Skip to content

Анализ на цветовете без стилист? Ето как:

Или как да разбереш кои са твоите цветове, без да си правиш Анализ на цветовете. Толкова е лесно, че ще се учудиш как до сега не си се сетила да си направиш този елементарен, но ефективен анализ на цветовете без стилист. 

Ще ти дам няколко начина да разбереш кои са твоите цветове, без да се налага да се допитваш до моите услуги. 

 

Твоята интуиция 

Не спирам да се удивлявам на мощното влияние на женската ни интуиция във всички аспекти на живота. При някои е се проявява по-силно, докато при други е притъпена от външни обстоятелства. 

Но, когато вникнеш в своята душа, в своето Аз, успокоиш ума и дадеш глас на интуицията си, откриваш колко си права. Да, при всяко такова дълбоко прозрение, ти възкликваш: “Знаех си, знаех си!” 

Ама много добре си знаеш, просто си забравила да слушаш себе си и да игнорираш външния шум.

Какво общо има това с цветовете, да кажа сега, за да не си помислиш, че си сгрешила сайта. Няма да те изненадам и като твоята интуиция ще ти кажа, че твоите цветове са онези, към които те влече най-силно. 

Ти много добре знаеш кои са те, нали? И без стилист усещаш влечение към някои и отвращение към други. 

 

Твоят дом 

Огледай се в дома си. Разгледай какви са основните цветове, които има в него.  

Тук трябва да съобразиш дали и друг няма пръст в интериора на твоя дом, защото той най-вероятно е подбрал цветовата гама според своя вкус.  

Дори, когато си в мебелния магазин или разглеждаш стки за дома онлайн, те привличат определени цветове. Неусетно е, случва се дори без да го осъзнаваш. 

В какви цветове са стените в дома ти? Дали не би желала да ги боядисаш в други? Какви? Дори и да ти идват много смели идеи, знай, че това са твоите цветове. 

 

Твоят гардероб 

Те вече са там, мила стилна читателко, висят си на закачалките твоите цветове. Прегледай с какво разполагаш и дали нещо излиза от основната гама. Вероятно това е цвят, който си взела, за да разчупиш визията си, да пробваш нещо ново или защото си се подвела по някаква тенденция или чуждо мнение. 

 

Твоят избор в магазина 

Забелязала ли си, че опаковките на продуктите, които те привличат са в определена гама? Може да не са най-подходящите за теб, но определено посягаш към тях първо, когато разглеждаш в магазина. 

От няколко години наблюдавам избора на цветове на различни продукти и открих колко добре са подбрани маркетингово. Производителите са направили толкова добро проучване, че освен съдържанието да съответства на твоите нужди, цветовете и стила на опаковката те привличат, което прави вероятността да избереш точно техния продукт много по-голяма. 

Замисли се и съм сигурна, че ще се съгласиш с мен. 

 

Подвеждащи фактори 

Съвсем възможно е да си се объркала в дадена степен в избора на цветове и вече да не знаеш кои са твоите. Интуицията ти може да е тотално заглушена от няколко фактора: 

Тенденциите 

могат много да те объркат, защото предлагат постоянно всякакви нови и различни цветове. Нормално е да харесваш и цветове, които не са сред най-подходящите за теб. Особено, когато не знаеш със сигурност кои са твоите (което ти показвам по време на Анализа на цветовете). Тогава е лесно да се подведеш и да сметнеш анализа на цветовете без стилист за мисия невъзможна. 

Начинът, по който ти стои дадена дреха,

също може да те обърка. Кройката, материята, удобството могат да те накарат да пренебрегнеш цвета, което е голяма грешка. Когато взимаш дрехи в цветове, които не ти отиват, рискуваш да се затрупаш с дрехи, които не носиш. Има начини да спасиш тези дрехи (за тях съм писала тук), но за какво да си усложняваш живота, когато можеш да имаш дрехи само в най-подходящите цветове? 

Мнението на другите

е нож с 2 остриета. Съветвам те да не се доверяваш на хора, които нямат силно развито усещане за цветовете. Това могат да са както твои близки и приятелки, така и магазинерките. Огледалото е много по-надежден и безпристрастен съветник в ситуациите, когато няколко дами ти чуруликат “колко добре ти седи”.  

Винаги трябва да виждаш първо лицето си след това дрехата, запомни това! 

Твоят личен стил 

също може да бъде причина да избираш цветове, които не са сред най-подходящите за теб. Работила съм с дами, които предпочитат да не привличат вниманието към себе си, макар най-добрите им цветове да са ярки и искрящи. Имало е и случаи, в които дамата желае да изпъкне и въпреки по меката гама, тя има нужда да бъде по-забележителна. 

В тези ситуации винаги се старая да покажа как да се използват предпочитаните цветове и как постепенно и плавно да се внесат подходящите. Има много начини, по които мога да ти помогна да носиш всички цветове, които желаеш. 

 

Консултацията Анализ на цветовете ще ти бъде от огромна полза. Ще спреш да се чудиш кои цветове ти седят добре и ще ти помогне да започнеш да пазаруваш по-осъзнато точните дрехи. Натисни бутона за повече информация. 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: