Skip to content

Какви негативи ти носи носенето на черно и как да ги коригираш?

Черното е сигурно най-носеният и използван цвят в модната индустрия. Черното е неутрално, но не и инертно. Грабва ти погледа и ти потъъъваш в него, обгръща те и се изгубваш в дълбочината му. Черното е цветът на сенките, на назгулите.

Зловещо звучи, нали?

От главата до петите в черно – така се обличат много хора по няколко причини.

  1. Много е лесно – лесно се съчетава черно с черно, трудно можеш да сбъркаш.
  2. Прикрива недостатъци – издължава, вталява, всяка „ненужна“ извивка се изпарява в черната бездна.
  3. Изглежда стилно – да, това определено е цветът, който се използва за стилно официално облекло.
  4. Изглежда скъпо и елегантно – черните дрехи изглеждат по-изискано от цветните.
  5. Не си личи като го изцапаш – петната почти винаги сами се прикриват върху черна дреха.
  6. Затопля те – особено за зимата е идеален избор, защото поглъща светлината и топлината.

Може да има и други причини, но тези като че ли са основните.

 

Защо черното не е подходящо за всеки? 

Черният цвят е много наситен, дълбок и тежък и свойството му да прикрива може да ти изиграе лоша шега. Ако черното не е сред най-подходящите за теб цветове, то дрехата ти може тотално да те обезличи и загрози. 

Черното не е подходящо за дами с меко и нежно оцветяване, но пък висококонтрастната Зима може да носи само черно, без да се притеснява за никакви негативи. 

 

Как можеш да носиш черно, ако не е подходящо за теб? 

Има няколко начина, по които можеш все пак да използваш черното в гардероба си, дори да си с меко и нежно оцветяване. 

Ето ти няколко примера как да стане това. 

Как да носиш черно

Идеята е този цвят да е разположен възможно по-далече от лицето ти или, ако е в близост до него, то поне да е омекотен. Това става лесно с по-прозрачни материи, принтове, детайли в друг цвят в горната част, която е близо до лицето ти.

 

Как можеш да замениш черното в гардероба си? 

Най-подходящите тъмни неутрални цветове могат да ти дадат добра алтернатива на черното. Това са цветовете много тъмно синьо, черен шоколад, патладжан, бургунди, тъмно борово зелено, графит, тъмно сиво. 

Ако искаш да продължиш да се обличаш в тъмната гама (характерно за дамите с дълбоко оцветяване), то си избери някои от посочените близки до черното цветове. Но дори да си с по-меко оцветяване, тези цветове ще ти дадат нужното количество тъмнина в гардероба, без да седят толкова тежко, колкото чисто черното. 

 

За кого е най-подходящо черното? 

Определено това са дамите с оцветяване Зима или поне повечето от тях понасят със завидна лекота черния цвят. Това се дължи на тяхното дълбоко и предимно тъмно оцветяване с висок контраст (светла кожа с тъмна коса).  

Пролетта и Есента също могат да носят спокойно черно, въпреки че на тях им седят много по-подходящо някои по-топли варианти като шоколадовото, патладжана и бордото.  

Дамите Лято понасят малко по-трудно тежката енергия на черното с тяхната ефирна и нежна визия. Това, разбира се, не бива да ги спира да го прилагат по горе-изброените начини, но съветвам да се прави с едно на ум. 

 

Дали черното е подходящ избор за теб, как да продължиш да го носиш, докато го изчистиш от гардеорба си и с какво да го замениш, ще ти кажа по време на Анализа на цветовете, за който можеш да разбереш повече, натискайки бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: