5+ начина да подредиш гардероба си ~ Advanced Style Advice
Гардероб подреждане

5+ начина да подредиш гардероба си

Подредбата на гардероба ти играе много важна роля в това какво ще избереш да облечеш и как ще го съчетаеш. Ако вътре е пълна лудница, нищо чудно, че всеки път ти е трудно и досадно да подбираш тоалетите си.

 

Отваряш вратите на гардероба и попадаш не в Нарния, неееее, много лесно искаш да ти се получават нещата. Тук ситуатцята е по-скоро кошмарна, отколкото приказна.

Добре, виж какво, има различни хора. Някои са подредени, други са разхвърляни. Има и такива, които са по средата – иска им се да са по-подредени, ама нещо не се получава или пък са подредени, но внасят своя артистичен хаос.

От които и да си, чети надолу, няма да ти навреди. Най-малкото ще те развеселя, най-многото да си оправиш гардероба.

Има различни начини да си подредиш нещата в гардероба. Ако си чела статията ми за това как да разчистиш гардероба си, вече си една стъпка напред.

Предлагам ти няколко варианта за подредба:

По категории.

Така ще ти е най-лесно, защото бързо виждаш къде са подредени всичките ти ризи, блузи, панталони, дънки, рокли и т.н. Измислих и подкатегории:

  1. По цвят
  2. Шахматно – тъмен цвят до светъл, после пак тъмен, после пак светъл – по този начин ще можеш бързо да се сетиш кое какво беше (ако е сгънато) и да създадеш едно открояване едно то друго;
  3. Дъга – преливаши цветове като при дъгата – жълто, оранжево, червено, лилаво…;
  4. По дължина – примерно дължината на роклите да се увеличава отдясно на ляво;

По съчетания.

Тоест да си направиш комбинациите. Носиш някоя жилетка с определена блуза – сложи ги на една закачалка. Съчетаваш дадена рокля с ей това яке – защо да не са си заедно и в гардероба? Даже можеш да добавиш и аксесоар като колие или колан, които да закачиш на същата закачалка. Вадиш, слагаш и тръгваш!

По-шарки.

Едноцветните от една страна, шарените от друга. Аз използвам този метод при сгънатите ми дрехи. Разделям ги по категории и после в една купчина шарените, едноцветните в друга. Или в една тъмните, светлите в друга.

По дължина.

Това не е като метода по категории т.2, а да си подредиш всичките дрехи по дължина независимо от категорията, в която попадат – дълга рокля, туника, по-къса рокля, блуза, още по-къса рокля, пола – така стана ли ти ясно?

Можеш да си подредиш дрехите така, че най-дългите да са в десния или левия край. Обикновено реда е от рокли към блузи. От теб зависи коя страна ще избереш. Ако примерно делиш гардероба си с мъжа ти и той си слага нещата отдясно, по-добре най-дългите ти неща да са отляво.

По най-носените.

Слагай нещата, които носиш най-често, в средата. Така като отвориш гардероба, ще виждаш веднага точно тези дрехи. А другите (официални рокли, костюми, по-ексцентрични и вечерни облекла) дръж по краищата и в по-задните редове, за да не ти се мотат пред погледа всеки ден и да те разсейват от важната задача да си подбереш бързо и лесно дрехи за деня.

Сега може да питаш защо статията се казва „5+ начина бла-бла“. Ми сложих този плюс, защото, както сигурно си се досетила, можеш да използваш няколко начина наведнъж.

Някои примери:

  • По най-носените в средата, които да подредиш по категории и цветове шахматно;
  • По категории и дължина – всички блузи по дължина, всички рокли по дължина и т.н.;
  • По съчетания и по най-носените (по най-носените съчетания).

Имам и още един съвет – ако искаш гардеробът ти да изглеждапо-подреден и да елиминираш някои разсейващи елементи, то си вземи закачалки отедин вид и цвят. Някак придава един баланс в основата на подредбата нагардероба и изпъкват самите дрехи.

Положителното на това да си с различни закачалки е, че не всички дрехи, които държиш на тях са подходящи за държане на един и същи вид закачалка (някои са с по-тесни рамене, други по-широки – за сака). Също панталоните, но предимно полите, изискват закачалки с щипки.

Но едва ли всичките ти дрехи трябва да седят на специални закачалки, така че можеш да се снабдиш с няколко различни, които да ти служат за по-деликатните ти дрехи. Сподели в коментарите как ти си решила да подредиш дрехите в гардероба си и дали е практично и удобно за теб 🙂

Най-популярният начин за подреждане на гардероба е капсулният гардероб. Прочети за него тук.

Освен да си подредиш гардероба, можеш да му направиш и една ревизия. За нея чети тук.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Бутон за контакт

Подреди гардероба си по 5 + начина Ако тези съвети са ти харесали, сподели ги бързо с приятелите си чрез бутоните долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *