Skip to content

Какво ти пречи да изглеждаш добре? Няколко съвета за изправяне на стойката

Ти си една прекрасна дама. Имаш стил, грижиш се за външния си вид, обличаш се модерно и с вкус, но има нещо, което ти пречи да изглеждаш перфектно.

Погледни се в огледалото, без да се напрягаш. Сега се обърни настрани. Виждаш ли това, което виждам и аз (без да съм до теб)?

Стойката ти, мадам, стойката!

Я се изправи! Раменете назад и надолу, гърдите напред, без да прекаляваш. А така. Сега как е? Малко напрягащо, нали? Усещаш ли как те дърпат разни неизползвани мускули? Ще е добре да ги вкараш в действие, ако изправянето на стойката е сред новите ти приоритети.

Когато, се изгърбваш, ти всъщност отпускаш тежестта си върху гръбнака и по този начин той се натоварва и започва да се изкривява (само да уточня, че в статията не говоря за вродените и тежки заболявания при изкривяване на гръбначния стълб). Неправилната стойка в днешно време е резултат главно от седенето на бюро.

Не може по цял ден да си изпъната като струна на тоя стол, нали? Но, както си я придобила, така можеш да я поправиш и това е наистина важно за теб, не само за подобряване на това как изглеждаш, а и за здравето и самочувствието ти.

Когато птица ти е кацнала на челото – какво още ти пречи да изглеждаш добре?

Тъй като и аз страдам от същия проблем, реших да търся решения за изправяне на стойката. Ето до какво стигнах.

Вземи си от онези големи топки за пилатес.

Има ги в различни размери в зависимост от височината ти. Ефектът не е същият, ако не съобразиш това. На тази топка е добре да прекарваш не повече от 20мин на ден, но резултатът е удовлетворяващ.

Освен това е и много забавно да си пружинираш на нея, също така и в напрегнат момент може да те успокои. Когато аз си взех такава топка в офиса, започнаха да я позлват и колегите, което беше страхотно, защото всички се забавляваха и седяха по-изправени, дори и само за няколко минути.

Коланът за изправяне на стойката е доста ефектнивен.

Дейтвието му е малко тежко в началото, докато мускулите ти свикнат с натоварването, но определено дава добри резултати и то сравнително бързо, ако го носиш ежедневно. Може да отидеш на ортопед да се посъветваш кой е най-подходящият за теб.

Аз нямам такъв, но си направих нещо подобно от дълъг шал. Прекарах го зад врата и под мишниците, на гърба го вързах здраво. Добра алтернатива е и можеш да си го носиш, когато си пожелаеш (гледай да е всеки ден!).

Йога и пилатес упражненията за изправяне на гърба могат да ти бъдат от голяма полза.

Най-добри и бързи резултати за изправяне на стойката се постигат, когато ги практикуваш всекидневно вкъщи или поне 3 пъти седмично (взимаш си една карта за близката зала и почваш). Ако предпочиташ да се упражняваш на спокойствие, у дома, погледни това видео. 

За някои живототрансформиращи причини да започнеш да тренираш, можеш да разбереш тук.

Нагласи си аларма, която да ти напомня да си поправяш стойката.

Ако си наложиш да направиш нещо за стойката си, няма да я игнорираш. В даден момент изправянето ще се превърне в нещо, което правиш и без нея. Но до тогава ще се наложи да имаш търпение и да си отдадена на каузата „изправена стойка“.

Практикувай изправената стойка ежедневно.

Може да си определиш някакво време, през което ще седиш изправена – сутрин, докато си пиеш кафето до прозореца, докато се возиш в автобуса за работа, докато готвиш, докато седиш и гледаш любим сериал, докато вървиш навън и т.н.

Веднъж като започнеш и превърнеш изправянето на стойката си в навик, ще усетиш как с времето ти става все по-лесно, все по-често се сещаш да се изправяш и в даден момент вече го правиш неосъзнато. Дори ти е дискомфортно, когато се прегърбваш.

Започни още днес, още сега се изправи и се опитай да задържиш това положение възможно най-дълго. В началото може да има дни, през които забравяш да се изправяш.

Но не се отказвай, а винаги, когато се сетиш за стойката си, се изправяй. Малко по малко ще почнеш все по-честно да се пъчиш.

Как правилната стойка ти действа емоционално?

Не се ли чувстваш по-уверена, когато се изправиш? Не ти ли повдига самочувствието? Ей така като си вирнеш носа, глътнеш корема и изпъчиш гърдите, не те ли кара да искаш да раздаваш заповеди и да става каквото ти кажеш?

Аз не съм виждала уверен, целеустремен и успял човек с прегърбена стойка. А ти? И защо ти да не си такъв човек? 

Дори самата мисъл, че ден след ден работиш за изправяне на стойката, ще ти даде още самочувствие, напълно заслужено при това.

Сега, не казвам, че като си коригираш стойката и ще завалят успехите, но това е една крачка, която може да ти даде усещането, че целите ти са по-лесно постижими. Хайде сега, изправи се и заминавай да покоряваш света с гордо вдигната глава! Амин!

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Ако тези съвети са ти харесали, не се колебай да ги споделиш с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: