fbpx
как да носиш бяло

Как да определиш кое е твоето Бяло?

Неслучайно бялото присъства в гардеробите на всички под някаква форма. Белият цвят е неутрален и може лесно да се съчетава с други цветове.

Сигурна съм, че имаш поне една бяла дреха и че носиш повече бяло през топлите месеци. Бялото в по-големи количества, говорим за рокли, съчетания само в бяло, носи усещането за безбрежност и релакс.

Бялото е символ на чистотата, на новото. Това е цветът на облаците, снега, морската пяна.

Както и всички останали цветове, бялото може да се срещне в различни тоналности, с разнообразни оттенъци и нюанси. А кое е най-подходящото бяло за теб, ще ти помогна да откриеш сега.

Различните варианти на бяло.

На тази снимка са изброени наименованията на различните видове бяло и както виждаш вариантите са доста. Има по-тъмни, по-светли, по-жълти, по-сини, по-бежови и розовеещи.

Различните видове бяло

Ако си се запознала с Цветовия анализ и си разгледала различните Сезони, си видяла, че във всяка палитра има включено бяло под някаква форма. Всеки Сезон си има свое бяло, което го кара да сияе.

Прочети: Цветови Анализ – кои цветове те карат да сияеш?

Бяло за всеки.

Бялото, което седи добре на почти всеки, e мекото бяло. То не е снежно, чисто бяло, а е сякаш омекотено от жълто или розово. Все едно плата е прозрачен и седейки върху кожата ти, поема оттенъка й и придобива този специфичен цвят.

В зависимост дали кожата ти е със студен или топъл подтон (т.е. си Студен или топъл Сезон), на теб ще ти седят по-добре студени или топли оттенъци на бялото. Разбирай по-синеещи (студени) или по-жълтеещи (топли).

Студено и топло бяло

Прочети: Подтон -как да го определиш?

Как да определиш кое е твоето бяло?

Не се притеснявай, ако не си успяла да разбереш кой точно Сезон си и не можеш да разбереш кое е твоето бяло. Сега ще ти дам няколко малки трикчета, с които можеш лесно да го откриеш.

Бялото, поставено в близост до лицето ти, считай блузи, рокли, шалове, кара бялото на очите ти да се подчертае. Ако е правилното бяло, очите ти ще светнат.

Затова огледай бялото на очите си и прецени какво е точно, защото това е бялото, което е най-добре да носиш. Синкаво ли е или по-скоро жълтеникаво? Наситено или прозрачно?

Същото важи и за зъбите ти – ако имаш жълти зъби, заложи на по-жълтеещо бяло. Ако зъбите ти са леко прозрачни, носи по-ефирни материи в бяло.

Още един начин е да си сложиш ръката на чисто бял лист и да видиш кожата ти какъв оттенък е. Синее ли, розовее ли, жълтее ли, бледа ли е? Такова бяло е добре да избираш за гардероба си.

С какво бяло разполагаш?

След като си направила гореизброените наблюдения, е време да видим с какво разполагаш в гардероба си. Извади всички бели дрехи, застани на естествена, но не прака слънчева светлина, и пред огледало, за да гледаш какво се случва с лицето ти.

Наложи 2 различни бели дрехи под брадичката си една върху друга и започни да махаш и слагаш обратно горната, наблюдавай какво се случва с лицето ти.

Как реагира кожата ти? Как реагират очите ти – светват ли или стават мътни? Сенките под очите как са – засилват ли се или изчезват? Цветът на кожата ти става ли по-сияен или започват да изпъкват някои недостатъци?

Кое бяло от твоите налични дрехи ти седи най-добре – това трябва да откриеш.

Шопинг за бели дрехи.

Когато отидеш в магазина с идеята да си купиш някоя бяла одежда, вземи със себе си няколко различни бели дрехи и направи теста в съблекалнята. Виж кое бяло ти седи най-добре.

Ако харесаш бялото, но самата дреха не ти харесва особено, не я купувай, а потърси по-хубав модел, но в това хубаво бяло, което ти седи толкова добре.

Прочети: Шопинг с щастлив край – как да спреш да пазаруваш глупости?

Имаш много неподходящи бели дрехи?

Ами тогава боядисай ги! Белите дрехи се боядисват най-лесно. Можеш да ги дадеш в някое химическо чистене, но знай, че там приемат само естествени материи за боядисване. Питай на място дали твоите бели дрехи ще хванат добре цвета.

Можеш да пробваш и с накисване в лайка, червено цвекло, кукурма. Има много натурални начини за боядисване на дрехи, които могат да ти помогнат да промениш цвета на неподходящите ти дрехи.

Бялото и петната.

Белите дрехи привличат всякакви петна като магнит. Когато си облечена в бяло е най-вероятно да се омажеш като прасе и заради това белите ти дрехи не издържат повече от едно носене.

Даже понякога и до цяло едно носене не се стига… Определено поддържката на белите дрехи е по-трудоемка. А и това са дрехите, които трябва да подменяш най-често. Просто петната не излизат напълно и седят адски грозно.

Бъди готова да жертваш белите си дрехи. Съветвам те да не се охарчваш за дрехи в бяло, особено за тениски и ризи.

Прочети още: Червеното – ръководство за употреба.

Обичаш ли да носи бели дрехи? Сподели в коментарите какви са те и как ги съчетаваш.

Ако тези съвети са ти интересни и полезни, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *