Skip to content

Лятното облекло за офиса – как да се обличаш според дрес-кода, без да завриш?

Жега, мор, а ти трябва да подбереш подходящо облекло за офиса, където работи климатикът – основен източник на междуколегиални проблеми.

В офиса е хладно (дори студено), а излезеш ли навън, сякаш отваряш фурната и те лъхва адската жега. Е, как да жонглираш успешно между тези резки температурни амплитуди и да се чувстваш едновременно комфортно и стилно в облеклото си?

Нека ти покажа няколко начина, по които можеш да запазиш корпоративния стил и да ти е прохладно и елегантно.

Роклята за офиса

Дължината (около коляното) и покритите рамене (т.е. без потничета) няма да ги пипаме. Както съм описала в статията за дължината на полата ето тук, можеш да избереш малко по-къса дължина, ако роклята ти е с разкроена пола.

Точно това те съветвам да направиш – избери по-свободни кройки рокли, но нека не са по-къси от малко над коляното. Макси роклята е също вариант, но  моделът да не е много бохо и заложи на едноцветните варианти с по-изчистена кройка.

Рокли за офиса

Напоследък буфан ръкавите са много модерни и са идеален вариант за разчупване на рокля със скучна кройка. Освен това дължината на буфан ръкавите варира от под раменния мускул до китките – идеално за офиса.

Роклите тип – риза са също много подходящи за лятно офис-облекло. Избери модел от чист памук или лен, за да ти е гарантирана прохладата. Копчетата могат да внесат повече интерес и лятно настроение, но не прекалявай, все пак си на работа, не на почивка (все още).

Ризите за офиса

Вместо тясно-скорените ризи, избери модели, които са по-свободни и леки. Можеш да ги носи загащени или незагащени над панталон или пола.

Ризи за офиса

Добави един готин колан отгоре и си готова за следващата презентация, която си подготвила с много труд. Съобрази колана с цвета на косата си, за да създадеш приятна хармония.

Но нека коланът не отнема прекалено от вниманието. За това вземи предвид чертите на лицето си. Ако са по-едри – избери по-широк колан, ако са по-деликатни – по-тънък.

Полите за офиса

Както при роклите, е добре да заложиш на дължина до коляното и под него. Кройката нека е по-широка, платът да седи далеч от краката ти, за да има място за циркулация на въздуха.

А-кройката е за предпочитане пред тесните поли в жегата. Ако все пак се налага да носиш по-тясна пола, гледай да няма подплата, защото тя само ще запари положението още повече.

Панталони и поли за офиса

 

Панталоните за офиса

Ами по-широчки нека да са в тази жега. Има доста интересни и приятни варианти по магазините.

Бастите придават малко повече елеганс на панталона, както и италианските джобове (тези диагоналните, прибраните). Сега е модерна високата талия, но, ако ще пробваш това с колана и ризата, можеш да сложиш и на панталон с ниска талия.

Препоръчвам ти горещо да залагаш на естествените материи за лятното ти облекло за офиса – памук, лен, коприна. Вискозата също е добър избор, но избягвай груб полиестер и високо съдържание на еластан в материята (запарват много).

Обувките за офиса

По етикет обувките ти трябва да са затворени, т.е. никакви сандали. Ако не обичаш високите обувки, заложи на балерини или мокасини.

Избери офис-обувките си във възможно най-тънката и лека материя. Изкуствените материи могат много да запарят краката ти, но вече има доста добри технологии, които правят изкуствените материи не по-лоши от естествените.

Цената, разбира се, е показателна за това дали дадена еко-кожа е добра или не.

Но! Важното при офис-обувките е да са ти покрити пръстите и петите. Това условие не е задължително във всеки офис, но го има в изискванията за дрес-кода.

Обувки за офиса през лятото

Сега ще ти дам един интересен съвет. Ако след работа ще излизаш на по питие, вземи си едни сандали на токчета с теб. Те веднага ще придадат ново усещане за изгледа ти и ще те накарат да се почувстваш различно.

Знам, че е малко тежко да мъкнеш с теб обувки, но сандалките не заемат кой знае колко място, а и можеш да оставиш офис-обувките си в офиса и на другия ден да си ги прибереш.

Друг мой съвет е да ходиш на работа със сандали (каквито си искаш), а в офиса да си държиш едни балерини или някакви други затворени обувки, за да не излизаш от етикета, нали.

Цветовете на облеклото за офиса

Съветвам те да се придържаш към едноцветните дрехи при избора си на облекло за офиса. Съчетанията ти нека са до 3 цвята наведнъж.

Ако все пак желаеш да вкараш малко повече принтове и шарки в офис-облеклото си през топлите дни, заложи на абстрактните, стилизирани принтове или на точки и райета.

Избягвай цветенцата, надписите, слоганите. Придържай се към класическите и елегантните шарки.

Какви кройки, материи и съчетания да правиш, когато избираш своето облекло за работа, ще ти разкажа по време на Анализа на Фигурата и Визията. Натисни бутона за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: