Skip to content

Как да се оглеждаш в огледалото?

Един от основните проблеми в облеклото и стила ти е начинът, по който се гледаш в огледалото. Какво толкова грешно може да има в едно оглеждане, ще ти обясня сега.

 

„Огледалце, огледалце, ей ме нА! Сложила съм тази ми ти одежда и като я гледам – съм ок. Мхм, айде, тогава чао“ – и излизаш от вас.

Всичко хубаво, но ти какво гледаше в огледалото? Дрехата или как ти седи? Или пък си хвърлила един бърз поглед, колкото да забележиш дали има нещо ужасяващо неприятно в облеклото, което да коригираш моментално.

В стремежа си да се облечеш добре и да изглеждаш завършена, ти започваш да се съсредоточаваш в отделните детайли, с които си изградила визията си. А това не може да ти даде ясна представа как точно изглеждаш цялостно.

То може, например, тая блузка да ти седи екстра, панталоните също, обувките са красиви. Но виждаш ли ги като съчетание върху себе си? Когато гледаш и оценяваш всеки елемент по отделно, ти губиш представа за цялостната си визия, което е идеята на оглеждането.

Сега ще те науча как да се гледаш в огледалото така, че реално да виждаш цялата картинка, която си сътворила.

 

Първо.

Отстъпи от огледалото!

Назад, назад, още малко. Толкова, че да се виждаш в цял ръст, без да трябва да си мърдаш погледа и сантиметър. Трябва да можеш да се видиш в цялата си прелест от раз. Очите ти не бива да шарят нагоре-надолу. Все едно гледаш снимка.

Само от такова разстояние ти можеш реално да разбереш дали нещо куца, липсва, или си наистина перфектна и готова за излизане.

Ето тук ти обяснявам как да избираш обувки. Принципът е горе-долу същият.

 

Второ.

Кое видя първо?

Когато се погледна в огледалото, кое забеляза първо – лицето си или дрехите? Ако не можеш да се сетиш, направи този тест  – затваряш си очите за 3 секунди и ги отваряш. Когато се погледнеш пак в огледалото, кое се отличи първо?

По принцип това трябва да е лицето ти, защото така ще си сигурна, че Ти носиш дрехите, не те теб. Възможно е да изпъква първо даден аксесоар, но нека е съобразен така, че следващото, което виждаш да е лицето ти.

Ако всеки път забелязваш първо цвета на дрехата, значи този цвят не е за теб. Разбери кои са твоите цветове като си направиш цветови анализ тук и провери в описанието на съответния Сезон коя е твоята палитра.

 

Трето.

Определи как се чувстваш.

Харесваш ли се? Удобно ли ти е? Чувстваш ли се привлекателна и искаш ли да излезеш така навън?

Ако отговорите са „да“, то и тялото ти ще го потвърди. Ще започнеш да се усмихваш и да се оглеждаш с възхита, да се връткаш кокетно. Ако нещо не е наред, ще се вторачиш в това нещо. Ще забележиш, че там има проблем и ще започнеш да го оглеждаш малко по-изнервено и неуверено.

Когато видиш такъв проблем – коригирай го и пак се огледай отдалече в цял ръст, за да видиш дали корекцията е успешна.

 

Четвърто.

Оглеждай се в завършен вид.

Недей да преценяваш как изглеждаш в огледалото в спалнята, преди да си си сложила обувките, връхната дреха и чантата. Оглеждай се финално в огледалото в коридора, преди да излезеш от вкъщи.

Няма как да знаеш дали изглеждаш завършено и хармонично, ако не си се нагласила до край. Всяка добавка към облеклото ти го променя. Освен ако не си се обличала и преди по съответния начин и знаеш със сигурност, че изглеждаш добре, недей да прибързваш със заключенията.

 

Оглеждане в магазина.

Когато пробваш дрехи в магазина, задължително излез и се огледай на голямото огледало извън пробната. Когато се погледнеш отдалече, ще разбереш дали дрехата е за теб или не е.

Направи и 3-секундния тест, ако си забравила да определиш кое виждаш първо – дрехата или лицето си. В определението „лицето си“ включвам очите, кожата и косата ти, които също могат да се подчертаят от съответната дреха. Което и от трите да изпъкне, значи дрехата е подходяща за теб.

Недей да се гледаш само в съблекалнята отблизо. Огледалото вътре ти върши работа само, за да се огледаш от всички страни без проблем (обикновено има няколко огледала в съблекалните). Почнеш ли да се колебаеш дали дрехата ти отива, излез отвън и се огледай на голямото огледало.

Прочети тук още съвети за стилно поведение в магазините.

 

Оглеждане при гримиране.

Тук вече огледалото е малко и можеш да се гледаш отблизо, но пак е много по-добре да се гримираш на някакво разстояние от него. Оправи си очите, нарисувай си червилото прецизно и след това се огледай така, че да видиш лицето си наведнъж.

Не се концентрирай само върху очите, червилото или скулите, а гледай как изглежда лицето ти като цяло с този грим. Хармонират ли си цветовете? Може би червилото не е подходящо за тези сенки, може би си прекалила с ружа. Коригирай, гледайки се отдалече.

Никой няма да ти се навре в лицето да те изследва. Обикновено хората се гледат на разстояние от поне една дължина на ръката. И едва ли някой ще се вторачи и ще ти каже – „Извинете, но очната линия на дясното Ви око е с три градуса по-високо от тази на лявото!“. Това само ти си го виждаш, когато си се залепила за огледалото.

Кои са най-подходящите цветове за грима ти, разбери тук.

 

Как се оглеждаш ти? Колко огледала ползваш преди да определиш дали си готова да излезеш? Сподели в коментарите какво ти говори твоето огледалце.

 

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен