Skip to content

5+ начина да подредиш своя гардероб

Подредбата на гардероба ти играе много важна роля в това какво ще избереш да облечеш и как ще го съчетаеш. Ако в гардеробът ти цари пълен хаос, изборът на облекло определено няма да е лесна задача.

Има различни хора – някои са подредени, други са разхвърляни. Има и такива, които са по средата – иска им се да са по-подредени, ама нещо не се получава или пък са подредени, но внасят своя артистичен хаос.

От които и да си, ти предлагам да прочетеш следните съвети. Най-малкото ще те развеселя, най-многото да си оправиш гардероба.

Съществуват различни начини да си подредиш дрехите. Ако си чела статията ми за това как да разчистиш гардероба си (тук), вече си една стъпка напред.

Предлагам ти няколко варианта за подредба:

По категории

При този метод подреждаш дрехите си по това в каква категория попадат, т.е. дали са ризи, блузи, панталони, дънки, рокли и т.н. Измислих и подкатегории:

  1. По цвят
  2. Шахматно – тъмен цвят до светъл, после пак тъмен, после пак светъл – по този начин ще можеш бързо да се сетиш кое какво беше (ако е сгънато) и да създадеш едно ясно открояване;
  3. Дъга – преливаши цветове като при дъгата – жълто, оранжево, червено, лилаво…;
  4. По дължина – примерно дължината на роклите да се увеличава отдясно на ляво;

По съчетания

Създаваш готови съчетания и ги поставяш на едно място. Носиш някоя жилетка с определена блуза – сложи ги на една закачалка. Съчетаваш дадена рокля с това яке – защо да не са си заедно и в гардероба? Даже можеш да добавиш и аксесоар като колие или колан, които да закачиш на същата закачалка. Вадиш, слагаш и тръгваш!

По шарки

Едноцветните от една страна, шарените от друга. Аз използвам този метод при сгънатите ми дрехи. Разделям ги по категории и после в една купчина шарените, а едноцветните в друга. Или в една тъмните, светлите в друга.

По дължина

Това не е като метода по категории т.2, а да си подредиш всичките дрехи по дължина независимо от категорията, в която попадат – дълга рокля, туника, по-къса рокля, блуза, още по-къса рокля, пола – всички по ред на дължината.

Можеш да си подредиш дрехите така, че най-дългите да са в десния или левия край. Обикновено реда е от рокли към блузи. От теб зависи коя страна ще избереш. Ако примерно делиш гардероба си с мъжа ти и той си слага нещата отдясно, по-добре най-дългите ти неща да са отляво.

По най-носените

Слагай нещата, които носиш най-често, в средата. Така като отвориш гардероба, ще виждаш веднага точно тези дрехи. А другите (официални рокли, костюми, по-ексцентрични и вечерни облекла) дръж по краищата и в по-задните редове, за да не ти пречат и да те разсейват от важната задача да си подбереш бързо и лесно дрехи за деня.

Сега може да питаш защо статията се казва „5+ начина бла-бла“. Сложих този плюс, защото, както сигурно си се досетила, можеш да използваш няколко начина наведнъж.

Някои примери:

  • По най-носените в средата, които да подредиш по категории и цветове шахматно;
  • По категории и дължина – всички блузи по дължина, всички рокли по дължина и т.н.;
  • По съчетания и по най-носените (по най-носените съчетания).

Имам и още един съвет – ако искаш гардеробът ти да изглежда по-подреден и да елиминираш някои разсейващи елементи, то си вземи закачалки от един вид и цвят. Някак придава един баланс в основата на подредбата на гардероба и изпъкват самите дрехи.

Положителното на това да си с различни закачалки е, че не всички дрехи, които държиш на тях са подходящи за държане на един и същи вид закачалка (някои са с по-тесни рамене, други по-широки – за сака). Също панталоните, но предимно полите, изискват закачалки с щипки.

Но едва ли всичките ти дрехи трябва да седят на специални закачалки, така че можеш да се снабдиш с няколко различни, които да ти служат за по-деликатните ти дрехи.

 

По време на консултацията Изграждане на Функционален гардероб ще ти дам конкретни насоки за това как да подредиш гардеорба си и как д аподдържаш тази подредба, за да ти е много по-бързо, лесно и спокойно при избора на облекло за деня. Натисни бутона за повече информация.

Подреди гардероба си по 5 + начина Ако тези съвети са ти харесали, сподели ги бързо с приятелите си чрез бутоните долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: