как да носиш бяло

Как да определиш кое е твоето Бяло?

Неслучайно бялото присъства в гардеробите на всички под някаква форма. Белият цвят е неутрален и може лесно да се съчетава с други цветове.

Сигурна съм, че имаш поне една бяла дреха и че носиш повече бяло през топлите месеци. Бялото в по-големи количества, говорим за рокли, съчетания само в бяло, носи усещането за безбрежност и спокойствие.

Бялото е символ на чистотата, на новото. Това е цветът на облаците, снега, морската пяна.

Както и всички останали цветове, бялото може да се срещне в различни тоналности, с разнообразни оттенъци и нюанси. А кое е най-подходящото бяло за теб, ще ти помогна да откриеш сега.

 

Различните варианти на бяло

На тази снимка са изброени наименованията на различните видове бяло и както виждаш вариантите са доста. Има по-тъмни, по-светли, по-жълти, по-сини, по-бежови и розовеещи.

Различните видове бяло

Ако си се запознала с Цветовия анализ и си разгледала различните Сезони, си видяла, че във всяка палитра има включено бяло под някаква форма. Всеки Сезон си има свое бяло, което го кара да сияе. Ако искаш да ти помогна да определиш, кое е най-подходящото бяло за теб, виж информацията тук.

Прочети: Цветови Анализ – кои цветове те карат да сияеш?

 

Бяло за всеки

Бялото, което седи добре на почти всеки, e мекото бяло. То не е снежно, чисто бяло, а е сякаш омекотено от жълто или розово. Все едно плата е прозрачен и седейки върху кожата ти, поема оттенъка й и придобива този специфичен цвят.

В зависимост дали кожата ти е със студен или топъл подтон (т.е. си Студен или топъл Сезон), на теб ще ти седят по-добре студени или топли оттенъци на бялото. Разбирай по-синеещи (студени) или по-жълтеещи (топли).

Студено и топло бяло

Прочети: Подтон -как да го определиш?

 

Как да определиш кое е твоето бяло?

Не се притеснявай, ако не си успяла да разбереш кой точно Сезон си и не можеш да разбереш кое е твоето бяло. Сега ще ти дам няколко малки трикчета, с които можеш лесно да го откриеш.

Бялото, поставено в близост до лицето ти, считай блузи, рокли, шалове, кара бялото на очите ти да се подчертае. Ако е правилното бяло, очите ти ще светнат.

Затова огледай бялото на очите си и прецени какво е точно, защото това е бялото, което е най-добре да носиш. Синкаво ли е или по-скоро жълтеникаво? Наситено или прозрачно?

Същото важи и за зъбите ти – ако имаш жълти зъби, заложи на по-жълтеещо бяло. Ако зъбите ти са леко прозрачни, носи по-ефирни материи в бяло.

Още един начин е да си сложиш ръката на чисто бял лист и да видиш кожата ти какъв оттенък е. Синее ли, розовее ли, жълтее ли, бледа ли е? Такова бяло е добре да избираш за гардероба си.

 

С какво бяло разполагаш?

След като си направила гореизброените наблюдения, е време да видим с какво разполагаш в гардероба си. Извади всички бели дрехи, застани на естествена, но не прака слънчева светлина, и пред огледало, за да гледаш какво се случва с лицето ти.

Наложи 2 различни бели дрехи под брадичката си една върху друга и започни да махаш и слагаш обратно горната, наблюдавай какво се случва с лицето ти.

Как реагира кожата ти? Как реагират очите ти – светват ли или стават мътни? Сенките под очите как са – засилват ли се или изчезват? Цветът на кожата ти става ли по-сияен или започват да изпъкват някои недостатъци?

Кое бяло от твоите налични дрехи ти седи най-добре – това трябва да откриеш. Но, ако не успееш, пиши ми и ще разберем заедно.

 

Шопинг за бели дрехи

Когато отидеш в магазина с идеята да си купиш някоя бяла одежда, вземи със себе си няколко различни бели дрехи и направи теста в съблекалнята. Виж кое бяло ти седи най-добре.

Ако харесаш бялото, но самата дреха не ти харесва особено, не я купувай, а потърси по-хубав модел, но в това хубаво бяло, което ти седи толкова добре.

 

Имаш много неподходящи бели дрехи?

Ами тогава боядисай ги! Белите дрехи се боядисват най-лесно. Можеш да ги дадеш в някое химическо чистене, но знай, че там приемат само естествени материи за боядисване. Питай на място дали твоите бели дрехи ще хванат добре цвета.

Можеш да пробваш и с накисване в лайка, червено цвекло, кукурма. Има много натурални начини за боядисване на дрехи, които могат да ти помогнат да промениш цвета на неподходящите ти дрехи.

 

Бялото и петната

Белите дрехи привличат всякакви петна като магнит. Когато си облечена в бяло е най-вероятно да се омажеш като прасе и заради това белите ти дрехи не издържат повече от едно носене.

Даже понякога и до цяло едно носене не се стига… Определено поддържката на белите дрехи е по-трудоемка. А и това са дрехите, които трябва да подменяш най-често. Просто петната не излизат напълно и седят адски грозно.

Бъди готова да жертваш белите си дрехи. Съветвам те да не се охарчваш за дрехи в бяло, особено за тениски и ризи.

 

Обичаш ли да носи бели дрехи? Сподели в коментарите какви са те и как ги съчетаваш.

Анализ на Цветовете

Прочети и:

Кои цветове са неутрални и за какво служат в облеклото?

Базови дрехи – колко и кои са задължителни за гардероба ти?

Едновременен контраст – как да променяш начина, по който изглежда даден цвят

Изграждане на палитра за капсулен гардероб 

Ако тези съвети са ти интересни и полезни, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *