Skip to content

Манипулация на Цветовия Анализ – как да носиш цветовете, които не са в палитрата ти?

Не всеки е доволен и съгласен с цветовете, които са подходящи за него, след направата на Цветови Анализ.

 

Цветовият анализ ти дава само част от пъзела на твоя стил. Доста важна част, но все пак част, която може и да се пооформи, за да пасне идеално в начина, по който изразяваш себе си чрез облеклото си.

Това е моят подход при работата по време на консултация. Винаги съобразявам информацията, която давам на своите клиенти с тяхната личност, нужди и предпочитания, за да имат максимална полза и да могат лесно да приложат наученото.

Ако си изчела предните съвети за Цветовия Анализ, знаеш, че основна роля в определянето на подходящата за теб палитра от цветове, играят кожата, косата и очите ти.

Така че ще вземем да разгледаме как можеш да играеш с оцветяването на кожата, косата и очите ти, за да можеш да носиш различни цветове от препоръчаните за теб.

Само да вметна нещо ей така, че се сетих и е важно. В повечето случай по-меките и светли Сезони (Меко Лято, Светло Лято, Студено Лято, Светла Пролет, Топла Пролет, Мека Есен,) приемат тежко това, че направо им се забранява носенето на черно и много тъмни цветове като цяло.

Но, спокойно, сега ще ти обясня какво да правиш, ако попадаш в някой от тези Сезони. Ще ти дам насоки как да процедираш и ако си от тъмно-носещите Сезони (Тъмна Зима, Тъмна Есен, Ярка ЗимаСтудена Зима, Топла Есен) и искаш да сложиш нещо по-пастелно и бледо.

 

Манипулиране цвета на Кожата

Почвам от кожата, защото върху нея цветовете, които носиш, оказват най-голямо влияние.

Начинът за смяна в палитрата е с придобиване на тен. Когато кожата ти се пооцвети, потъмнее и я хване слънцето можеш да си позволиш по-ярки и/или светли цветове, които да подчертават тена ти.

Ако си от дамите, които не хващат тен, а почервеняват, използвай дрехи в синята гама, за да неутрализираш зачервяването. Забрави за оранжево, червено и жълто, докато не изчезнат червените ти бузки.

Придобиването на тен дава възможност на тъмните сезони да облекат по-светли дрехи. Все пак със слънчевия загар не се променя подтона на кожата ти, така че ще трябва да го съобразиш при избора на дрехи.

 

Манипулиране цвета на Косата

С цвета на косата си можеш доста да манипулираш палитрата от Цветовия Анализ. И пак искам да наблегна да този прословут подтон, който е студен и топъл, и, когато използваш неподходящия за теб, просто не седи добре.

Добрите фризьори винаги подбират цвета на база твоя подтон и какво би ти седяло добре като цвят и светлина. В противен случай косата ти ще изглежда като неподходяща перука.

Добре, изяснихме въпроса с подтона. Но изсветлиш ли си косата, ще можеш да носиш по-светли и меки цветове. Можеш да намалиш контраста си (за него съм писала тук) и така тотално да промениш цветовете на дрехите, които ти седят добре.

Ако решиш да направиш косата си по-тъмна, то ще можеш по-лесно да вкараш повече тъмни цветове в гардероба си. Контрастът ти също ще се засили и ще можеш да правиш по-контрастни съчетания без да изглеждат прекалени и неестествени за теб.

Но промяната на цвета не значи само изрусяване и изтъмняване. Променяйки косата си в какъвто ти е на сърце цвят, ти дава възможност за избор на интересни комбинации. Противоположните цветове в Цветния кръг биха накарали цвета на косата ти да изпъкне още повече.

Предлагам ти да прочетеш за Цветния кръг и как да съчетаваш цветовете тук.

 

Манипулиране цвета на Очите

Да, с лещи става, но нека ти кажа един по-лесен и достъпен начин – с грим. Мхм, когато се гримираш с по-тежък грим, а пък си от светлите Сезони, можеш веднага да облечеш малката си черня рокля (например).

Тъмният грим ще хармонира с тъмия цвят на дрехите ти и няма да се получи случая на „дрехата носи теб“. Погледите ще бъдат насочени от одеждите ти към тъмния грим на очите ти, т.е. към лицето ти, което е и основната ни цел, нали?

Червилото е също голям помощник в носенето на цветове извън палитрата ти. С по-ярко червило можеш да си позволиш по-ярки цветове, с по-тъмно – по-тъмни и т.н.

 

Манипулиране на Цветовия анализ – последен начин

Този начин не включва косата, кожата и очите, а тялото ти. Заинтригувах ли те?

Можеш да носиш цветове, които не са включени в палитрата ти навсякъде другаде, без около лицето ти. Всъщност Цветовият анализ ти дава цветовете, които седят най-добре близо до лицето ти, защото карат кожата ти да сияе и да изглежда здрава, очите ти да изпъкват и се подчертава цветът на косата ти.

И туй то, нищо повече. По никакъв начин Цветовият Анализ не влияе на фигурата ти и стила ти на обличане. Затова можеш да носиш всякакви цветове на местата, които са далеч от лицето ти, т.е. от деколтето надолу.

 

Разликата между Цветовия анализ, който ще получиш другаде, и Анаизът на цветовете, който правя аз за своите клиенти, е в това, че давам насоки за цялостното облекло и как да съчетаваш отделните дрехи и аксесоарите, но и как да работиш с всички цветове, които харесваш, независимо дали са или не са в подходящата за теб палитра. Бутона долу ще те отведе на страницата, където ще разбереш повече за Анализа на Цветовете с мен.

Сподели:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

3
0
Ще се радвам да чуя мнението ти. Коментирай по-долу.x
()
x

Свържи се с мен