Skip to content

Лятното облекло за офиса – как да се обличаш според дрес-кода, без да завриш?

Жега, мор, а ти трябва да подбереш подходящо облекло за офиса, което значи – дълги панталони, блузи с ръкави, покриващи раменете, затворени обувки – облекло, което те кара да се сваряваш.

Хубавото на офисите е, че има климатици, които внасят нужното количество разхлаждане. Но все пак, през топлите дни е добре да може да се облечеш малко по-леко и свободно. Сега ще ти кажа няколко начина, по които можеш да запазиш корпоративния стил, но да се чувстваш доста по-разхладена.

Роклята за офиса

Значи, дължината и покритите рамене няма да ги пипаме. Както съм описала в статията за дължината на полата ето тук, можеш да избереш малко по-къса дължина, ако роклята ти е с разкроена пола.

Точно това те съветвам да направиш – избери по-свободни кройки рокли, но нека не са по-къси от малко над коляното. Макси роклята е също вариант, но нека моделът не е много бохо и заложи на едноцветните варианти с по-изчистена кройка.

Рокли за офиса

Напоследък буфан ръкавите са много модерни и са идеален вариант за разчупване на рокля със скучна кройка. Освен това дължината на буфан ръкавите варира от под раменния мускул до китките – идеално за офиса.

Роклите тип – риза са също много подходящи за лятно офис-облекло. Избери модел от чист памук или лен, за да ти е гарантирана прохладата. Копчетата могат да внесат повече интерес и лятно настроение, но не прекалявай, все пак си на работа, не на почивка (все още).

Прочети: Роклята – вълшебница или вещица?

Ризите за офиса

Вместо тясно-скорените ризи, избери модели, които са по-свободни и леки. Можеш да ги носи загащени или незагащени над панталон или пола.

Прочети: Да се загащиш или да не се загащиш – това е въпросът?

Ризи за офиса

Добави един готин колан отгоре и си готова за следващата презентация, която си подготвила с много труд. Съобрази колана с цвета на косата си, за да създадеш приятна хармония.

Но нека коланът не отнема прекалено от вниманието. За това вземи предвид чертите на лицето си. Ако са по-едри – избери по-широк колан, ако са по-деликатни – по-тънък.

Полите за офиса

Както при роклите, е добре да заложиш на дължина до коляното и под него. Кройката нека е по-широка, платът да седи далеч от краката ти, за да има място за циркулация на въздуха.

А-кройката е за предпочитане пред тесните поли в жегата. Ако все пак се налага да носиш по-тясна пола, гледай да няма подплата, защото тя само ще запари положението още повече.

Прочети: Полата – инструкции за избор на дължина

Панталони и поли за офиса

Панталоните за офиса

Ами по-широчки нека да са в тая жега. Има доста интересни и приятни варианти по магазините.

Бастите придават малко повече елеганс на панталона, както и италианските джобове (тези диагоналните, прибраните). Сега е модерна високата талия, но, ако ще пробваш това с колана и ризата, можеш да сложиш и панталон с ниска талия.

Препоръчвам ти горещо да залагаш на естествените материи за лятното ти облекло за офиса – памук, лен, коприна. Вискозата също е добър избор, но избягвай груб полиестер и високо съдържание на еластан в материята (запарват много).

Прочети: Как да определяш качеството на дрехите?

Обувките за офиса

По етикет обувките ти трябва да са затворени, т.е. никакви сандали. Ако не обичаш високите обувки, заложи на балетки или мокасини.

Избери офис-обувките си във възможно най-тънката и лека материя. Изкуствените материи могат много да запарят краката ти, но вече има доста добри технологии, които правят изкуствените материи не по-лоши от естествените.

Цената, разбира се, е показателна за това дали дадена еко-кожа е добра или не.

Но! Важното при офис-обувките е да са ти покрити пръстите и петите. Това условие не е задължително във всеки офис, но го има в изискванията за дрес-кода.

Обувки за офиса през лятото

Сега ще ти дам един интересен съвет. Ако след работа ще излизаш на по питие, вземи си едни сандали на токчета с теб. Те веднага ще придадат ново усещане за изгледа ти и ще те накарат да се почувстваш различно.

Знам, че е малко тежко да мъкнеш с теб обувки, но сандалките не заемат кой знае колко място, а и можеш да оставиш офис-обувките си в офиса и на другия ден да си ги прибереш.

Друг мой съвет е да ходиш на работа със сандали (каквито си искаш), а в офиса да си държиш едни балетки или някакви други затворени обувки, за да не излизаш от етикета, нали.

Прочети: Шопинг за обувки – 6 скъпоценни съвета

Прочети и: Сандали – как да си избереш правилния чифт?

Цветовете на облеклото за офиса

Съветвам те да се придържаш към едноцветните дрехи при избора си на облекло за офиса. Съчетанията ти нека са до 3 цвята наведнъж.

Ако все пак желаеш да вкараш малко повече принтове и шарки в офис-облеклото си през топлите дни, заложи на абстрактните, стилизирани принтове или на точки и райета.

Избягвай цветенцата, надписите, слоганите. Придържай се към класическите и елегантните шарки.

Прочети: Стилове принтове – каква си ти според избора ти на принтове?

 

Ако тези съвети са ти полезни и интересни, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу!

 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен