Skip to content

Смяна на роли в гардероба – от майка към работеща жена

Когато сменяш роли в живота си, се налага да направиш някои промени. Един от засегнатите елементи е гардеробът ти. След майчинство изглежда особено смущаващо. Няма страшно, даже напротив. Ще се справим заедно с тази промяна и ще видиш колко лесно е да си налгасиш гардероба спрямо новите ти потребности.

 

С мен се свърза една приятелка и ме помоли за съвет. Ето какво я притесняваше и на къде я насочих.

„Сузи, върнах се на работа след майчинството и открих, че трябва да си променя гардероба, за да съответства на новото ми ежедневие. Преди да забременея в гардероба ми имаше предимно панталони, ризи, поли, пуловери за зимата и по някоя рокля за лятото. По време на майчинството започнах да нося по-спортни дрехи, купих си дънки и кецове.

Когато реших да се върна на работа, трябваше да преровя старите си дрехи и открих, че тогавашният „корпоративен“ стил вече не е за мен, а и дрехите ми са остарели доста. Искам да направя прехода между удобните ми дрехи, които носех през майчинството, към по-елегантен стил за в офиса. Трябва ми нов спортно-елегантен гардероб.“

 

Значи най-лесният и бърз начин е да си направиш капсулен гардероб.

Разгледай наличните ти дрехи и прецени кои искаш да добавиш към него, така че да можеш да правиш всеки ден различни комбинации. Всички ще забележат колко добре изглеждаш след майчинство.

Капсулен гардероб – 12 дрехи, безброй съчетания.

Да бръкнеш сутрин в гардероба си с търсещи, изтръпнали от сранната ти поза на спане ръце. Да се опиташ да видиш какво вадиш, но е много размазано, защото си си отворила очите на 20%. Въпреки това, ти си 100% уверена, че си направила правилен избор. Ето това ти дава капсулният гардероб.

Ще се наложи да си напазаруваш някои неща, но недей да бързаш да тръгваш към магазините. Първо ще „напазаруваме“ от наличния гардероб – твоят личен мол.

  1. Можеш да дадеш за боядисване някои стари панталони и ризи. Гледай съставът им да е предимно памук. В химическото ще ти кажат дали става или не става за боядисване. Но едно такова освежаване на дрехата ще я направи да изглежда като нова.
  2. Какви шалове имаш? Шалът има свойството да освежава и променя почти изцяло облеклото ти, защото привлича погледа (като всеки аксесоар). Не е нужно да имаш 20 шала. Трябва да ги подбереш така, че да озаряват кожата на лицето ти, за да не изглеждаш с тях още по-изморена.
  3. Сезонът е такъв, че позволява да използваш напластяването. Една риза с готина дълга жилетка и клин/дънки/панталон е подходящо решение освен за свободното време, но и за офиса. Пак можеш да добавиш един шал за разкош. Колежките ще кажат, че след майчинство си се разхубавила.
  4. Спортните обувки (като кецове и маратонки) не са за предпочитане в офиса, но има много модели, които са едновременно комфортни и елегантни. Можеш да заложиш на изчистени модели кожени кецове. Платнените са по-неподходящи.
  5. Всякакви аксесоари като гердани, обици, гривни, могат да помогнат да изглеждаш различно, въпреки че си със същите дрехи. Носи големи колиета и гердани над дрехите си, но нека не са много ексцентрични. Залагай на семплите, елегантни бижута. Ако искаш да носиш нещо по-раздвижено, гледай да е не е и в ярък цвят.

Ако ще ходиш на шопинг трябва да спазваш тези няколко важни правила, преди да тръгнеш.

Твоят гардероб претърпявал ли е промени и какви? Сподели мнението си в коментарите 🙂

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: