Skip to content

Езикът на бижутата и как да го разбираш

Покажи ми какви бижута носиш и ще ти кажа каква е възрастта на съзнанието ти (нищо общо с календарната ти възраст). Какви са интересите, възможностите и стилът ти на живот? Изборът на аксесоари е този, който показва как искаш личността ти да изпъква в света.

 

Няма да ти обяснявам коооолко е важно да подбираш бижутата си. Не, по-скоро искам да си поговорим за това какво говори изборът ти на бижута, за да можеш да съобразяваш кога с какво да се кичиш. Първо нека видим с какво разполагаш.

 

Какво да направиш?

Отиди и вземи кутията си с бижута, прегледай ги и отдели тези, които носиш, от тези, които не слагаш или ползваш много рядко. Първите сложи в отделна кутия и я дръж на възможно най-удобното за „кичене“ място у вас. Обикновено това е тоалетката или портмантото в коридора.

Прегледай останалите бижута, тези, които не носиш. Отговори на въпроса – „Защо, по дяволите, не ги нося тези ми ти бижута?“.

Дали си търсила дълго нещо подходящо за даден тоалет и накрая от отчаяние си се примирила с това? Дали просто на сляпо си си го купила, защото си мислила, че ще можеш да го съчетаваш с какво ли не?

Дали пък просто толкова много ти е харесало, че не е имало как да не си го купиш?  Или дали продавачката те е убедила, че ти отива? Или ти е било неудобно да си тръгнеш с празни ръце?

Прочети: Шопинг с щастлив край – как да спреш да си купуваш глупости.

Наистина си припомни при какви условия си решила да си вземеш всяко едно от тези бижута, за да можеш да избягваш такива ситуации занапред.

А помниш ли защо и как си си купила бижутата, които носиш често и с удоволствие? Какво ти харесва в тези бижута? Как би ги описала и определила? С какво се различават от тези, които не носиш?

Отговаряйки си на тези въпроси, ти ще можеш да разбереш кое влияе на избора ти на бижута. Щр разбереш и как да подхождаш в бъдеще при покупката им, така че да избереш такива, които да сложиш в кутията на първата група. Най-ясно ще ти стане, ако запишеш преимуществата на бижутата си, които обичаш

 

А сега ще поровим в психиката ти.

 

Размерът на твоите бижута

Ако обичаш да носиш малко и дребни бижута, то най-вероятно ти си по-ориентирана към детайла. Харесваш изчистения и класически стил на обличане и си по-интровертна личност.

Ако харесваш големите, масивни бижута, то със сигурност си екстроверт, с ексцентричен и индивидуален стил. Обичаш да бъдеш забелязвана и да ти обръщат внимание.

Ако си от първата група и се излъжеш по някаква причина да си вземеш масивно и цветно бижу, то вариантите са два. Или ще го носиш и ще се чувстваш некомфортно или няма никога да го сложиш след като го прибереш у вас.

Тези два типа са разбира се крайности. Ти може да си някъде по средата или клоняща към един от двата. Важното тук е да разбереш кои бижута наистина отразяват твоята личност и стил.

Прочети: Различните стилове на облиане – Какъв наистина е твоят стил?

 

Материалът на твоите бижута

Материалът, от който са напревени бижутата ти, говори, освен за финансовите ти възможности, така и за цялостния ти стил и начин на живот.

Хубавото е, че някои имитации на благородни метали и камъни са толкова добри, че само някой експерт може да забележи разликата. Неприятното пък е, че тези бижута много лесно се захабяват, потъмняват и чупят, тоест няма да им се наслаждаваш дълго.

Ако нямаш възможност да си вземеш бижу от злато или сребро, то поне разглеждай добре изработката на бижуто. Всяка грешка (неправилно изрязване, люпене, счупване), колкото и малка да е, ще се забележи и ще направи бижуто да изглежда много евтино.

Също е важно да можеш да съобразяваш нивото на рафинираност при съчетаването на бижутата си с облеклото си.

Прочети:  Що е то – Ниво на рафинираност?

 

От къде купуваш бижутата си?

Във веригите магазини за бижута от благородни метали и скъпоценни камъни пазаруват дами с класически стил и по-висок стандарт. В магазините за бижута от всякакви материали дамите, които залагат на количество пред качество. Те обичат да са в крак с модата, могат да намерят своите модели.

Индивидуалистите и тези, които търсят ръчната изработка и отличителния стил, пазаруват от магазинчета и страници в интернет, които предлагат бижута на местни дизайнери.

В тези магазинчета и страници няма да намериш нищо обикновено и масово. Почти всичките модели са единични бройки. Дизайнът им е необикновен, различен от всичко, което си виждала до сега. Това е, защото са направени от млади необременени от модните тенденции и наложените норми в изработката на бижута дизайнери.

Прочети: Касиопея – звездни късчета, превърнати в бижута.

Какви бижута носиш ти и от къде си ги взимаш можеш да споделиш в коментарите.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: