Skip to content

Шопинг за обувки – 6 скъпоценни съвета

Колко чифта обувки имаш? А колко от тях не носиш? Какви са причините?

 

Една от най-често срещаните заблуди, която много продавачи на обувки използват, за да ти продадат съответния чифт, е, че обувките се разтягат. Да, това е вярно за ширината на обувката и се получава при някои естествени кожи.

Но ще трябва да те разочаровам, като ти кажа, че номерът няма как да се промени. Или това ще стане единствено след много време и носене, до което може и да не стигнеш, защото едно от най-неприятните усещания е да носиш неудобни обувки.

А, защото твоят комфорт и банковата ти сметка са важни, ти предлагам следните съвети за това как да пазаруваш обувки, които да са ти удобни от първата проба, докато не ги разпориш от носене.

 

Ходи на шопинг за обувки следобед

Това сигурно си го чувала и преди, но е напълно правилно и абсолютно задължително. Колкото по-отекли и изморени са краката ти, толкова по-добре. Излез сутринта, тичай нагоре-надолу, запиши се на маратон, бягай на пътечка в някоя зала, докарай краката си до максимална подпухналост и изтощение.

Тогава, ако обувката, която си си харесала, ти се стори удобна и приятна – давай, това е твоята обувка, Пепеляшке! Честито!

Ако току що си станала от сън, крачетата ти са свежи и цяла нощ са почивали, когато пробваш обувки, ще усетиш как ти седят САМО в този кратък момент от деня. А ти смяташ да ги носиш цял ден, нали? През който ден, те ще увеличат размера си, независимо дали си ходила или не (седенето на стол също води до отичане).

Затова отложи шопинга на обувки за края на деня.

 

Вземи чорапите, с които ще ги носиш

Пробваш ли ги с найлонови тънки чорапета, се приготви за изненади, когато се опиташ да си напъхаш крака, обут в други чорапи. Освен това някои обувки може много да ти убиват с тънки чорапи, а с по-дебели да са ти удобни.

Не прави и обратното – да пробваш обувки, които смяташ да носиш с тънки чорапи, с по-дебели такива. После ще ти се сторят много широки, може да ти хлопат и дори да ти причинят рани. В крайна сметка ще се откажеш да ги носиш.

 

Винаги пробвай и 2-те обувки

Това се прави по няколко причини. Ако едното ти стъпало е по-дълго от другото, е задължително да разбереш как съответният номер от този модел обувки се усеща и на двата ти крака. Всякакъв дискомфорт е червена светлина за избора ти на тези обувки. Не знам дали има магазини, в които могат да ти дадат различни номера от един модел. Може и да има, би било хубаво, особено ако имаш такъв проблем.

В магазините дават по-често дясната обувка за проба, при което тя се разширява и може да те подведе в избора ти. Когато пробваш и 2-те обувки можеш да си направиш сметка как се разширяват те. Разликата в усещанията ти с лявата и с дясната ще ти даде тази информация. Ще разбереш дали ти допада това разширяване като цяло или не.

 

Изправи се и се разходи

Как иначе ще разбереш дали са ти наистина удобни тези обувки? Има обувки,които са предимно за седене, защото трудно се ходи с тях (вечерните модели на висок тънък ток, примерно). Но сега нека се съсредоточим над това, че ще си купуваш обувки, които смяташ да носиш, ходейки и през деня.

Гледай да имаш поне половин сантиметър разстояние между петата и края на обувката. За да ти се намести стъпалото така, че да усетиш това разстояние, трябва да се изправиш. Ако имаш и най-малкото съмнение, че обувката ти е малка, искай по-голям номер. Ако нямат, благодари любезно и си тръгни.

 

Винаги се оглеждай на голямо огледало

Тия малки ниски огледалца, които са сложили по магазините за обувки, крещят – „Тър-гов-ски трик!“. Как можеш да определиш дали ти седят добре дадени обувки, когато си виждаш само глезените? Нали купуваш обувки, които да допълват на цялата ти осанка, излъчването и стила ти?

Трябва да се видиш в огледало в цял ръст, за да имаш най-ясна представа тези обувки дали са за теб. Освен, ако не си убедена, че тези обувки ти седят добре. Може да си знаеш, че определен стил ти подхожда. И все пак, виж се на едно хубаво голямо огледало. Разгледай се, полюбувай се на себе си в цялата си прелест и в тези нови обувки.

Повече за оглеждането в огледалото и защо е толкова важно можеш да прочетеш тук.

 

Обувките трябва да са ти удобни още в магазина

Когато ги сложиш, трябва да ги усетиш като продължение на крака си, не като уред за мъчения и да се надяваш, че с времето ще се смилят над теб и няма да те тормозят толкова.

Когато се прибереш вкъщи, поноси ги известно време, без да излизаш с тях. Ако усещаш, че са ти неудобни по какъвто и да е начин, по-добре ги върни и си купи по-удобен чифт. Занеш какво става с обувките, които не са ти удобни – прбираш ги и не ги носиш. А това удря в бюджета ти, който е добре да харчиш само за неща, които ще са ти от полза, нали?

И за финал искам да те посъветвам още веднъж винаги да залагаш на комфорта при избора си на обувки. Нека той е приоритет, когато пазаруваш. Много неприятно е да ти убиват обувките, целият ден ти е крив. Знам, че знаеш много добре за какво говоря.

Ако искаш да ти дам конкретни съвети за подходящ избор на модели обувки и как да ги съчетаваш, натисни бутона долу, защото тази консултация е идеална за теб.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: