьо тен не винаги е просто суета, а необходимост. Някои жени имат проблемна кожа, а професията им, например, налага да изглеждат добре. Тогава макиажът прави чудеса. Да, ясно е, че наплескването на проблемната кожа с продукт, който запушва порите и може да вложи ситуацията още повече, не е ок.

Какво да направиш, когато си пламнала цялата и това влияе пагубно освен на външния ти вид, на самочувствието и настроението?

Само да се разберем – има пламване и пламване. Едно е кожата ти да е акнетична, друго е да ти излезе една пъпка преди онези дни от месеца и ти да изгубиш разсъдъка си. Да те тресне ПМС-то и да се наклепеш до ушите с високо покривен фон дьо тен, контуриращи продукти, коректори, хайлайтери, блъшове, ружове, бронзанти и накрая да затапиш с една пудра за „велурен ефект“ на цялото одеало от грим, с което си покрила въпросната пъпка.

Много опасно става, когато вземе, че ти хареса (а и имаш достатъчно време) да се клепотиш като балерина за премиера на Балшой театър (повярвай ми те се ГРИМИРАТ яко, но там е наложително). Та взима, че ти харесва и почваш всеки ден да се мацаш, защото изведнъж разбираш, че само така можеш да прикриеш всички „недостатъци“ по кожата си и да изглеждаш добре.

Дааа, фон дьо тенът прави кожата ти да изглежда равна, тена ти равномерен, без никакви петна, сенки под очите, пъпчици, красиви природни дадености, които ти смяташ за грозни (като лунички). Но бива ли всеки ден ти да задушаваш кожата си по този начин, да я правиш още по-проблемна (запушваш порите още повече) и реално да влошаваш състоянието й, като стигнеш до момент, в който без як грим не можеш да излезеш от вас?

 

Какво е решението?

Ако имаш хормонален или някакъв дерматологичен проблем, ами отиди на лекар! Стига си си влошавала положението с тоя макиаж. Даваш лудите пари за фон дю тен, месец след месец, а нямаш време да отидеш при експерт, който да определи от какво се нуждае тази твоя кожа. Лекарят ще ти каже какво лечение е най-подходящо.

Там е работата, че много жени с такива проблеми решават, че няма да могат да понесат няколко месеца, за да се излекуват, защото кожата им ще изглежда супер зле през този период. Някак везната на правилната преценка при тях е развалена и цял живот хубава кожа без проблеми е по-неприемливо от всекидневно клепане с боя върху пицата, в която се е превърнало лицето им.

Какво влияе на кожата на лицето ти?

Всичко.

За да имаш хубава кожа, е нужно не само да я поддържаш на повърхността с правилните продукти и ритуали. Трябва да се храниш добре, да подбираш какво слагаш в стомаха си, колко вода пиеш (не течности – ВОДА!), да се движиш редовно и по много и да се наспиваш. Целият ти лайфстайл се отразява на кожата ти.

Ясно, че не винаги това е възможно в днешно време, но малко от малко се опитай да направиш нещо за своята, личната ти кожа, която покрива твоето тяло и само ти отговаряш за нейното състояние. Тя не е отделна единица, а част от цялото, наречено с твоето име. Не можеш да я затапиш там да мълчи, когато тя крещи, че не правиш нещо като хората с организма си. Или ти така по принцип се справяш с проблемите си?

 

От къде да започнеш да се справяш с проблемната си кожа?

Първо отиди на дерматолог, ако проблемът е наистина повече от просто лек обрив преди цикъл. Козметичка не би трябвало да може да ти помогне или поне добра и съвестна такава няма да почне да ти стиска лицето безразборно, а ще те прати на лекар. Такива проблеми не се решават в козметичния салон. Там освен дълбоки белези, друго няма да си докараш.

Сложи пак на везната – няколко месеца лечение и цял живот хубава кожа или перманентен обрив и главата в пясъка (или в кацата с фон дьо тен).

 

Възможни алтернативи.

Прогресът е навсякъде, козметиката не прави изключение. Вече има доста леки и приятни заместители на любимия ти фон дьо тен. Това са BB – кремът и CC – кремът.

BB е абревиатура за „Beauty Balm“. Измислен от немска дерматоложка, чиято цел била да създаде продукт, който да защитава и покрива кожата, но да не е тежък като фон дьо тена. Освен това, този ВВ крем се използва по препоръка след тежки пилинг процедури .

Балсамът за красота е предназначен за хидратация на кожата и има лек покривен ефект. Идеален за всекидневна употреба от дами с незначителни кожни недостатъци и по-скоро нормална до суха кожа. Придава блясък и изравнава нежно тена.

CC пък седи за „Colour Correcting“ – коригиращ цвета. За разлика от ВВ-крема, CC ти дава по-добро покритие и е предназначен за по-мазна кожа, защото има по-лека немазна структура. А и слънцезащитният фактор е голям плюс.

Има и DD (слънцезащитен предимно), ЕЕ (ексфолиращ), PP (слага се за база) кремове. Очакваме скоро цялата латинска азбука да бъде включена в тази серия леки покривни продукти за лице и деколте.

 

Та, съветът на мъжа си е много уместен.

Ти уж се мацотиш, за да му направиш добро впечатление, да те хареса, а той не спира да гледа омазаната с паста в телесен цвят яка и не може да спре да си представя какво ли се крие зад всичкото това боядисване. А и на сутринта ще трябва да сменя чаршафи, да ги носи на химическо, защото то това мазното не се пере, после да ги взима от химическото – само усложнения, с които един мъж не би желал да се занимава.

И после- „Ама що не ми звъни?“. Ами, защото още не си е изпрал чаршафите от фон дьо тена ти при последното ви виждане! Или е намерил някоя по-ненагримирана и цапаща всичко, докоснало се до лицето й. Защото един мъж, ако те харесва, няколко пъпки няма да го спрат да те пожелае, но омазаните с бежова паста дрехи определено не му палят либидото.

Още мъжки съвети можеш да прочетеш тук.

А ето тук съм съветвала за други прекалявания в макиажа.

Кажи сега, ти прекаляваш ли с употребата на фон дьо тен? Използваш ли някой друг продукт и как се грижиш като цяло за кожата на лицето си?

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: