Skip to content

Преди да си направиш татуировка, прочети тези съвети!

Ако ме питаш дали да си направиш татуировка, отговорът ми е един – НЕДЕЙ! Това ти го казва човек с изрисуван цял гръб, който е седял безброй часове под иглата, за да поправи грешката, която е допуснал.

И все още не съм доволна от резултата. И не знам дали някога ще бъда…

Не ме разбирай погрешно, не отричам напълно татуировките, просто опитът ми е доста горчив. Това ме провокира да те посъветвам как да процедираш, ако решиш да си направиш татуировка.

Татуировката не е просто драсканица по кожата ти.

Тя остава там за дълго време, тя става част от теб. Част, която винаги ще ти напомня на времето, когато си я направила. Няма значение какво представлява, ти си жигосана с нея!

Какво да направиш преди да се татуираш?

Никога не си прави татуировка, без предварително да си предприела следните стъпки.

Избери си татуировка

Каква татуировка да си избереш

Какво точно искаш да ти нарисуват?

Нещо семпло или нещо по-сложно? Име ли, знак ли? В какъв стил ще е? Подбери нещо в стил, който би отивал на личността ти като цяло, не просто, защото е модерно. Ако си направиш татуировка, само защото е модерна, бързо ще ти омръзне.

Каквото и да избереш, пак ти повтарям – то ще е там завинаги и корекцията му не е хич евтина и лесна. Съветвам те хубавичко да разгледаш за идеи. Под „хубавичко“ имам предвид няколко седмици, месеци, години, десетилетие, ако е нужно (най-добре не си прави, след толкова мислене).

Най-лесно е в Пинтерест,

където можеш да си създадеш папка, в която да съхраняваш всички интересни за теб варианти. Разглеждай и отсявай в тази папка, докато не се спреш на това, което най-най-най-много ти харесва и наистина си ок с идеята, че ще сте неразделни и ще трябва да понесеш определено количество болка, докато се появи на кожата ти.

Колко ще ти струва?

Много, много, много, адски много е важно кой ще ти направи татуировката и за колко пари. Запомни следното – ЕВТИНАТА ТАТУИРОВКА СИ ЛИЧИ! Хората затова събират пари за татуировка, за да могат да си я направят при добър татуист и тя да е красива.

Сигурно си виждала доста несполучливи татуировки

Еми, те са от евтините. Скъпите татуировки са направени от хора, които знаят какво и как да татуират. Освен техника на рисуване, са нужни и качествени материали (пистолет, накрайници, мастило), които не са евтини. Високата цена не винаги е гаранция за високо качество, но евтината безкомпромисно ти гарантира разочарование и то горчиво!

Избери си татуист

Избери си татуист

Та, разбрала си, че трябва да се охарчиш и почваш да търсиш при кого да си изсипеш спестяванията за татуировка. Съветвам те да отидеш при няколко татуиста. Не се спирай на първия или някой препоръчан. Ти сама трябва да си сигурна, че този човек разбира какво искаш и как го искаш.

Разгледай страницата на татуиста.

Прегледай какво е правил и разбери какъв е стилът му. Това ще ти даде насока дали е подходящ избор за твоята татуировка. Не можеш да очакваш от татуист, специализирал в черно-белите татуировки, да се справи блестящо с цветна такава.

Добрият татуист ще те посъветва,

ще разговаря открито с теб, ще ти предложи варианти. Следвай интуицията си и при най-малко съмнение, че нещо не е наред, по-добре не се прави при този човек. Все пак той ще вкара част от енергията си в теб, увери се, че е хубава.

Друг съвет за татуиста е да уточните още в началото колко ще ти струва и колко време смята, че ще му отнеме. Това винаги е под въпрос, но трябва да може да ти даде някакъв ориентир. Колкото по-прецизен, толкова по-добре.

Разгледай студиото

какво е студиото за татуиране

Хигиената е от огромно значение

Кожата ти ще бъде разранена и ще е лесна мишена за всякакви микроби. Разходи се из студиото, дори може да помолиш да ползваш тоалетната, защото там истината ще лъсне веднага. Ако тоалетната им е мръсна, значи и студиото им не е от най-чистите, дори да изглежда така (едни и същи хора се грижат за двете помещения).

Каква е атмосферата?

Имай предвид, че в зависимост от големината и сложността на избраната от теб татуировка, ще трябва да прекараш някакво време в това студио. Ще трябва да лежиш или седиш на наличните мебели и е хубаво да са удобни и чисти. Атмосферата трябва да ти е приятна и ненапрягаща (понякога е сложно, защото повечето татуисти слушат тежка музика, но зависи от предпочитанията ти).

Не си прави татуировка в студио, което е на неприятно за теб място, което те плаши, напряга и отблъсква, независимо колко добър е татуистът. По-добре намери друг в друго, по-приятно за теб студио.

Разпитай за материалите

Какви материали се използват при татуиране

Питай за всичко, общо взето. Но, когато заговориш за използваните материали при татуирането, можеш да разбереш дали са качествени или не по отговора на татуиста. Ако почне да ти пелтечи, да избягва темата и да увърта, значи нещо не е както трябва.

Инструментите са много съществени

Татуистът трябва да може да ти каже какъв пистолет ползва, какви накрайници, колко често ги подменя и как ги дезинфекцира. Много е важно и какво мастило използва. Качественото мастило ще избледнее по-бавно и татуировката дълго време ще запази цветовете си.

Къде ще позиционираш татуировката?

Къде да си направиш татуировка

Това е доста важен въпрос. И не е вярно, че като ти е на гърба, забравяш за нея! Не минава и ден, в който да не мисля за недоразумението на гърба си и цялото ми облекло (особено лятното) е съобразено с тази татуировка. Не ми е приятно да съм по бански заради нея.Но, както и да е, това е мой проблем, не твой. Ти ще си направиш прекрасна татуировка (ако не те откажа до края на статията).

Разучи кои места са по-болезнени от други

и кои места са подходящи за твоята татуировка. Татуистът също може да ти помогне за това.

Знай, че местата като стъпала, пръсти, колена и лакти са с по-плътна и дебела кожа, което може да наложи по-продължително татуиране, дори и повторение, за да се избегне скорошно изсветляване на татуировката.

Не пренебрегвай болката

Каква е болката при татуиране

Избраното място също е индикатор за нивото на болка, която ще изпиташ. Знам, че едно от най-болезнените места е на талията и около ребрата. Аз усещах най-силна болка между ребрата и неприятно усещане по гръбнака, което се дължеше по-скоро на вибрациите, не толкова на болката от иглата.

Да, боли.

Все едно те бодат с много иглички наведнъж (то си е това, като цяло), сякаш ти стържат кожата. Най-болезнено е в началото и след 3-тия час, когато кожата ти вече е доста разранена. В един момент просто изтръпва и не усещаш кой знае каква болка, но всеки си има свой праг. Моят се оказа висок и понякога дори подремвах на стола (под 4 часа почти не съм седяла…).

Избягвай да си записваш час в и около онези дни

от месеца (цикличните). Тогава си доста по-чувствителна и болката може да ти се стори непоносима. Задължително яж нещо преди да се татуираш, кръвното може да ти падне много бързо. Вземи си и нещо сладичко за след това.

Генерална репетиция

Рисуване на боди арт и с къна

Най-ценният съвет, който мога да ти дам, е да си нарисуваш това, което си избрала за татуировка, предварително с бои или къна. Помоли твой познат художник да нарисува върху теб бъдещата ти татуировка и да видиш как ще ти седи и дали се чувстваш добре с нея.

Къната е добър вариант, защото издържа по-дълго и можеш да видиш дали и във времето страстта ти към нарисуваното остава. Ако е нещо малко и елементарно, можеш и сама да си го надраскаш и да наблюдаваш какви са усещанията ти спрямо татуировката и имането на такава.

Помисли още веднъж

И все пак те съветвам да не си правиш татуировка, особено ако имаш някакви колебания. Каквито и да е колебания, общо взето, дори и най-миниатюрните, трябва да се изпарят, преди да се подложиш на татуиране. Не прави моите грешки, всичко описано горе го давам от моя личен горчив опит.

Вече 6 години се боря с безотговорното ми отношение и щях много да се радвам, ако имаше поне един човек, който да ме спре. Толкова набързо стана всичко, толкова по детински наивно и нетърпеливо постъпих и сега съжалявам адски!

Не си прави татуировка! Не се татуирай, освен ако не си 100% сигурна, че нарисуваното ще те радва и татуистът, който си избрала ще нарисува точно това! Не се драскай безразборно, това е твоето тяло, единственото, което имаш! Не искаш да изглежда като стените под моста в някое гето, нали?


Ако тези съвети са ти харесали, сподели ги с повече хора чрез бутоните долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: